До 5 бона подкуп прибирали данъчните, хванати от ГДБОП

Някои искали вещи от изнудваните търговци, за да ги ползват у дома
11
До 5 бона подкуп прибирали данъчните, хванати от ГДБОП
Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата обвини 11 данъчни служители след акцията в НАП вчера. Това обяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Данъчните вземали подкупи от търговци. Освен за това, част от тях ще бъдат обвинени и за пране на пари.

Още по темата

Арестуваните са на длъжност от инспектори до началници на сектори. Те вземали между 500 и 5000 лева в зависимост от бизнеса на търговеца и начина, по който изглеждал обектът.

Заместникът на Гешев - Димитър Петров, обясни, че за част от данъчните прокуратурата ще иска постоянни арести, предаде БТА.

В домовете на арестуваните са намерени около 300 000 лева и скъпи бижута. Ръководителите на екипи в НАП, освен че давали разпореждания как да бъдат проверявани търговци, дори вземали вещи от обекти, които не можели да си платят исканите пари. Така задоволявали битовите си нужди.

На разследващите съдействали редица изнудвани за пари. Гешев гарантира, че прокуратурата няма да допусне тези свидетели да бъдат "натискани".

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обобщи, че елиминирането на тази група било много важно. Част от служителите на НАП имали за задача да получават навреме информация за антикорупционни операции и да я предават на заинтересовани лица.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че в прокуратурата е постъпил анонимен сигнал за депутата Димитър Гамишев, който по-рано хвърли оставка. В сигнала пишело всичко за историята на фирмите на Гамишев. Арнаудова припомни, че след публикации в медиите прокуратурата се е активизирла и по отношение на евентуално данъчно престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
СИС преди 6 години
"УЛИЧНИТЕ" РЕКЕТЬОРИ се превъзнесоха. Отдавна трябва да се закрие отдел "Оперативни проверки". Всички там са такива , кой по-голям , кой по-малък......
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъчните си имат "абонати",които срещу определени суми биват предупреждавани за това кога ще има проверки...същото важи и за Икономическа полиция,които проверяват за марки....После "се борим с корупцията"...ГЛУПОСТИЕлате на Зл.Пясъци и на Сл.бряг...само марки се продават и когато има проверки,които си плащат за предупреждение не отварят докато не излязат проверяващите от курорта.СМЕШНА РАБОТА
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прах в очите на д...ебилското население, там където се разиграват милиони от корупция и са замесени висши политици и магистрати няма да се пипне
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За никого не е тайна, че държавните хрантутници с контролни функции, имат устна заповед, да изнудват граждани и фирми, като събират подкупи, отчитат се на началника и така нагоре по веригата, та чак до суджука. Или който е там,като получават чадър и при издънка най-много да ги преназначат, но нищо повече. От скоро банкянския е наредил пара да се събира и отчита , но при проблем всеки си поема отговорността, ортаци са само на парата. Как ще я карат некадърниците, не ми става ясно.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е чувал държавен служител да напусне работа и да премине в частния сектор, въпреки заплатите, с които и на теория не може да се оцелее? Няма й да чуете... Познайте защо. Не само данъчните, всичките!
4
11
 
5
 
! Отговори
фгфг преди 6 години
не че нещо, но защо не изнудват някой супермаркет, който не може да продаде и дъвка без бележка. Не знам какви са тези "изнудвани свидетели". как ще им искат нещо когато са изрядни. Не защитавам данъчните, тяхната работа не е да пълнят своя джоб, а системата преследва винаги най слабите и крайни търговци.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой в оперативен контрол не си плаща за покупките в кварталните магазини,ресторантите,магазините за обувки,купуват си коли от автокъщите само на 10%от реалната цена,битови ел.уреди,бензин,козметика,фризьор, всеки е принуден да им дава всичко което продава без пари иначе има заповед:"идете и го побъркайте"та така с дребният бизнес и работещите в НАП
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНЪЧЕН=РЕКЕТЬОР ИЗНУДВАЧКрият се като Гестаповци и те дебнат да не чукнеш някой касов бон и...те изнудват, акт или по 500 или 1000 лв на човек,а те са винаги по двама.А защо не чукаме бонове ли?Защото фирмите вносителки не дават фактури или на 1/3 от реалната стойност на стоката (дрехи;обувки например...).И вместо да се пълни хазната,си пълнят джобовете данъчните.Защо гонят дребните търговци,а не пипат тези,които внасят стоките,че обмитяват стоката на нереално ниски цени...стотинки?ЗАЩО???
1
6
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Колко ли суджуци са иззели?