Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365 баровеца

Стотици с лукс имоти за над 800 000 лева, а парите – откъде?
222
 Майбах, Ферари-та, къщи... Прокуратурата рови 365  баровеца
Снимка: Reuters, архив

50 автомобила "Майбах", 193 "Бентли"-та, 31  "Ламборджини"- та, 68 "РолсРойс"- са и 93 "Ферари"- та се движат по българските пътища.

Какъв е произходът на парите, с който са купени скъпите возила обаче ще проверява прокуратурата.

Освен това ще се търси и начинът, по който са купени луксозни имоти в страната на стойност над половин милион лева.

Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров, допълват от държавното обвинение.

През 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева.

До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпила информация от НАП за 365 физически лица, станали горди собственици през 2015 г. и 2016 г. На лукс имоти с цена над половин милион лева.

От полицията пък са му правили справки, че скъпи коли като "РолсРойс", "Ферари", "Ламборджини", "Майбах" и "Бентли", се шофират от хора, срещу които има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Заради колите, които далеч не са по джоба на всеки, шефът на НАП ще възложи данъчни проверки по предоставените от МВР данни.

От ревизиите трябва да стане ясно най-малко датата на купуването и стойността на колата, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация. Освен това собственикът на возилото трябва да докаже откъде има пари, за да го плати.

Указано е да се извърши анализ на получените доходи, с цел установяване наличието на средства за придобиването на автомобилите. При деклариране, че колата е купена с пари, взети на заем, ще се изследва произхода им, съответно декларирани ли са те по реда си.

Ще се анализира и доколко посочената цена на придобиване на колата съответства на действителните пазарни цени към момента на сделката.

Собствениците на имоти над 500 000 лв. също попадат под ударите на проверката на прокуратурата. От НАП ще ровят данъчните им декларации.

Ще се събират данни за продавачите на имотите, кога и къде са извършени сделките, наличието на свързани лица, фирми и тяхната дейност, декларирани доходи, извършени разходи, банкови сметки, движението на проверяваните средства по банковите сметки.

След приключване на проверките по двете направления, ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой по бандитите, само така Бойко, дръж здраво и пак ще гласувам за теб.
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще разследва Борисов и Плевнелиев откъде имат милионите и имотите ?
99
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Брендо си лежи в хотела и им се смее ...
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мазно ПР събитие ми прилича това, обявяваме как ще ги гоним да знаят как да бягат... т.е. бързо да се прехвърли собствеността. Така и Цацаров сит, и престъпниците спокойни.
97
0
 
22
 
! Отговори
финансиста преди 6 години
Регистрираш офшорка, тя притежава фирма в страната, буха фалшиви приходи, плаща малко данък печалба, изпират се парите, фирмата закупува луксозна кола и я отдава срещу символичен наем на мутрафона. И всичко е чисто като сълза на еднорог. Така правят всички олигарси по цял свят.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха..., мъко,мъко.
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди летеха разни хеликоптери над "митични" митничарски резервати скрити в дън гори телилейски....сега доколкото има инфо - нищо не хвърчи , ни Кугъри, ни Спартани....потрошени нема чарколяк.Предлагам по едно балонче на всички управляващи гуци.......и към стратосферата
94
0
 
4
 
! Отговори
Баро Каров преди 6 години
Е па те мене, я съм честен милионер. Сигур ги еде завис да ми снимат личнио гараж и шъ *** дърлят за парици. Това е дръжавен рекет и използвачество!
93
0
 
6
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Най-корумпираните винаги печелят тук. Ето затова задминахме бесепето по корупция и сме на върха а кака Корни се напъва като ялова крава.
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мижай да те лъжа е всичко.
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и къщи за $100 млн. в София. Някои имат пари. Гаражите на богатите са пълни вътре с всякакви коли. Ако видите някоя обикновена женица с Фиат да пазарува от супермакета, можев да сте сте видели някоя много богата жена с гараж пълен с различни видове лускозни коли. Фиата е просто за пазаруване.Отделно са екстрите в къщите им, басейни, тенискортове...Едва ли данъчните ще хванат нещо. Това е просто PR акция.И споменатите количества коли са смешни, според мен количеството е няколко пъти отгоре
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Суджуците пак да пуснат хеликоптерите, да снимат скъпите имоти.Може пък някой да се върже, че борим корупцията.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям смях, а бе тия за маймуни ли ни вземат?В държавата на мафиятя никога не е имало и няма да има справедливост!Камо ли Цацата да е въздаде апсурт!Просто хвярлят прах в очите и могат да рекетират и тормозят някой които честно сине изкарал парите!
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууууу, ГЕРБ страхуват тези, дето ги хранят? Хахха, поредния водевил за пред електората.
87
0
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Не го вярвам! От опит. Просто пушилка за пред ЕС.И за инвалидите фалшивите обещаха и.......
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе Мутро-Тикви, сега ли се сетихте?В нормалният свят е достатъчно да има клиент за такава кола и данъчните се задействат!В Швеция или Дания клиетът желаещ да си купи далеч по-евтин Мерцедес 600 или БМВ 760 бива "разнищен" от техните данъчни до 9 коляно!Ама тука е Мутроландия!ще се окаже че половината са фирмени,баничарки и инвалидни
85
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Имотите регистрирани на безработни, колите служебни, а кеша паркиран на сигурно място във анонимни офшорни сметки в Швейцария и по разни острови.
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници гербави,ми те половината са регистрирани като баничарки, а другата половина са на бедняци като оня артелчик от армията дето беше сглобил ламборджини с винтове и гайки от некой аутлет морга!
83
0
 
10
 
! Отговори
Баро Каров преди 6 години
Ареее, върнаа ни у соца. Сбирам чуковете и дим да ме нема. Сатире, Збогом!P.s. Па добре, че ни предупредиа, кви шъ ги праат, много мерси за което.
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете го Цвъки, три деца има. Ех лоши хора бе.