Пуснаха на свобода собственика на питбула, убил дете

"Не виждам къде ми е вината", заяви той пред съда
2 фев 2018 18:51,
22
Пуснаха на свобода собственика на питбула, убил дете
Снимка: pixabay.com

Районният съд в Пазарджик пусна на свобода собственика на питбула, който уби на 29 януари 3-годишно дете в пазарджишкото село Мокрище.

Още по темата
Прокуратурата искаше да се наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 35-годишния Димитър М., но съдът не уважи това и прецени, че той следва да бъде освободен без мярка за неотклонение.

Обвинението срещу него беше за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвала смъртта на племенника му. Малко след разигралата се трагедия тв кадри показаха кучето в окаяно състояние – слабо и треперещо, а специалисти обясниха, че то е системно недохранвано.

"Не виждам къде ми е вината. Кучето е вързано, в двора сме правили сватби, никой не се е оплакал, че го е захапало или лаело", каза пред съда Димитър М., цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпниците безнаказано живуркат,безчинстват,убиват,извършват нови и тежки престъпления,отнемат или пък съсипват човешки животи. Ци.гганите убиват българи и не биват наказани от съда. А сега в този случай е отнет живота на непълнолетно ци.гггг.ааааа.ннн.че.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя прокурор има ли основно образование че е повдигнал обвинение без причина само заради общественото мнение.ако в двора имаше кон и беше ритнал детето щяхте ли да искате да се избият и забранят конете.кучетата лаят и хапят заради това ги гледат хората от векове.всеки има глава на раменете си за да мисли какво прави а за детето друг е трябвало да мисли.
14
6
 
0
 
! Отговори
до 14 аидебе преди 6 години
саседите са се оплашили од пидбола не е ли ясно или не са били в момент в които да го видят.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съсед на тези с питбула ми е познат и е станал свидетел на случката. Възрастен човек. Казва: детето пищя и никой не направи нищо. А кучето е гледано за боеве и е държано гладно да се настървява. 2 и 2...4 Какво да ви кажа... Обаче после "зелените" разбрали недоразбрали искат да го осиновяват.
12
4
 
22
 
! Отговори
The Big Щепсел преди 6 години
В България те осъждат на затвор, само ако си откраднал 2 хляба или кило ракия и салам... Вчера с условна се размина и един друг - убил при ПТП...!Това е България 2018 - партийни закони, партиини съдилища, герберастия!
11
4
 
7
 
! Отговори
Sченге преди 6 години
До АнонименКучето не е питбул,не говорете като не познавате породите.А това че В.Пейчева пише глупости е очевадно.Простотията няма край...
10
7
 
13
 
! Отговори
еди кои преди 6 години
почти всяко куче може да нарани човек ако не е од малка порода
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко дете не се пуска без надзор нито до куче, нито до котка, нито дори до рибки. Кой е оставил детето да отиде там?
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вината ти е, че си *** и си купил питбул!То умен човек няма да си купи питбул от друга гледна точка...
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога чакам "Българино" да се разкараш от България да не скверниш земята по която ходиш,но само лъжеш.Поемай към Индия.
6
4
 
21
 
! Отговори
мешере преди 6 години
Замислих се, каква щеше да е реакцията на брат'чедите, ако детето беше сгазено, отново без надзор....шофьора щеше да е линчуван ! А сега кучето и стопанина са невинни..еми случва се, нали брат'чед ?
5
6
 
26
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
В много държави, особено такива от нашата черга, като Украйна и Румъния, където има много безсъвестни типове като този, бойните кучета са забранени за отглеждане ! Очевидно е защо....
4
23
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Собственика на кучето трябва да излежи присъда за убийство по непредпазливост. Той е отговорен за действията на кучето откакто е решил да се грижи за него. Незнам на къде отива България, но това не е нормална държава и не желая виче да живея и отглеждам децата си тук!
3
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С действието си съдията показва, че живота на едно дете няма никаква стойност. Н Напишете му поне името.
2
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето е било вързано на двора.Този който е оставил 2 годишно дете без надзор е виновен-бащата.
1
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственика - на свобода? А питбула още ли е жив??? Каква държава сме?