Доказателствата срещу Ториното – оскъдни, косвени, но: На нара!

Със сръбски SIM карти бил искан откупа за отвлеченияАдриан Златков
2 фев 2018 13:30,
21

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Ивайло Борисов - Ториното остава за постоянно в ареста, реши днес Софийският градски съд.

Той бе задържан по обвинение, че предоставил две коли, с които бил отвлечен Адриан Златков.

"Борисов е съпричастен към отвличането на Адриан Златков, макар и доказателствата срещу него да са оскъдни и косвени", призна в съдебната зала съдия Даниела Талева, но постанови той да остане да търка нара.

Същото се отнасяло и по отношение на другите трима задържани като помагачи в отвличането – Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова.

Решението на съдия Талева бе обявено в 10 часа сутринта, макар че мярката се гледа по същество снощи от 20 часа.

Адвокатите на 4-мата обвиняеми определиха това като абсолютен прецедент.

Според обвинението на прокуратурата Здравка Стефанова и Георги Джамбазов са набавяли и зареждали сръбски SIM карти, както и мобилни телефони, с които са се водели преговорите с бащата на Адриан - бизнесмена Тони Златков, а Ториното и Марков са осигурили "Шкода"-та, с която е похитен Адриан и "Опел"-а, с който е придвижен до мястото, където е бил държан.

Сръбските власти предоставили на своите български колеги данни за датите и часа, на които са били активирани картите. Според тяхната информация на 8 август Георги Джамбазов е бил в Сърбия от 12:41 до 17:12 часа. Той е бил в Димитровград в магазин за мобилни телефони, като част от SIM картите са активирани на този ден в Димитровград.

Останалите били активирани на 6 септември от 16:09 до 17:01 часа. По това време в Пирот е била Здравка Стефанова, която е напуснала Сърбия в 18:54.

Според прокуратурата в деня на предаване на откупа час и нещо по-рано, автомобилът на Стефанова и Джамбазов е бил засечен в района на АМ "Тракия" близо до мястото, където е извършено предаването на парите.

От решението на съда стана ясно, че "Шкода"-та, която е била закарана на 22 август в гараж за тониране на автомобилни стъкла, има същия контролен номер с номера на колата, запалена след похищението на Адриан Златков. Адвокатите на обвиняемите отричат това да е вярно.

"Макар и само косвени, доказателствата са достатъчни да обосноват съпричастност, защото са много съвпаденията, за да бъдат само плод на случайност", обяви съдия Даниела Талева, цитирана от "24 часа".

Тя обаче обясни, че само въз основа на тези доказателства 4-мата не могат да бъдат осъдени и ако не се съберат нови, е напълно възможно те да бъдат оправдани. Въпреки това съдийката остави в ареста задържаните.

Решението на съда не е окончателно. Предстои да се произнесе и Софийският апелативен съд на 8 февруари.

Извън залата Ториното обясни, че главният секретар на МВР Младен Маринов е предлагал на Мартин Марков и другите двама задържани да станат защитени свидетели срещу него, а в замяна да бъдат изпратени да живеят в Швейцария или Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Няма ли кой да им помогнат да се самоубият тези НАРКОМАНИ.
15
0
 
