Корона, кехлибари, злато... ограбили сестрата на Цар Киро

Четиримата крадци отмъкнали от Елена Иванова бижута за 500 бона
26 мар 2018 19:00, Анисия Иванова
24
Корона, кехлибари, злато... ограбили сестрата на Цар Киро
Архив: Булфото

Четирима се изправят пред Пловдивския съд заради грабеж в особено големи размери. Обвинителният акт е срещу 58-годишния Йордан С. като подбудител и помагач, и срещу Марин П. на 46 г., Александър К. на 35 г., и Александър Д. на 36 г. като извършители. Четиримата ограбили златни накити в размер на почти 500 000 лв., съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 27 срещу 28 май 2017 г. крадците влезли в дома на 71-годишна жена.с. Йоаким Груево, обл. Пловдив. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал Йордан С. Според "24 часа" мишена на грабежа била Елена Иванова, сестра на Кирил Рашков.

Организаторът Йордан предварително бил събрал информация от свой познат за живущите в дома и навиците на пострадалата. Преди да влязат в къщата тримата си сложили черни маски и ръкавици, взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо.

Към 23,30 часа тримата прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял племеникът на пострадалата. Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже и му сложили тиксо на устата.

След това влезли в стаята на баба Елена, нанесли ѝ побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете ѝ с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата.

Сестрата на Цар Киро им казала, че има 300 лева в чантичка. Малко по-късно крадците сами открили в дома няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити. Взели ги, напуснали дома и се качили в автомобила, в който ги чакал Йордан С.

След края на селото в гориста местност отбили колата, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки взел по една, след което се разделили.

Четиримата откраднали множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, мъжки златни синджири, златна корона с рубин и множество камъни около него, златни гривни, монети, обици, гердани, 40 златни английски лири и други украшения - всичко на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка "задържане под стража" и се намират в пловдивския затвор. Ако вината им бъде доказана, ги очаква затвор от 15 до 20 г. или доживотна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е знатна к.р.а.д.л.а! Не е напразно има и корона. Преди доста години,( когато Ванката още беше жив,) направих забележка да не минава с нейните авери край нашият обект, тя ми се закани с нож.
20
0
 
60
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
А строгата но справедлива българска прокуратура няма ли да попита "бедната принцеса" от къде има толкова бижута и какви данъци е платила?
19
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тц тц тц .цял живот жената се трудила , събирала от минималната си заплата, за данъци заделяла, когато оставала безработна на соц. помощи живяла, ама пак заделяла ....и сега да и се случи това.
18
1
 
50
 
! Отговори
Божееее.... преди 6 години
..каква добра новина ...ха,ха,хааааааааааа
17
0
 
67
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Четох за този обир другаде, но сега като научих, че ограбената е на цар Киро сестра изпитах невероятно задоволство. Все пак са им откраднали откраднати пари. Чудесна новина!
16
0
 
69
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
В нормална държава и собственичката на "бонбониерите " щеше да е следствена .
15
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"от където дошло, там отишло"!
14
2
 
47
 
! Отговори
Саранчо преди 6 години
Мародери,да ограбят жената пестила цял живот с честен труд,в затвора доживотно
13
0
 
65
 
! Отговори
Me be re преди 6 години
Ало НАП, тая колко данък и осигуровки е платила.
12
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етноса е освободен от данъци! Те трябва само да трупат богатство и да раждат деца!
11
0
 
66
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Явно обирджийте не са роми, щом ги очакват такива присъди.
10
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше там една комисийка за незаконно придобитото имущество. Къде блеят?
9
0
 
59
 
! Отговори
А Кирил Рашков преди 6 години
ОТКЪДЕ ГИ ИМА????!!!!!????
8
0
 
63
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Това й е втори обир, предишният беше съпроводен и с тупаница . освен ако става дума за друга от сестриците на "величеството". "Княгинята" спокойно може да заяви, че са й откраднали и всичките й диаманти, както и четири картини на Гоген - той нали си е падал по таитянки, за чиито портрети е позирала родата.
7
0
 
69
 
! Отговори
Симеон 2 преди 6 години
Това с короната ме потресе! Останахме без царица.
6
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако вината им бъде доказана, ги очаква затвор от 15 до 20 г. или доживотна присъда." Абе, много големи присъдите за посегателство с/у ром бре? Ако бяха обрали българин или турчин, само условна
5
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво казва четводите ля му мента стоянова?
4
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадците започнаха да се крадат едни други.Там са истинските и големите пари.
3
0
 
51
 
! Отговори
>> преди 6 години
Като чета статията - тия са голями АБДАЛИ!!!
2
1
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Елена доказала ли е произхода? НАП проверка извърши ли?