Да разбираш, че скоро умираш... Адът на Никол в асансьора

Осмокласникът Иван Иванов забил ножа с лявата си ръка
30 мар 2018 09:30,
36
Да разбираш, че скоро умираш... Адът на Никол в асансьора
Снимка: Facebook

11-годишната Никол е гледала безпомощно как кръвта ѝ изтича, била е в съзнание и разбирала неизбежността на края си, изживявайки тежки предсмъртни мъки. Това е заключението на съдебномедицинската експертиза по едно от най-жестоките убийства.

Четвъртокласничката Никол Йончева бе заклана на 20 август м.г. в асансьор на панелен блок в бургаския комплекс "Меден рудник".

Според прокуратурата убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Още по темата

Подсъдимият Иван Иванов, на 15 г., е нанесъл смъртоносния удар с нож във врата на Никол. Той почти напълно прерязал вътрешната сънна артерия, от което последвали силна кръвозагуба и остра анемия, довели до фатален край.

След удара Иван оставил умиращата Никол в кабината на асансьора и избягал въпреки нейните викове за помощ. Обвинителният акт срещу него вече е в съда, очаква се до месец процесът да започне.

"Надявам се виновникът да получи заслуженото наказание. Нямам съмнение, че задържаният е убиецът на дъщеря ми. Никой от семейството му не ме е търсил нито за извинение, нито за каквото и да било. Много неща ще станат ясни, когато делото започне", сподели пред "24 часа" майката на убитото момиче Мария.

На 20 август м.г., малко след 17:30 часа, Никол е открита заклана в асансьор на бл.104. Цялата кабина е оплискана в кръв, а момичето лежи безжизнено на пода. Съдебномедицинска експертиза установява, че убиецът е намушкал Никол с лявата ръка.

Ударът бил само един, но силен и на фатално място.

В малките часове на 21 август е задържан ученикът със специални образователни потребности Иван Иванов. Той е левичар, живее в бл. 96 - на метри от този, в който е открита мъртвата Никол.

Фактът, че осмокласникът си служи основно с лявата ръка, и това, че убиецът също е левичар, не е единственият коз на разследването. То разполага с ДНК на Иван, открита по ножа, с който е убита Никол.

Хладното оръжие е намерено в кошче за боклук на един от етажите на блока. Биологични следи от момчето са открити още по телефона на жертвата и по част от вещите ѝ.

Въпреки нестихващите твърдения на родителите на Иван, че не е способен да убие човек, криминалисти са категорични, че срещу задържания ученик има достатъчно доказателства.

Вече 7 месеца той е в следствения арест. Неговият адвокат опита на два пъти да го извади, като поиска момчето да бъде поставено под родителски контрол в дома си, но съдът го остави зад решетките.

Съдебно-психиатрична експертиза установи, че е вменяем въпреки леката умствена изостаналост.

"Вещите лица са категорични, че независимо от обстоятелството, че се констатира забавено развитие за възрастта, обвиняемият е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи действията си", коментират от прокуратурата.

Ключова за разследването е и съдебнотехническа експертиза на мобилните телефони на жертвата и подсъдимия. Тя разкрива не само комуникацията между Никол и Иван, но и къде са били часове преди убийството и така криминалистите сглобяват последните часове от живота на момичето.

Срещата между Никол и Иван на 20 август м.г. е втората на живо. Иначе тийнейджърите контактуват активно в социалните мрежи, установява по-късно разследването. Във фаталния ден двамата се срещат в центъра на Бургас, до търговски център "Триа", после пеша стигат до спирката край БСУ. Оттам хващат рейс за "Меден рудник".

Решават да се качат на покрива на бл. 104, за да пушат наргиле. В асансьора обаче става нещо, което отключва агресията на иначе добродушния Иван. Разследващи не откриват следи от сексуално посегателство, но допускат, че осмокласникът се е опитал да целуне Никол в кабинката. Тя вероятно се е отдръпнала, което го обидило и вбесило. Той извадил кухненски нож от джоба на панталона си и го забил във врата ѝ.

При един от разпитите по-късно Иван признава, че и друг път излизал на среща с момичета въоръжен с нож - това го карало да се чувства по-сигурен.

Ако бъде осъден, тийнейджърът ще получи между 3 и 10 г. затвор, тъй като е непълнолетен, а към момента на деянието и под 16 г., обясняват юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен вина за смъртта на това момиче имат единствено и само убиецът му и хората от блока, които нарочно не са се опитали да му помогнат.След като са чули виковете на момичето за помощ и не му са се отзовали с това те са допринесли за убийството.Те са били длъжни да помогнат.Всеки един човек, изпаднал в трудна ситуация има право на помощ и защита да бъде спасен Родителите на момичето нямат никаква вина. Жертвите не могат да бъдат виновни. Виновни са само убийците и тези, които им съучастват
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съседите от блока сигурно много добре са знаели, че виковете идват от асансьора и че са викове за помощ, но нарочно не са се отзовали на помощ на момичето, защото са лоши и жестоки, мразят децата и не ги интересуват. Нали не е било тяхното дете, защо да ги е жал за него! Нямам думи за тези гадни хора, но според мен те са знаели какво става, но не са отишли да видят от омраза и от злоба към чуждите деца. Злобни гадове!
29
0
 
