Община Шумен отнесе глоба за бездомно псе, захапало дете

4 бона от данъците на хората, защото общината не си върши работата
Обновена: 7 мар 2018 18:00 | 7 мар 2018 17:30, Камелия Цветанова
16
Община Шумен отнесе глоба за бездомно псе, захапало дете
Снимка: Булфото, архив

Община Шумен бе осъдена да плати 4000 лв. заради това, че 9-годишно дете е било нахапано от безпризорно куче. Решението е на Районния съд в областния град.

От документите по делото става ясно, че инцидентът е станал по обяд на 13 юни миналото лято. Момичето и майка му били пред магазин за храна. Жената влязла вътре, а детето останало навън със свое другарче.

Пред сградата имало и две кучета, които често обитавали този район и били безстопанствени. Докато жената била в магазина, видяла през отворената врата как едното от животните се насочило към дъщеря ѝ и я захапало за десния прасец.

Детето се изплашило, а майката се спуснала да изгони кучетата и започнала да успокоява момиченцето. Детето било отведено до Спешно отделение. Там раната, която кървяла, била обработена, а впоследствие в инфекциозно отделение на болничното заведение на детето била поставена ваксина против бяс.

Родителите посочват, че случаят се отразил крайно неблагоприятно не само върху физическото здраве на 9-годишното дете, но и върху психиката му, като се наложило да посещава психолог за преодоляване на причинения стрес.

В хода на делото общината посочила, че има сключен договор за съвместна дейност със сдружение с нестопанска цел за овладяване на популацията на безстопанствени кучета в Шумен.

Според съда обаче отговорността за безстопанствените кучета трябва да се поеме от общината.

Затова и осъдили Община Шумен да плати 4000 лв. на семейството като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: детекучебясприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
33
 
! Отговори
Кучкар преди 6 години
Мен ме охапа осиновено куче на път за супера на сред София. На протеста ми, кучкарката ме прати да си......
7
0
 
33
 
! Отговори
пирамидифараони преди 6 години
4 бона бълха ги охапала ...а детето и другите хора кучета и тва е защото същата община не се е погрижила да се справи с тоя проблем 20+години аможе би чака хората само да се справят на по тъмно се пак да не забравяме че в тая държава кучето емигранта затворника и чернилката имат повече права и държавата отделя повече пари за тях отколкото грижа и пари за едно дете ...(беличко имам предвид)
6
0
 
38
 
! Отговори
Кметя преди 6 години
Ние ще обжалваме.Окончателна присъда чакайте към 2029г
5
1
 
33
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До варненецКаменар не е квартал а село бе.Инфото ти за снегорина и то такова измислено.
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви мерки се очаква да предприемат общините? Те не се интересуват от хората, та ще тръгнат да кастрират кучета, да санкционират стопани, че ги изхвърлят,да викат 4 лапи и да строят приюти. Всичко е мрак.
3
1
 
45
 
! Отговори
Варненец преди 6 години
Кучетата са по-важни от хората.Пример: Миналата седмица, след големия снеговалеж, във варненския квартал Каменар, където има приют за бездомни кучета , единственият снегорин, който е изпратен е не да почисти улиците. А да отвори път до кучешкия приют, зер мастиите са по-важни от хората!
2
0
 
45
 
! Отговори
бай х преди 6 години
.. защото общината не си върши работата не е общината , работата не си я вършат конкретни служители .. назовете ги и ги изгонете от работа ако сме държава .... ама тъй като не сме , и тия нищо неправещи служители на наши хора и никой не ги закача , и они си дремат от заплата до заплата ..
1
0
 
47
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
Много ха'ат тия ***. И мен ме уха'а едно преди няколко години. Познавам хора, дето са ги ха'али по няколко пъти. Трябва да се направи нещо!