Зам.-кметът и счетоводителят на Септември – с обвинения

Отиват на съд заради безстопанственост за почти 3 млн. лв.
2 апр 2018 16:10, Анисия Иванова
5
Зам.-кметът и счетоводителят на Септември – с обвинения
Архив: Булфото

Специализираната прокуратура обвини ръководни кадри от Септември за няколко престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Заместник-кмет е обвинен за умишлена безстопанственост, от която са настъпили вреди за общината за 78 511,05 лева, както и за престъпление по служба. Обвинение за безстопанственост за 2 779 509,02 лв. е повдигнато и на главния счетоводител на общината. Той е подведен под наказателна отговорност и за сключване на неизгодна сделка в съучастие с кмета на община Септември Марин Рачев.

Още по темата

През периода март 2016 г. - март 2017 г., зам.-кметът на общината не е положил достатъчно грижи в осем случая на възложена работа на строителни фирми по обществени поръчки за ремонт на улици, детски площадки и библиотека в различни селища в общината.

В повечето случаи заместник-кметът е бил упълномощен като възложител от кмета на община Септември, като договарял 100 процента авансово плащане, без да изисква от изпълнителите парична гаранция за изпълнението на договорите.

Събраните доказателства сочат, че от 21 март 2017 г. до 29 септември 2017 г., с цел да набави имотна облага за пазарджишко търговско дружество, обвиненият заместник-кмет превел авансово цялата от договорената сума от 35 880 лв. за доставка на 40 улични стълба за необосновано дълъг срок - до 31 декември 2017 г.

Главният счетоводител, в съучастие с кмета Марин Рачев, не положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество като сключил четири неизгодни договора за сметопочистване и ремонтни дейности, по които били платени неизвършени дейности и услуги или такива на завишени цени спрямо пазарните им стойности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
тцтцтц преди 6 години
зам. кмета подписал договор със фирма на кмета .ама кмета сие още кмет заместника на съд.овързали са се като свински черваняма кво да ги съдят тия направо като в китаи един в тила и се рашава проблема
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей БОКОБОКЛУЦИ , герберухи дългоухи ! Не ви ли е срам от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ ,че съсипахте държавата и здравето на хората с тези стачки на полицията, охранители в затвора ,земеделци ............... !!! Няма край !!! И накрая пожарникар РАЗДАВА ПАРИТЕ НИ !!!
1
4
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Кого лъжете ,бе ?! Нищо няма да им направят ,защото са от ГЕРБ...