Докторът гръмнал Плъха на улицата. Викнал приятел, разчиствали...

Пистолетът му незаконен, превишил правото на неизбежна самоотбрана
Обновена: 6 мар 2018 12:15 | 6 мар 2018 12:02, Камелия Цветанова
464

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Преди да изтече 72-часовия арест на арестувания д-р Иван Димитров от Пловдив, който беше задържан заради убийството на рецидивиста Жоро Плъха от Столипиново, прокуратура най-сетне внесе яснота по случая.

Още по темата

От обвинението обясниха, че изстрелите и сблъсъкът са станали в двора на кооперацията, а не в жилището на Димитров. Освен това в апартамента не са били нито съпругата на лекаря, нито децата му, които по това време са били в Крумово.

Това е било установено и от показанията на съпругата на обвиняемия и от неговите обяснения, дадени пред адвокат.

Самият Димитров е направил пълни самопризнания, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Жоро Плъха е извършил опита си за кражба в гаража, намиращ се в кооперацията. Обвиняемият лекар го е наблюдавал поне 30 минути, без да уведоми компетентните органи.

"Защо не се е обадил в полицията, трябва да каже той, ние не следим психическото му състояние", отсече прокурорът.

След като Жоро Плъха е излязъл от гаража и е побягнал докторът е извикал: "Стой! Полиция!" и е стрелял с незаконно притежаван пистолет Валтер, предварително зареден, за да го спре.

Крадецът пък е хвърлял по него различни предмети.

"На три пъти е променена версията какви са били те - първо метална тръба, после табела, а после нож, който е бил открит в дома на обвиняемия, защото по думитеи му бил негова собственост. Той е бил измит", каза Попов.

Все пак лекарят има една прорезна рана на глезена, която сам е обработил, след като е почистил барутните частици от ръцете си.

"След изпразване на целия пълнител на Валтер-а крадецът е успял да избяга до мястото, където е открит. Там е издъхнал от раните си", заяви прокурорът.

През това време Димитров е извикал свой приятел на помощ.

Според прокуратурата двамата са разчиствали следите на мястото на престъплението поне два часа. Търсили са и Жоро Плъха.

Самият той пък имал стари дела за кражби, като от 2003 г. е последният заявителски материал срещу него.

На място на местопроизшествието не е открил пълнител, а Димитров е казал, че е изстреля 4 патрона.

На видеокамера  в района се вижда,  че в ръката му има пистолет, но предстои експертиза, която да докаже колко патрона са били изстреляни, защото няма запис от самия инцидент, а от времето след него.

"След действията на лекаря и на неговия приятел, ние сме открили 2 броя гилзи от пистолета, за който лекарят признава, че е притежавал и с който е произвел 4 изстрела“, каза Попов.

Освен това Димитров е помолил на следващата сутрин, след като трупът на Жоро Плъха е бил открит, двама собственици на охранителни камери в района да изтрият записите.

Сега полицията ще се опита да ги възстанови, част от тях дори вече са прегледани, на някои се вижда и лекарят с пистолета.

Пистолетът обаче още не е открит.

"Обвиняемият призна, че го е скрил, а ние разполагаме с доказателство към момента за друго неизвестно лице, което е било помолено рано сутринта от Димитров да вземе пистолета от мястото, където го е скрил и да го укрие другаде. Така че е имало двама помагачи", обясниха още от полицията.

Пистолетът е купен, но Димитров не е казал от кого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
0
 
! Отговори
Славони Слав преди 6 години
Интервю с роднините на Жоро Плъха (Жоро Джевизов). Семейството на Жоро Плъха излезе с невероятни и неочаквани разкрития за убийството на добрият им син. УАУ. Сори предварително на екипа на сайта и на юзерите за спама! Видео тук: https://youtu.be/yagQE_j7A-k
348
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и още нещо, спрете с тея емоции, мъже не останаха ли? Само лабилни изнежени мъжленца - чехльовци. Само емоции, няма рационално мислене.
347
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе , стига сте били дървени философи, докторът е КРИЛ, ТРИЛ ЗАПИСИ, ГИЛЗИ, НОЖОВЕ и ПИСТОЛЕТ. В редица държави само за това, че си махнал барута от ръцете ще лежиш.
346
1
 
