Обвинение за собственика на питбула, разкъсал дете

Ако бъде признат за виновен го чакат 5 години затвор
30 яну 2018 17:07,
40
Обвинение за собственика на питбула, разкъсал дете
Снимка: Visualhunt

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение на 35-годишния Димитър М. за смъртта на 3-годишния му племеник, който понеделник бе убит от питбул в двора на къщата им в пазарджишкото село Мокрище.

Обвинението е за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвало смърт на дете. Говорителят на държавното обвинение в Пазарджик Павел Пантов обясни, че разследващите са получили неопровержими доказателства, че чичото Димитър е действителният собственик на кучето.

Още по темата

Ако мъжът бъде признат за виновен, го очакват до 5 години затвор и глоба от 10 000 лева.

С разпореждане на прокуратурата неговият арест е удължен до 72 часа.

От държавното обвинение обявиха, че ще поискат от съда постановяване на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за мъжът.

Бащата и лелята на детето до края на деня ще бъдат освободени от ареста, заяви прокурор Пантов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Ми дайте да връзваме вече децата, за да могат кучетата дасе разхождат свободно.
32
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питбули не се използват за служебни кучета защото не мажеш да имаш контрол над тях. И немската овчарка е опасна , но можеш да я обучиш . А питбула много се съмнявам че ще слуша стопанина си ако се сбие. Трябва да ги забранят за отглеждане.
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако разхождаш питбул на каишка но без наморник - глоба 10000лв. При повторно нарушение - затвор 10г. Ако го разхождаш без каишка - затвор 10г. А за кучешки боеве - 20г. И бер разни намалявания.
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всички са такива хейтъри към животните?!Днес питбул утре друга порода ще ви е виновна.Трябва да се забрани не отглеждането на Питбули, а отглеждането им от хора,които ги третират с бой и глад.Не виждате ли, че кучето е смазано от бой и недохранено.Собственика трябва да бъде съден,за това, че видимо не е полагал грижа за кучето.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нимко"Тук кучелюбците не дават и дума да се каже." - тези кучета не ги гледат кучелюбците а комплексари и такива дето обичат да гледат кръв. А за късането на синджири - синджир почти никога не се къса - китайската каишка е по-вероятно да се скъса...
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детето е било на гости. Да е взел мерки стопанина. Всяко куче което налита на дете трябва да се умъртява. Питбулите трябва да се забранят за отглеждане. Един питбул превъртя и нападна стопанина си , мой познат. Разкъса му раката 30 - 40 шева. Сега го държи с наморник в тях, иначе не смее да заспи. Това е все едно да оставиш зареден пистолет и да се надяваш детето да не го пипа.
27
8
 
11
 
! Отговори
Нимко преди 6 години
5 години му е малко за този ***, който е решил да взима питбул да гледа! Породата, както и още други породи кучета, трябва да бъде забранена със закон както е в толкова много държави по света. Тук кучелюбците не дават и дума да се каже. Всички надолу пишете, че кучето е за да пази къщата и двора, ама какво е пазило толкова, като е било вързано? Представете си това куче да скъса синджира както се случва често, тогава пак ли няма да е виновен собственика?
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на някой направи ли му впечатление как детето се разхождало само и всички смятат това за нормално? най-вече лелята, когато казва, че щяло да отиде само до тоалетна и спокойна го оставя без да го придружи!!!!
25
5
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Кучето е било вързано. А защо не подведете родителите на детето под одговорност за нехайство.
24
2
 
6
 
! Отговори
ВЪХ преди 6 години
големи глупости пак, сега ще глобяват собственика,че кучето нямало чип сякаш ако имаше няма да хапе
23
7
 
16
 
! Отговори
Striker преди 6 години
В конкретния случай само мога да кажа Бог да прости детенцето. Но защо да е виновен собственика или животното?! Било си е в собствения двор и е било вързано! По тази логика ако някой копае дупка в двора си за вода и аз вляза и падна, вината е на собственика?! Не са прави. Поне по историята, която ни я представят.
22
5
 
28
 
! Отговори
Х преди 6 години
Кучетата които се отглеждат на село в двора,не са домашни любимци,те са кучета пазачи.Те затова се отглеждат и защитават двора от външни хора и животни.В случая кучето е направило това за което е гледано.Било е вързано и двора.Възпитано е да пази и е пазило.Виновни са тези оставили детето без надзор.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако кучето е било наистина завързано в двора на човека, не разбирам на какво основание ще го съдят. Просто опасните породи трябва да се забранят със закон, или минимум да е като в Испания - искаш такова куче, плащаш всяка година застраховка, ходиш на срещи с психолог (не знам колко често, но поне веднъж), навън винаги с намордник и каишка. Но в конкретния случай, по-скоро говорим за наистина неприятен инцидент. Вързано зло куче, малко дете оставено без надзор - гаранция за проблем.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен смях !!!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19На тия им е пукало за детето до толкова, че са взимали помощи иначе нямаше да го оставят без надзор.
18
3
 
22
 
! Отговори
пародия преди 6 години
естествено че собственика на вързано куче в дрова си ще е виновен. Ако кучето беше пуснато из парка без наморник, тогава собственика щеше да е невинен. А ако кучето беше карало под влияние на алкохол автомобил и беше сгазило 5-6 човека на автобусна спирка, господата магистрати даже щяха да наградят собственика...
17
7
 
12
 
! Отговори
Един урод преди 6 години
Не обвинявай кучето за това, че стопанинът му не се е грижил добре за него. Отделно кой знае детето какво е направило, за да бъде нападнато, а баща му къде е бил? Научете се да четете малко повече за дадената порода, какво представлява тя и какво не, как правилно да се отглежда и какви са характерните черти на животното. И се научете как да поемате отговорност както за домашните си любимци, така и за децата си!
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше забрана за отглеждане на Питбули собственика щеше да е виновен в случая не.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи по логиката на съда, ако си пусна кучето и разкъса дете съм невинен щом съм виновен, ако съм го вързал в двора си.
14
4
 
19
 
! Отговори
пфффф преди 6 години
а ако беше паднало от терасата кой щеше да е виновен? Безхаберния баща или пак собственика за това че си е направил къщата на 2 етажа?!? Значи майката на онова момиченце пред месец искаха да я обвинят за това че не си е гледала детето, а бащата на това дете дето не го е гледал го пускат на свобода?