Кристиян Московски – причинена по непредпазливост смърт на дете!

Национална следствена служба поема разследването на инцидента на Боровец
7 фев 2018 12:07,
208
Кристиян Московски – причинена по непредпазливост смърт на дете!
Снимка: Reuters

Прокуратурата на Република България съобщи, че от днес Националната следствена служба разследва инцидента на курорта Боровец, при който загина сина на транспортния министър Ивайло Московски.

От обвинението допълват, че досъдебното производство е за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122 ал.1 Наказателния кодекс ( който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години – бел.ред.).

Още по темата

Разследването е по случая е образувано още на 2 февруари, в деня на злополучната трагедия, отнела живота на 4 годишното момченце. Разследващ полицай от ОД МВР София е направил оглед на местопроизшествието - землището на курортен комплекс "Боровец", област София.

Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура - София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство, пишат от държавното обвинение.

В хода на производството са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от КАТ при ОДМВР София.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни, заключават от прокуратурата.

Към момента версията за смъртта на Кристиян е сведена до: неравност на трасето, по която е минала моторната шейна на Московски, на която се е возило малкото дете.

Неофициалната информация е, че двамата са били на шейната, която най-вероятно се е ударила в дърво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
40
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Толкова ли е трудно да се напише "Предметът Вашингтонски уби собствения си син."?
130
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОПИЯНЕНИЕ от пари,власт,алкохол,безнаказаност...
129
3
 
87
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Обичайните заглавия в подобни случаи са "Лекар уби бебе" или "Шофьор уби трима", а сега изведнъж "Кристиан Московски - причинена смърт по непредпазливост". Понеже става дума за И. Московски и изведнъж вече няма убийство, няма го и И. Московски. Вместо това има заглавие със страдателен залог - причинена смърт. Все едно се е самопричинила смъртта. Жалки и страхливи журналисти!
128
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак планината не е магистрала Тракия, макар, че даже и по нея вече има неравности. За първи път чувам, че планината трябва да е "равна".
127
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше помислил за малко г-н Ивайло Московски,как съпругата му се е мъчила да забременее с второто им дете,да го износи без притеснения цели 9 месеца,че се е мъчила и да го роди по естествен начин... Ако само се беше замислил,че не винаги от няколко пъти секс се получава едно дете,а че за това дете се чака месеци и даже години. Ако Кристиян е бил дългоочаквана рожба,защо г-н Московски прави това нещо: да вози детето си на шейната и да се стигне до този грозен край,макар и да не го е искал?
126
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
........Към момента версията за смърт е.... Първоначалните и неотложни действия са докладвани на.......'',...........Неофициалната информация е,.......В хода на производството са извършени пет огледа.... Виновен е винаги конярът,когато господарят падне пиян и си счупи вратът.Понеже конят не е бил начесан достатъчно,и е бил нервен.Та и сега ще се търси,кой е заредил бензина,и кой е сменял свещите.И малките деца знаят: .Алкохолът не прощава.
125
2
 
64
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Съчувствия за загубеното дете но вината е на този ПИШМАН МИНИСТЪР. Той е престъпното лице за това... Всичко е много просто но ?....нали е от ГЕРБ - вс. ще се оправи.Той е УБИЕЦА на собственото си дете. Аз бих го вкарал в затвора - НЕЗАБАВНО
124
1
 
66
 
! Отговори
Чомбе кадастъра преди 6 години
Много странно, че в случая не обясняват катастрофата с любимото им клише "несъобразена скорост", а пробутват някаква много необичайна и подозрителна версия, че видите ли, имало "неравност на пътя". Първо, там няма никакъв "път". Второ, съвсем нормално е когато се кара в дива местност, да има неравности и всякакви изненади и съответно човек трябва да съобразява.
123
4
 
108
 
! Отговори
Контрол на наш човек преди 6 години
КАТ спира простосмъртен човек с дете в колата:- има ли детска седалка- седалката има ли предпазен колан- седалката има ли сертификат- седалката задължително да е срещу посоката на движението- закрепванена седалката- ... и още 99 изисквания, докато не пуснеш 20 лв или ти пишат акт!Министърът си УБИВА детето с моторна шейна 150 конски сили, без каска, седалка, колани и изобщо нищо... Причината: НЕРАВНОСТ НА ПЪТЯ В ГОРАТА!!!
122
3
 
71
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
До Фаскин Да дете е починало, вярно е.Но колко деца са загинали, починали от недояждане, блъснати на улицата.Те нима не са важни? Стига вече . Всеки да си носи кръста.
121
5
 
84
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
За пръв път от 25 години да прочета или чуя, че КАТ предполагат, че причина за произшествие е неравност на пътя! Няма такова нещо, пишете както винаги пишете - несъобразена скорост! В България където и да стане произшествие винаги е несъобразена скорост!Как изведнъж тия тлъстаци от КАТ се сетиха, че може да е неравност на пътя?Абе то за 90% от ПТП-тата в България причината е в пътя ама нали все са нормални граждани естествено за тях е несъобразена скорост, а за тоз какво - извинение!
120
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено , че смъртта на детето е голяма трагедия за семейството.Но... високомерието, с което е отхвърлил опитите на инструктора да проведе инструктаж и очевидното неспазване на правилата при возене на дете смущават, все пак.
119
4
 
79
 
! Отговори
Тимур преди 6 години
Московски не е виновен ! Виновна е шейната!Трябва да съдят шейната...в Бг е така..
118
4
 
24
 
! Отговори
До 135 преди 6 години
Може би?????
117
57
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смирете се поне пред смъртта на едно детенце, бе, хора!!! Стига злоба! Мислите ли, че на човека му пука за трите години затвор, след като до края на живота си щи живее с мисълта, че може би той е отговорен за загубата на най-скъпото му същество - детето му. Стига злоба!!!
116
3
 
108
 
! Отговори
Стига бе преди 6 години
МВР нали вече установи причината за инцидента - неравност на "пътя" в гората!!!!!!!Сега остава НСлС да установи с каква скорост е навлязло дървото в насрещното движение, срещу шейната на министъра и случаят е приключен.
115
3
 
80
 
! Отговори
Време е преди 6 години
Пред закона всички трябва да сме равни и тези от ГЕРБ също. Ще видим дали ще потулят случая.
114
4
 
111
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ден петък, час почти на обяд, работен ден за обикновените хора.При обикновено произшествие с МПС, задължително се тестват участниците поне за алкохол, понякога и за наркотици.Но това обаче е за простолюдието.
113
44
 
18
 
! Отговори
Анонимен съм и аз преди 6 години
Къде онзи драскач с коментара си, че това не било лична загуба!? Много рязко изчезна!? Много голяма част от коментарите ми приличат на МЕНТЕТА!!! Драсканици от човечета имащи за цел да следят и участват в такива писания! Рядко ми остава време да следя каквито и да било новини, НО такива писаници при смърт на дете, това е НЕДОПУСТИМО!!!! За съжаление това също показва колко изпаднал и изпростя е българския народ!
112
2
 
90
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
След като кмет на ГЕРБ блъска дете, а следствието след заплахи към свидетелите доказва, че детето само толкова се засилило и се блъснало в джипа на кмета, та чак си разкъсало далака и черния дроб, едва ли не ставало няколко пъти да се засилва и блъска, нямам никакво съмнение, че следствието ще докаже невинността на Ивайло Московски. Но истинското наказание вече е в ход ...Нека Бог е милостив към невинните и покаялите се с дела, за останалите да бъде волята му...