Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365 баровеца

Стотици с лукс имоти за над 800 000 лева, а парите – откъде?
222
 Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365  баровеца
Снимка: Reuters, архив

50 автомобила "Майбах", 193 "Бентли"-та, 31  "Ламборджини"- та, 68 "РолсРойс"- са и 93 "Ферари"- та се движат по българските пътища.

Какъв е произходът на парите, с който са купени скъпите возила обаче ще проверява прокуратурата.

Освен това ще се търси и начинът, по който са купени луксозни имоти в страната на стойност над половин милион лева.

Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров, допълват от държавното обвинение.

През 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева.

До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпила информация от НАП за 365 физически лица, станали горди собственици през 2015 г. и 2016 г. На лукс имоти с цена над половин милион лева.

От полицията пък са му правили справки, че скъпи коли като "РолсРойс", "Ферари", "Ламборджини", "Майбах" и "Бентли", се шофират от хора, срещу които има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Заради колите, които далеч не са по джоба на всеки, шефът на НАП ще възложи данъчни проверки по предоставените от МВР данни.

От ревизиите трябва да стане ясно най-малко датата на купуването и стойността на колата, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация. Освен това собственикът на возилото трябва да докаже откъде има пари, за да го плати.

Указано е да се извърши анализ на получените доходи, с цел установяване наличието на средства за придобиването на автомобилите. При деклариране, че колата е купена с пари, взети на заем, ще се изследва произхода им, съответно декларирани ли са те по реда си.

Ще се анализира и доколко посочената цена на придобиване на колата съответства на действителните пазарни цени към момента на сделката.

Собствениците на имоти над 500 000 лв. също попадат под ударите на проверката на прокуратурата. От НАП ще ровят данъчните им декларации.

Ще се събират данни за продавачите на имотите, кога и къде са извършени сделките, наличието на свързани лица, фирми и тяхната дейност, декларирани доходи, извършени разходи, банкови сметки, движението на проверяваните средства по банковите сметки.

След приключване на проверките по двете направления, ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия от прокуратурата.


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има доста богати хора в бг. Особено в София,където е локализирана висшата държавна администрация и политически елит. Тъпото е че 80% от тия пари са натрупани с кражби и корупцията.
193
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 месеца
Това е имитация на дейност. А истината е че държавата е най-големият крадец, който взема от бедните за да дава на богатите. Държавата е Анти-Робин Худ.
192
0
 
2
 
! Отговори
Брат Вурст преди 9 месеца
Мощните коли по-принцип не са закупени. Те са собственост на немски безработни и се карат с немски номера. По този начин не се плаща данък за тях. Какви точно сделки за закупуване ще проверява прокуратурата остава мистерия.
191
0
 
5
 
! Отговори
Гина преди 9 месеца
Евтин PR.
190
0
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 9 месеца
Аз бих повярвал,че Боко ще почне да се бори с корупцията,ако започне от Делян Пеевски и му конфискува придобитото му имущество по престъпен начин,така да направи и с другия Делян и накрая завърши със себе си...
189
0
 
9
 
! Отговори
Смях в простакурата преди 9 месеца
Сами сме си виновни , когато изберем хора с воля за реформи в прокуратурата тогава ще има истинска промяна в България.Но за съжаление хората не разбират , че промяната идва от тях.Не може да толерираш рушвета за катаджията и после да се възмощаваш от далаверите в държавата.
188
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смехът е пълен утре корупцията продължава в даи това е поредната нова новина че имало уредени изпити да господа има и то нее само в софия а и в ловеч и в плевен и вие си ги знаете кои са и какви са и докато не направите нещо ще има да се.смеем на акъла ви
187
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смях , ама много смях , или сме истински страхливци , или лесно се оставяме да ни хвърлят прах в очите, истината е ,че обикновеният българин е за живо оплакване даже и на Юнкер му стана ясно ,че сме паталогични страхливци , че и той ни баламосваше сега в София каква велика икономическа сила сме в ЕС и по комунистически ни обещаваше "светло бъдеще", а нашите управици само се подсмихваха ,май европейските лидери съжаляват ,че не са управници тук в Абсурдистан
186
0
 
11
 
! Отговори
Смях в прокуратурата преди 9 месеца
Този виц сме го слушали , нали с хеликоптер ги оглеждахте и после каква я свършихте.Ще се оглеждат за нови хранилки в пеевскитурата , че инфлация има , а и деца за женитба.Дупе да ви е яко “бизнесмени” идва суровачката.
185
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чист пиар ! Мутрата е цар в това да направи нещо от нищо правенето
184
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Които не е нахранил Подрисов ще си пати.
Аййде на бухалките е е е...
183
0
 
21
 
! Отговори
д-р Исня преди 9 месеца
Е то е ясен и резултатът от проверките - всичко е законно и няма нарушения!
182
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече повече от пет години прокуратурата не изпълнява решение на съда в Страсбург за подновяване на делото за убийство, водено срещу Борисов по повод заповедта му за стрелба срещу Чакъра. (Беше убит по Негова заповеди тогава се похвали с това пред вестниците. 24 часа имаха хубаава статия с постер на Величеството в кожена мантия и лош поглед). Виновния е на свобода и е Наш Премиер - Слънце , така да се каже.
А тези с возилата са му придворните, ако някой не знае ....
181
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам дали 10% от населението на София е свръхбогато, но че 90% работят за 600-700 лв съм съгласен
180
0
 
19
 
! Отговори
А Цацаров преди 9 месеца
И Борисов и Цацаров КОЙ ще проверява?
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
151 - 10% от населението на София било свръхбогато - Ти чуваш ли се бе ?
178
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересното е че ги предупреждават отдалече,по медиите,да са готови!Един вид:Не бойте се момчета,идваме!
177
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Samo sled 5 meseca vsichko shte si e po staromu. Sega e iasno zashto
176
0
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 9 месеца
Щели да взмат
нови строги мерки,
но Ганьо се
не плаши от проверки,
защото действат
хитри адвокати
и те уреждат
добри резултати.
175
0
 
30
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
Пак стари лакърдии от нефелната ни прокуратура.