Данъчен рекетира търговец: Дай 1000, 3000, 5000 лв...

Прокуратурата му повдигна обвинение за корупция
14 мар 2018 17:00,
48
Данъчен рекетира търговец: Дай 1000, 3000, 5000 лв...
Снимка: Dnes.bg

Прокуратурата повдигна обвинение на данъчен от столичната НАП заради корупция. Служителят рекетирал дребен търговец като му искал непрекъснато подкупи, за да вдигне запор над бизнеса му.

Прокуратурата е започнала разследването на нападжията след сигнал от телевизионно предаване.

Хюсеин Колаксъзов разказа за тормоза в "Господари на ефира" преди дни. Той има малка фирма, която се занимава с разнос на плодове и зеленчуци.

"Имам доста сериозен проблем с държавни служители, които не спират да ни рекетират и тормозят", разказа търговецът.

Преди време той получил писмо със заповед за ревизия. Подписал я, а след това му били запорирани банковите сметки и целият транспорт. Причината - мъжът е работил с неизрядна друга фирма.

Колаксъзов отишъл в НАП, където главният публичен изпълнител на приходната агенция Стефан Лозанов му казал, че само той можел да вдига запори, но това ще му струва 1000 лева. Мъжът поискал да го представлява неговият адвокат, но Лозанов му казал, че няма нужна, защото от НАП ще му назначат адвокат. Защитничката Велислава Кирилова също се оказала бивша служителка на НАП. Тя също поискала хонорар.

Въпреки това обаче нещата не спират дотук. Лозанов продължава жестокото изнудване. Той обяснил на търговеца, че нищо не зависи от него и че човекът трябва да брои още пари за по-висшестоящите в НАП. Мъжът платил още 3000 лева, но никой нищо не направил, за да му помогне. След това му поискали още 5000 лева, за да не стане по-лошо.

Така изнудването продължава с пълна сила, докато търговецът се чуди как да спаси бизнеса си.

Днес от прокуратурата съобщиха, че на данъчния и адвокатката са повдигнати обвинения и двамата са с наложени мерки "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнусни рекетьориии.... Всичките държавни "институции" са такива бандити.
38
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Направих си труда да проверя името на т. нар скромен търговец в търговския регистър. Името е странно, а регистърът е публичен - всеки, който иска, може да достигне до тази информация. Излезе т. нар. фирма на т. нар. пострадал. През 2016 г., месец септември, "пострадалият" е продал на лице от едно видинско село бизнеса си. Същото това лице е закупило още около 70 други фирми. Странно защо господарите не отразиха този факт.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо бизнеса със зеленчуци се води рисков (питайте защо тези дето се занимават с това защо ако не можете да се сетите сами)Второ фирмата бушон е контрагент.Тоест грешката му е била че си е въобразил че е добре да работи по правилата и просто като е отишъл за стока си е поискал фактура.Трето тук не става въпрос за корупция, а за изнудване(набелязали са го заради друга фирма и са го погнали) като ти блокират сметките или правиш всичко да ги разблокират или фалираш.Мразя *** ама е прав
36
0
 
28
 
! Отговори
2580 преди 6 години
Да правиш честен и законен бизнес в България трябва да си мазохист.
35
1
 
32
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
За десет години мафията разсипа държавата и хората в нея...
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само тази НАПаст божия, с мед да ги намажеш. Ушафите са същите мизерници, навират се по тънки и канавки, за заветното двайсетаче. Ами от метрологията, ох котьо, пара вали. А в митниците, майко мила. Оня дето го убиха в центъра с бемвенцето, шефчето, той много честен бил, затова го простреляли. За всички незгоди в държавата, са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка.
33
0
 
28
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Пчеличките от НАП снасят и на директора,а той на някой от правителството. Можете ли да познаете от първия път без жокер?
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внася на шефа на оперативен контрол,на шефа на отдел ревизии,а всеки от тях с паралелна счетоводна къща или адвокатска кантора на роднина-тъща,кума,брат,сестра,и РЕКЕТА е постоянен,ОБОГАТЯВАНЕТО също!
31
0
 
22
 
! Отговори
мачу пикчу преди 6 години
Карат ги началниците им......това е ежедневие.....не изпълнява ли заповедите - не можеш да си намери другаде работа...
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
май става въпрос не за корупция а търговия с служебна информация,има ги много такива държавни служители, от тях нищо не зависи ,но проверяват в системата как се развива определен случай , и ако се развива добре се свърва с клиента и му обяснява че от тях зависи и ако платят случая ще мине добре, клиента плаща и случая се развива добре защото той е имал информацията предварително, ако не плати клиента пак ще се развие добре за него но той не разбира това, но понякога информацията не е точна.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново.. и голяма работа, хванали един. Те всички данъчни са такива. Всеки с малък бизнес знае как стоят нещата.
28
0
 
26
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Цялата държавна и общинска администрации трябва да са следствени и осъдени !!@!
27
2
 
14
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Взели пример от Суджука
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха Също като по морето, работят с изрядни касови апарати само в деня на проверката , защото си плащат на правилния човек да ги известява, през другото време с неизрядни.този и той - работи с нелегалната си фирма и другата само за пред хората на НАП,
25
0
 
41
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
"пари за по-висшестоящите в НАП" До къде стига схемата ? Съдебна заповед за проверка на сметките и разходите на всички "висшестоящи в НАП" София и свързаните с тях лица! Кой е назначил Стефан Лозанов и на кого е пряко подчинен? Каква е партийната обвързаност на замесените лица?Щом тази схема се разиграва в София, какво става в провинцията ?
24
1
 
8
 
! Отговори
Никк преди 6 години
От господарите казаха че уведомили междувремнно компетентните органи докато правили репортажа, и какво станало? - изтекло информация! Просто чудесно!А този явно е взел фактура от някоя фирма-бушон, която е само за да трупа задължения. Като вземе фактурка, тя му е разход, съответно плаща по малко данък на държавата. Трябва да го плати фирмата която е дала фак-та. За нея това е приход. Ама фирмата-бушон. Той е знаел. Въпрос и на късмет да не те проверят.Има 500к фирми в сф. Шанса си залсужава
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново далаверата............. отново да минем по съкратената процедура - т.е. да си платим и да не ни занимават. Докато има телета (които да плащат) ще има и колачи. Що тоя български млад МЕРИНДЖЕЙ не се е обадил в полицията или пък в предаването след първия подкуп ами е чакал втори и после трети................. Сега съм сигурен че нищо не могат да направят на данъчните щото няма доказателства!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Това прилича на добрата стара схема с телефонните измами, дай едни пари на филанкишията и пий водица - не много студена, че да не тръгнеш по доктори.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинаБегай си работи в турция бе пич, така или инъче тя ти е на сърце и там няма да те дере раята от която пра-дядо ти е грабил до преди 2-3 поколения
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служителите на НАП не са му свършили работа, т.е. няма злоупотреба с служебни задължения ,няма корупция в случая.Единствено са му взели пари за нещо ,но не може да докаже какво е това нещо.Ако беше ги топнал преди това ,щеше парите да са за точно това и тогава случая е друг.Добре е да е направил запис за какво ги дава парите.Ако има такъв запис вече е друго.Но основание за разследване за подкуп има.Проблема е че има един самопризнавал се в престъпление, а съучастниците в това да се защитят лесно.