6
 
! Отговори
333 преди 6 години
До АнонименТо по принцип фейсбук е забранен за деца под 13 г.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо продължават да крият Ромите с български имена от 866 г. Покръстването до наши дни , какво толкова срамно има да се каже Християнизирани или побългарени Роми нали съществуват и живеят в България вече 10 века
27
0
 
5
 
! Отговори
Родител на тийн преди 6 години
До 22 много интересно разсъждение,но...не слагайте всички под един знаменател.
26
0
 
12
 
! Отговори
Molq преди 6 години
Momiceto imalo da jivee dosta godini no edin psihopat i otnema jivota i neka do sm1rt da e v zatwora
25
0
 
0
 
! Отговори
Molq преди 6 години
Momiceto imalo da jivee dosta godini no edin psihopat i otnema jivota i neka do sm1rt dane v zatwora
24
1
 
18
 
! Отговори
Куче преди 6 години
С такива същества и с тези,които ги отглеждат има един единствен подход...
23
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За убийство такива леки присъди?Е затова ще изчезне европейското население и цивилизация.От голяма демокрация.По законите на ширината сещате ли се какво щеше да се случи с тоя?Нещо доста по-справедливо.
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са новото поколение тийн, пушат трева, друсат се, шлякат се с когото падне, убийства, изнасилства, психясали деца...... Новото тиййн поколение на Българските родители... Гнусс със какво е заслужило това момиче да бъде, брутално убито, от много добър, възпитан интелигентен 'Иван'..... Бийте се по гърдите Българските родители!!!
21
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако детето безконтролно не общуваше във фейсбук с някой си просто на тази крехка възраст, това нямаше да се случи. Не е нормално да е с толкова непознати хора в контакт, та и деца да са дори. На 11 г. няма как да взимаш правилни отговорни решения, затова са мама и татко. Не бих допуснала такова нещо. Аз също имам дете, има фейсбук само с деца, който познава, не добавя родителите им, та камоли непознати. Влиза много рядко, няма снимки, информация за себе си. Но го има, защото всички имат.
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е ненормален явно като по-голям той трябва да дава пример а не да убива . Да му дадат 20 гудини или до живот на , значи като не пълнолетен убие чувек в ЕС те затварят от 5 до 10 гудини не е правилно.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сащ когато деянието е толкова жестоко съдят извършителя като възрастен. Това трябва и тук да се въведе. " Дупнал" я бил.
18
1
 
32
 
! Отговори
Той добре е разбирал преди 6 години
какво прави и какви ще са последствията!Няма основание да бъде съден като малолетен.Законът в тази си част не е добър и трябва да се промени!Защо нашите законотворци и партиите, които ги подбират, вече почти три десетилетия след промените не си правят труда да оправят точно тази област от законодателството ни, която дава възможност на престъпниците да се измъкнат ненаказани или с малко наказание?Като че ли властимащите у нас воюват с народа си и всячески се мъчат да го тормозят и унищожат?
17
2
 
42
 
! Отговори
15-годишен човек преди 6 години
приема, че нормално българско семейство е отгледало момиче, за да може той - Иван, смъртоносно да я наръга с нож поради дребен повод и да я изостави да умре!И, според нашите закони, всичко това може да приключи с присъда ТРИ ГОДИНИ, като най-вероятно ще му бъде дадена възможност да лежи по-малко. Защото на 15 г. бил още малък!НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО, че е крайно време да изберем едно Народно събрание, което през целия си мандат да оправя недомислените и неактуални закони, които създават хаоса у нас?
16
3
 
38
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 6 години
Ходи на среща с момичета, въоръжен с нож?В предишни материали по случая се разказваше, че по-големи момчета са искали да помогнат на момичето, като са видели, че става някаква препирня между нея и този Иван. тя им казала, че не е сериозно - бил й взел масето, защото искал да пуши сам. С други думи, ходи на среща с момичета с цел да ги ограбва.Вижда, че кръвта й изтича, но я изоставя!Имал СОП.Но родителите му твърдят, че е добро и кротко момче!Ясно е що за тип са възпитали.
15
0
 
19
 
! Отговори
Мюмюн преди 6 години
до Американ: Прав си, и на мен не ми харесва външната/финансовата политика на фащ, но шапка им свалям. Хората си гледат собствения интерес, оплетоха си петро-долара, печатат като луди, владеят цялата ИТ индустрия, смучат лицензи за виндоси, макоси и подобни играчки, смучат нефт от близкия изток, обаче си обичат родината. А ние в еврогейския съюз стоим надупени и чакаме африканосите с черните ***. Едно нещо хубаво да има в фащ-правораздаване и право на оръжие и ние не го приемаме.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдушки времена...
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май не е вярна тезата. Май се е опитала да го изнасили, а той се е защитил с каквото е имал. Спасил честта си. Така е модерно и евроатлантически ценно.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Еврогейска българия да си убиец не се наказва много тежко явно.... Отвратително...