3
 
! Отговори
РОМ преди 6 години
Така,така.Само така трябва на тези мизерници,ТОРИНО,МОРИНО,рано или късно ще трябва да си получат заслуженото,та дори и куршума.Какво е това,100-150човека ще тормозят цялата държава.Не е възможно всеки път да се измъкват от такива тежки обвинения.Давайте господа магистрати,и Митьо Очите,и све,Бандити ама на чело с тези който им осигоряват ЧАДЪРИ.Не спирайте,давайте изчистете тази мафиотска ***.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ СИ ПЛАТИ НА КОГОТО ТРЯБВА И ЩЕ ГО ПУСНАТ
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА НАЙ-МНОГО ДА ГО САМОУБИЯТ, КАКВАТО Е ПРАКТИКАТА И СЛЕД ТОВА ДА ХВЪРЛЯТ ЦЯЛАТА ВИНА НА НЕГО.
12
0
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
В ТОЗИ ИМ ВИД и създаване на нови, като ЗАПЛАТИ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ става СРЕЩУ РЕАЛНО ОСЪЖДАНЕ НА ВИНОВНИЦИТЕ!п.п. Има ли ЧАСТНА фирма, даваща заплати ей тъй, за СИМУЛИРАНЕ на работа?Защо държавата да дава милиони тогава, за симулиране на дейност?
11
1
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
"Доказателствата срещу Ториното оскъдни, косвени, но:...." И веднага ЗА СЕТЕН път изниква въпроса: Защо се извършват тези / СИЛНО РЕКЛАМИРАНИ / акции, след като за пореден път се оказва, че тези "доказателства" не струват нищо пред съда!И: Колко пари струват на данъкоплатеца тези акции, надути като сапунени балони? За какъв Х-- са тези институции, като явно само лапат-лапат, а резултати НИКАКВИ?Налага се извода: ЛИКВИДИРАНЕ на ПАРАЗИТНИТЕ институции / полиция, прокуратура, съд / В ТОЗИ ИМ
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е българинът да има брада, мъждраци и фалос до колената. Християнство, ислам, индуизъм, кой каквото си поиска, само не и джендеризъм!
9
4
 
5
 
! Отговори
българи с бради преди 6 години
Какви са тези Криминалнопроявени българи с бради , що за Народ е тва един път Християнизиран при Борис I от Византия и после Ислямизиран , вече не е ясно кой какъв в България
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може сърбите да се месят в българско разследване и по този начин да тормозят невинни хара и великата българска полиция и прокуратура и да ги будят от дрямката и сега да се чудят как да заметат всичко под килима!Така постъпиха и италианците с Брендо и сега нашите баш професионалисти да се чудят къде да го крият от душманите му в Румъния и Италия които искат да го вкарат в затвора!А бе тия не разбраха ли че България е държава на мафията и не си дава мафиотите!
7
0
 
17
 
! Отговори
прокурор парашутист преди 6 години
Защо само на престъпниците позволяват да са с качулки в съда? Защо не позволяват и на прокурорите и съдиите? Така поне никой няма да ги познае и да ги дават по Господари на ефира за да им се смеят хората. Знаете ли колко е унизително, да ти се присмиват хората, че си сложил някоя кинта в джоба? Че те парите не растят по дърветата, все някой трябва да ти ги даде в ръцете!
6
1
 
10
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
и да не е виновен за това са го прибрали, за да си изпее другите неща (и... да се приберат едни пари). ще стане ушенце (ако вече не е) на определени хора и... така...
5
3
 
20
 
! Отговори
vlady преди 6 години
При положение, че има висящо дело има основания да се счита, че може да се укрие. Задържането под стража е адекватна мярка, при по-лека има голяма вероятност да избяга.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя същия, Торино ли е, Милано ли е, не беше ли задържан преди време, защото кортежът с охраната му (!) беше бил някакво семейство на околовръстното, че не им направили път? И ,ако помня правилно, и него и бабаитите му тогава си ги пуснаха по живо по здраво?Като го гледам тоя моджахидин, какъв е наперен и горд, Киро Жарта ако го ощастлвява по-дълго време може и да се оправи!
3
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ще ни осъдят в европейският съд по правата на човека и ще плащаме ние!Как така за съвпадения мярка за неотклонение "арест"?Ами Делянчо Оставката? Там съвпаденията по-малко ли са?Става по-лошо от народния съд...абсолютен произвол и беззаконие
2
6
 
41
 
! Отговори
Давайте следващия преди 6 години
Пуснете човека не го мъчете.Така и така няма да стои дълго в ареста.Всеки нормален човек знае как работи Темида.
1
3
 
73
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
А,на бас ,че ториното ще излезе невинен ! онея около него пребиха човек на пътя и са си на свобода . Сега малко прах в очите на европейците - вежте ни как се "бориме"