Ценко Чоков, кмет на Галиче – окончателно в историята!

ВАС потвърди решението на Административния съд във Враца
Обновена: 7 фев 2018 17:57 | 7 фев 2018 17:45, Вера К. Александрова
32
Ценко Чоков, кмет на Галиче – окончателно в историята!
Снимка: архив "Булфото"

Ценко Чоков, един от най-известните кметове в България, прочул се като част от престъпна банда за рекет, палежи и побой, отива в историята като кмет на Галиче.

Днес Върховният административен съд прекрати окончателно правомощията му. Така се слага точката на дългата серия съдебни решения и обжалвания срещу оставането на Чоков начело на Галиче.

Още по темата

ВАС се произнесе за отстраняването на Чоков още през октомври миналата година, но той атакува решението на общинската избирателна комисия, с която бе отстранен. Това доведе до решение и на Административния съд във Враца, който също се обяви за отстраняването на Чоков от поста.

Днешното решение на ВАС оставя в сила решението на Административния съд на Враца. Мотивите на всички институции и инстанции са, че Чоков не е ползвал законно право на неплатен отпуск, защото неплатеният отпуск се отпуска със съгласие на работодателя, а в случая такъв липсва.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Чоков, синът му Мартин и още шестима души бяха задържани през май 2016 след специализирана акция на полицията.

Обвиненията срещу него са пет – за ръководене на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на средни телесни повреди и палежи.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
terti преди 9 месеца
със Жигулата го взели ,с жигулата ще го пуснат
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво толкоз има- Ценко е буйно момче,не са дава на сякакви хаирсъзи,помага на закона със свойте си методи!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До КОНСТАНТИНОВ

През цялото време на боя се създаваше усещането за борба за надмощие между два мафиотски клана, делящи си селището с име Галиче. Е, засега се вижда, че явно побеждава кланът срещу клана на Ценко. Просто му изтръгват кокала и пая. За какво да влиза в затвор. Останалите въпроси са риторични. Обяснявай си отговорите сам.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До месара
Нищо не се казва за вкарване в затвора.
Само му "прекратяват пълномощията" като кмет.
Като деца казвахме "Ще му пр*днат на к*ра". Защото "пълномощията" му като мутра-водач на организирана престъпна група, никой не му ги прекратява. Ще продължи да си вилнее и няма даже да го одумват, защото не е служебно лице. ГЕРБ!
20
2
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 9 месеца
ТОЗИ ЦЕНКО МОЖЕ ДА Е НАИ-ГОЛЯМИЯТ БАНДИТ,НО БИХ ПОПИТАЛ ОБВИНЕНИЕТО СЛЕД КАТО Е В АРЕСТИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2016Г. ,А СЕГА СМЕ 2018 ЗАЩО НЕ Е ОСЪДЕН ИЛИ ПУСНАТ НА СВОБОДА?КАТО ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗАЩО НЕ ГО ОСЪДИХТЕ?СПОРЕД МЕН НЯМАТЕ ЧИТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И СЪС СИГУРНОСТ ЦЕНКО ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО СИ.4НОРМАЛНО Е АКО ТОВА СТАНЕ ПРОКУРОРА ИЗДА ПОСТАНОВЛЕНИЕТО ЗА ЗАДЪРЖАНЕ ДА ПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЕТО,А НЕ НИЕ РАЯТА ДА ГО ПЛАТИМ.
19
3
 
9
 
! Отговори
месара преди 9 месеца
ше го вкарват ли в затвора или само го махат от длъжност кмет, че не разбрах?
18
3
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 9 месеца
Да даде Господ и Борисов да иде окончателно в историята. В тази история, която да не искаме да си спомняме!
17
1
 
16
 
! Отговори
снайпера преди 9 месеца
До Анонимен 18

На мен пък, една жена ми се оплака че хората на Чоков са подправили документи. Итнели са й земята ей, взели са я, с модерен рекет. Сега жената води дела, ама за статистиката
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имам познати в Галиче според тях цялата история е преекспонирана и Ценко е задържан неправомерно. Ценко има сериозни конкуренти които гледат земя под аренда. Целта на тоя маскарад е да се докопат до земята. Все пак става за милиони левове, ако имаш 40 хил дка арендувана земя. Голям кокал е това.
15
2
 
11
 
! Отговори
НЕДЕЛЯ - УВО БОЙКО преди 9 месеца
Бе то някой нормален издигнат от ГЕРБ има ли ? НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА - В НЕДЕЛЯ , 11,02,2018Г. ВСИЧКИ В ХАРМАНЛИ ! ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ ! МИРЕН ПОХОД ПОД НАДСЛОВ - НЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА , НЕ НА РОМСКАТА АГРЕСИЯ !
14
0
 
11
 
! Отговори
до 17 преди 9 месеца
Я пробвай да ми отговориш с някой пиниз защо ГЕРБ го издигат за кмет, след като го знаят какъв е? :)
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ценко Чоков, един от най-известните кметове в България, прочул се като част от престъпна банда за рекет, палежи и побой, и кмет от листата на ГЕРБ, отива в историята.
12
1
 
3
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 9 месеца
До Анонимен

Кво викаш? Господ Чоко има проблем,а
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-важната причина да се отстрани ЦЕНКО е тази, че той въведе ред в селото, като озапти ромовете и им втежни живота. Даже и сам се беше саморазправил с няколко от най-долните лилави. И логичното се случи, нали знаете, че кой е против *** е враг на властта. П.П. Даже и коментара може да ми изтрият.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега кой ще контролира и наказва развилнелите се тълпи от лилави индобългари? Бързо ще разберете че Чоков е необходимо зло.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега кой ще контролира и наказва развилнелите се ромски тълпи? Бързо ще разберете че Чоков е необходимо зло. Най-вече медресатора.
8
3
 
16
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 9 месеца
Коментарите за тоя бацил, всички си ги плащате. Защото вече втора година, полицаи пазят защитен свидетел по неговото дело. Поне разбрахте че данъците ви, се харчат правилно!!
7
1
 
20
 
! Отговори
Смешник преди 9 месеца
Ся какво да похвалим съда ,че тва решение трябваше да се вземе веднага щом е задържан инобвиняем. А не след 1+ годин. По тая логика след 5 години да се произнесе съда за присъдата.
6
2
 
14
 
! Отговори
Mitkyla преди 9 месеца
Как може да направите това на горкия "човек"?Та той така съвестно си вършеше работат,на никой лошо не е направил,всички го харесваха,всички му се кланяха за това което прави,нито лев не е откраднал,а вие да постъпите така с него.....
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ценкоооооо Ценкоооо,сега видя ли какво е това властта.Властта моето момче не си Ти,властта са тези които ти дадоха да ядеш бял хляб,докато им въртеше далаверите на ония от горе.Сега си НИКОЙ,защото си най обикновен селски ,,Кюнлия'' с куха кратуна.А си беше помислил че ти колиш и бесиш в твоето село ,което го няма даже и на картата.
Твоите хора ти го подадоха хубаво,даже ще ти взема и краденото,чакай малко.Ще си останеш пак същият ***.