Кристиян Московски – причинена по непредпазливост смърт на дете!

Национална следствена служба поема разследването на инцидента на Боровец
7 фев 2018 12:07,
208
Кристиян Московски – причинена по непредпазливост смърт на дете!
Снимка: Reuters

Прокуратурата на Република България съобщи, че от днес Националната следствена служба разследва инцидента на курорта Боровец, при който загина сина на транспортния министър Ивайло Московски.

От обвинението допълват, че досъдебното производство е за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122 ал.1 Наказателния кодекс ( който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години – бел.ред.).

Още по темата

Разследването е по случая е образувано още на 2 февруари, в деня на злополучната трагедия, отнела живота на 4 годишното момченце. Разследващ полицай от ОД МВР София е направил оглед на местопроизшествието - землището на курортен комплекс "Боровец", област София.

Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура - София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство, пишат от държавното обвинение.

В хода на производството са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от КАТ при ОДМВР София.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни, заключават от прокуратурата.

Към момента версията за смъртта на Кристиян е сведена до: неравност на трасето, по която е минала моторната шейна на Московски, на която се е возило малкото дете.

Неофициалната информация е, че двамата са били на шейната, която най-вероятно се е ударила в дърво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шейната се ударила в дървото. Не, не е вярно. Дървото се е ударило в шейната. Такава випиюща постедственост
10
1
 
75
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До Hafen die Wahrheit"Най свидното" драги не се кара на моторна шейна по баирите
9
1
 
86
 
! Отговори
Невинни въпроси... преди 6 години
Взета ли е алкохолна проба и проба за наркотици на водача на шейната?Защо никой не дава техническите данни на шейната и чия собственост е?
8
0
 
92
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Неравност на трасето е причина за катастрофата. За *** ли ни вземат? Че то цялата планина е една неравност, образувана от много неравности. Друго там няма. Тези шейни са направени точно за такива трасета. Други са за бобслей, за спускане с шейни. Там е равно, заоблено, обезопасено, направено за спорт. При произшествие на пътя, неравностите са второстепенна причина. На първо място е "несъобразена скорост". Тук не е така. Все пак министър. Собственика на вързаното куче беше арестуван, а ту
7
1
 
72
 
! Отговори
До долния преди 6 години
Предполагам, че следствието се води срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ!
6
40
 
22
 
! Отговори
ДА! преди 6 години
АЗ МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ЗА ДЕТЕТО НО ТО НЕ Е БИЛО САМО НЕ Е БИЛО И С ЧУЖД ЧОВЕК А С БАЩА СИ - СТИГА СТЕ ТЪРСИЛИ КОГО ДА ОБВИНИТЕ БАЩАТА ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ КАК Е СТАНАЛО ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА ТОЙ Е В ГОЛЯМА МЪКА
5
2
 
64
 
! Отговори
ТЕМИДА преди 6 години
Има ли задържан и обвинен по престъплението по чл.122ал.1от НК ??? Повдигнато ли е обвинение щом извършителя е разпознат ????
4
31
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 1,Господ НЕ наказва!! Как може едновременно да обичаш децата си и да ги наказваш? Бог поставя на изпитание! В случая Московски, му стига загубата на най - свидното, та и затвор!?
3
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неизвестен извършител.
2
4
 
117
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Кой е този "баща" , който качва 4 годишно дете - това е почти бебе, на моторна шейна посред зима и тръгва с не го към една от най трудно достъпните хижи в планината? И защо!!!! Това е супер безотговорност! На такъв "отговорен" човек е дадено да ръководи цяло министерство.
1
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не повярва човек макар че като знаем КОЙ е новият шев на следствието трябва да сме много предпазливи в очакванията си.