1
 
! Отговори
Важен преди 6 години
Защо този Плъх не е бил в затвора а на свобода??? За да продължава с опитите да краде ??? Гад която си получи заслуженото! ПОДКРЕПЯМ ДОКТОРА!!!!!
345
1
 
2
 
! Отговори
Простосмъртните преди 6 години
Много мазен,гладък и опънат беше по ТВ-то прокурора.Явно на голяма хранилка са тия в съдилищата.Кво ли се чудя?То глав.прокурора е еталон за гушене.
344
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доктора хем ще лежихем ще плаща на плъховица
343
1
 
1
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
До НЯМА РАЗЛИКА !!! 387Прав си но когато нямаш реална защита от властта и прокурватурата се стига до крайности! Бях чувал за един подобен случай в който роднини на убит престъпник съдят властите заради това че след 3 присъди е бил пуснат на свобода и убит при опит за 4то престъпление! Според роднините властите били виновни косвено за неговата смърт! Нямаме истинска и справедлива власт на която да оповаваме! Това е!
342
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не си взе газов пистолет доктора?с боен какво друго е очаквал да се случи?
341
2
 
2
 
! Отговори
Master преди 6 години
До wer... Другия път като дойдат у вас да не се насереш и да търсиш помощ .....един път завинаги престъпниците трябва да научат - Дойдеш ли вкъщи да крадеш - ГОЛЯМ КУРШУМ В ГЪРДИТЕ
340
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКТОРА ЩЕ ЛЕЖИЗАЩОТО Е УБИЛЗАЩОТО Е ПРИКРИВАЛ СЛЕДИЗАЩОТО СЕ Е МЪЧИЛ ДА КРИЕ СЛЕДИТЕ СИ
339
6
 
4
 
! Отговори
Изцвъкаха преди 6 години
Изцвъкаха се и сега се чудят как да си заметат изцвъкването.
338
8
 
9
 
! Отговори
wer преди 6 години
Прякора на доктора е " Гамена" - точно!
337
15
 
18
 
! Отговори
wer преди 6 години
Убития - баща на три деца и дребен кокошкар тенденциозно го пишат с прякора "Плъха". Същевременно доктора ,който е известен с не по-малко гнусен прякор и мразен от много от калегите си, се представя като жертва. За всички е ясно, че само психически болен психопат може да изстреля цял пълнител в невъоръжен човек, даже и последния да е искал да му вземе някоя резервна гума от тъпата кола.
336
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да те е страх да си мъж в тая държава. По-добре в затвора отколкото храна на утрепките.
335
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е класическа екзекуция !доктора бая ще трябва да се изръси, но в България е възможно да отърве да не му пръснат г..а виолетовите у Ал Катрас !
334
6
 
15
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Пракурора от Столипиново ли е
333
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От изнесеното става ясно, че по-скоро доктора е Плъха !
332
10
 
20
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
НЕ ВЯРВАМ НА ПРОКУРАТУРАТА. ТРЕСЕ ГИ СТРАХ И ЗАТОВА СИ ИЗМИСЛЯТ ВСИЧКО.В СЪДА ТЕЗИ ОБВИНЕНИЯ ЩЕ ОТПАДНАТ.АКО ПРОКУРАТУРАТА ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА КОИТО ГОВОРИ НЯМАШЕ ДА ОСВОБОДИ ДОКТОРА САМО С ПОДПИСКА.
331
2
 
23
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Ако беше пикал у тях нямаше да го застрелят
330
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше друго заглавието дали щеше да има такъв отзвук -НЕ например -доктор убит в домът му от неизвестен извършител -както до момента са влизали у тях .Полицията знае ли кои са били предишните извършители -НЕ е какво му остава на човека освен да се защити сам Ако знае кои са били предишните посители -да каже кои са и къде са -може да са у вас сега и да им се пикае например