Майка убива новороденото си на студа! Съдът: 2 г. условно!

Невена го омотала в парцал, изнесла го навън и го оставила в студа върху камъни
8 фев 2018 14:00,
104
Майка убива новороденото си на студа! Съдът: 2 г. условно!
Майката Невена показва къде е оставила бебето си. Снимка: "Дарик"

Майка на новородено, която го убила като го оставила на студа веднага след раждането, получи присъда от 2 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Това съобщи Окръжният съд в Хасково, където казусът на Невена Тенева от димитровградското село Сталево, бе решен на втора инстанция.

На първата инстанция в Районен съд - Димитровград майката получи наказание 2 години затвор ефективно, но сега защинтикът й обжалва присъдата.

Още по темата

На първи срещу втори януари 2016 година Невена родила момиченце в дома си в Сталево. Преди това прикривала бременността си и обяснявала на познати, че е напълняла.

След раждането майката и на две други деца скъсала пъпната връв на бебето. След това го омотала в парцал, изнесла го навън и го оставила в студа върху куп струпани камъни.

Призори вързопчето вече било замръзнало. Тя го прикрила с боклуци, а след няколко дни го сложила в чувал от въглища.

Почти месец по-късно кметът на селото съобщил в полицията за ширещата се в населеното място мълва за криминално раждане, а в хода на проверката родителката признала за стореното.

Братчетата на новороденото са изведени от дома на майка си още в нощта, когато е разкрито убийството и са настанени от социалните в приемно семейство

Сегашната присъда на Невена Тенева е окончателна и не подлежи на обжалване или протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
18
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Тва е представител на любимото малциннство, което избира вожда.За тях има отнелно законодателство и отделно отношение за всичко.Чудно, че са и дали 2 г условно.След като е от любимото малцинство, можеше и медал да и дадат за заслугите...
46
2
 
19
 
! Отговори
И.М преди 6 години
Ако изобщо може да се нарече майка тази ....
45
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е,шири се бедност и няма с какво да отгледат децата си или да платят за раждане.Можело е да го предаде в майчин дом за отглеждане,но в селата надали минават от социалните служби да се заинтересуват от хората там,да разговарят с тях.Няма никаква полза да я осъдят ефективно,защото и другите две деца ще останат без майка,с осъждането де факто ще накажат другите две деца.Предполагам,че е укрила бремеността си,защото част от обществото ни е много злобно,за да прикрие срама е рискувала живота с
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледал съм подобен процес в САЩ, като майката беше осъдена на 30 години, като имаше право да иска намаляваме на присъдата след излежаване на половината от присъдата.
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България можеш да си правиш каквото си искаш буквално - най-голямото наказание е условна присъда.
42
3
 
36
 
! Отговори
12347 преди 6 години
Има ли някъде по-неадекватен съд и по-неадекватна държава
41
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тази новина искам само да кажа:Да живее премиера Бойко Методиев Борисов.Това е човека извел България на цветущото ни положение само с три спечелени мандата. Ето резултата, да не говорим колко са хубави всички пътища в страната МЕЧТА.И Безработицата пребори. Сега всички бачкаме на заплати дето западняци ни завиждат. И престъпност няма вече. И Всички проблеми на Европата и Света ще оправи.И да не забравя: Както се заричаше вкара престъпните политици от тройната коалиция в затвора.
40
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, невинната душа няма как да протестира - тя е на по-добро място. Но българското правосъдие отново показа неадекватното си лице...
39
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом жена е извършител, няма проблем.Това е истинското домашно насилие... не модерните истамбулски конвенции и врели некипели.
38
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силно се надявам някой ден да измислят начин, това да имаш дете да е разрешено и възможно само след доказване на възможности и много силно желание. Това трябва да е привилегия, а не възможност за всеки. Света е препълнен до горе с абсолютно безсмислени хора. Те само консумират и това е. Човек трябва да се бори, за това.
37
2
 
40
 
! Отговори
123 преди 6 години
В USA тази щеше да получи няколко доживотни присъди.
36
7
 
7
 
! Отговори
Ако преди 6 години
демокрацията е такива като тази да избират управляващите - по-добре без демокрация.
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е този, който й прави децата?
34
1
 
23
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Ненормалницата по-добре да го беше дала за осиновявяне.Като не иска да се грижи за детето,все някой щеше да го направи.Пълно е с *** на тоя свят.
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка убива новороденото си на студа! Съдът: Доживотна без право на замяна
32
2
 
15
 
! Отговори
Народът избирал преди 6 години
управляващите :))))) по-голяма глупост не ми бяха пробутвали :)))
31
2
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Не знам все повече и повече ми се иска д има и друг свят! Макар да не вярвам в това, ми се струва, че би трябвало да има такъв, дето нещата да не са такива както сега! Но се чудя дали като идем ние хората там няма да се получи нещо като тука, че и по-лошо! Според някои книги Господ навремето ни е изгонил от такъв точно свят, май е видял, че или всичките или мнооого голяма част от нас са си чисто и просто животни дето за сега и май и за в бъдеще за нищо не ставаме!
30
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 6 години
В случая има основания да бъде приложен член 120 от НПК, по който максималната присъда е 3 години и при първо осъждане обикновено се дава условна.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Скот до скотаНещо не разбирам въпроса? Предпочиташ някой друг да избира управляващите вместо народа и въобще какво общо има избора на управление със случая?
28
4
 
9
 
! Отговори
размисли за ИК преди 6 години
Швед/ ите и с ИК, яко бият жени в чужбина, случая с пребитата българка в хотела от швед!Нулев интерес от НПО-та пропагандиращи *** конвенцията, шведските власти и институции приели и прилагащи ИК за възобновяване или трансфер на делото в Швеция за насилието над жени в чужбина от шведски гражданин/ и !Относно незаинтерсуваността на НПО-тата, дали защото ако възобновят делото в Швеция и присъдят финансово обезщетение- то ще е само за жената, а НПО-тата нищо няма да усвоят финансово?!