Съдът реши: Конфискува половин кола на трафикант на бежанци!

Другата остава при съпругата му, защото тя не е знаела за дейноста на мъжа си
10 фев 2018 12:11,
31
Съдът реши: Конфискува половин кола на трафикант на бежанци!
Снимка: "Дарик"

Половината кола отне в полза на държавата Бургаският районен съд от трафикант на бежанци от Афганистан. Другата половина от семейния Фолксваген остава в съпругата.

Става въпрос за процес срещу 50-годишния Бисер Асенов от Оряховица, който на 17 октомври 2015 г. е заловен от полицията в района на завод "Промет” край с. Дебелт, да кара с "Фолксваген"-а седем мигранти, сред тях и две деца, пише "Дарик".

Мъжът признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата. Бисер е осъден на 11 месеца затвор условно с три години изпитателен срок. Решението на съда е да се конфискува мобилният телефон на Бисер, който той е използвал, докато транспортирал чужденците.

По закон и автомобилът, с който е извършено престъплението, трябва да се конфискува в полза на държавата. Преди Бургаския съд да вземе решение за това обаче в залата се появила съпругата на Бисер, Таня.

Под клетва жената заявила, че колата е записана на името на двамата. Твърди, че не само не е знаела за какво мъжът й използва семейният автомобил, но и по време на престъплението била в Германия. "Той пристигна в България, за да се лекува. Не знаех, че използва колата за такива неща", обяснила Таня.

"Наказателният кодекс предвижда конфискация на превозното средство, когато то е послужило за превозване на бежанците, но ако то е собственост на подсъдимия. В конкретния случай автомобилът е съвместна съпружеска имуществена общност и другата част на колата по закон е на съпругата.

Няма как да се докаже, че те я имала умисъл  към престъплението. Нещо повече, дори имаме доказателства, че тя се е намирала извън страната", каза пред Дарик Бургас прокурор Керка Дюлгерска.

Шеговито тя коментира възможността държавата да раздели автомобила: "Няма да се реже на две с флекс, ще бъде предадена на съдия-изпълнител, който да я изнесе за публична продан" .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници!
22
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Пак се изложихте с неприложими закони!В Бългалия престъпниците са недосегаеми!
21
4
 
4
 
! Отговори
61321 преди 6 години
Как така на публична продан1 Това е собственост на жената. колата й е необходима. За колк могат да я продадат? Жената ще може ли да си купи нова кола или ще бъде ощетена?
20
2
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Няма нужда да се изнася на продан. Един ден да я кара Бойко, един ден съпругата на Бисер - Таня.
19
4
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
А де е " ПОЛАГАЕМОТО " на водещия ОВЕН на ГЕРП?Или той отдааааааавна си го е взел?
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само 11 месеца условно?
17
4
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Значи кифлата му е съучасник въпреки че не е знаела какви зулуми върши ръгача и!
16
0
 
21
 
! Отговори
Само че да се резне преди 6 години
Само че да се резне на половина не е опция, защото някой ще остане ощетен. Трябва да се разглоби до най-малкото болтче и всичко да се разполови, за да е честно и да има правосъдие! ИМА ЛИ ДЪРЖАВА?!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То било много лесно, извършваш престъпления само с чужди коли!
14
0
 
16
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Това може да се стори странно само на някой правно неграмотен журналист! Когато веща е неподеляема се обявява на публична продан и се отнемат половината пари от продажбата!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобни неща, не карат да се срамувам, че съм роден по това време, в тая страна ...
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А другата половина са оставили на съпугата му за да продължи неговото дело.Сигурно парите които е вземал и които и тя е харчила ги е намерил на улицата,затова жената не е знаела.Някой ни прави на будали,и съда също.
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще станеш съдия, като навремето изпитът за юридическия беше по история на БКП?Там трябваше да се Наше момче, а не знания.Затова сега такива абсурди.И мутресите на всички престъпници, на които се отнема незаконно придобетото имущество, ще пледират, че имотите са на двамата и ще падне рязане на палати. Таков е казусът.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв проблем! Само да уточнят коя част на колата ще конфискуват - предната или задната или лявата или дясната...
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен абсурд! Ей, Шуши? Къдсе и е документа за собственост? Колата под клетва е записана на името на двамата? Да покаже документа зда покупко-продажба?А превозвачът на бежанци в затвора ли е? Да му продадат колата ли е единственото му наказание?
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето исках да стана съдя, ама на изпита *** дори не светна :(
7
2
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ДО БЪЛГАРИ преди 6 години
Вината трябва да е Солидарна . Както са направили няколко деца и взимат Детски Добавки Солидарно , както единия ако умре другия взима 25% добавка от Пенсията .Това е Семейния Кодекс - Солидарност и Държавна Помощ . Не съм съгласен с БГ Съда за тази Присъда . Трябва КС да се произнесе и Прокуратурата да се самосезира , НАП също .ТОЧКА
6
1
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
Сега държавата ще плаща половината данъци. В крайна сметка са на кяр.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятна тъпoтия!И на всичкото отгоре тая е страшно горда с решението!Баси!
4
3
 
34
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Поредната тъпотия на българското законодателство...