Желяз е на свобода! Протестите "Да не го даваме на САЩ" остават!

Съдът в Добрич реши да пусне младия мъж срещу "подписка"
Обновена: 12 апр 2018 12:49 | 11 апр 2018 14:02,
170

Снимка: Булфото

Желяз Андреев е на свобода. Окръжният съд в Добрич взе решение да го освободи от ареста с мярка "подписка".

29-годишният мъж бе арестуван заради разследване във Флорида по обвинение, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

Заради това прокуратурата във Флорида го обвинява и в измама към САЩ. В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е бил служител в отдел "Продажби" в българския офис на американската компания AW Tronics.

Още по темата

Той е имал задължението да се свързва директно с клиенти по имейл и телефон и да предлага продукти и услуги. На него е бил предоставено портфолио на клиентите и той не е можел да избира компаниите, с които да работи.

За броени часове Желяз получи подкрепата на хиляди българи, които организират подписки в негова защита.

Близките му създадоха и група във Facebook, която организира протест в негова защита. Въпреки решението на съда да го освободи, утре протест ще има – пред Съдебната палата в Добрич и пред тази в София.

Хората, които подкрепят Желяз, ще протестират срещу евентуалната му екстрадиция.

"Радваме се. Очакваме да го прегърнем. Предстои ни истинската битка. Вярвам, че вярата ми няма да бъде сломена”, коментира приятелката на Желяз Андреев, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВуюЧовека е правил, каквото е казал шефа. Да научат, че в България, хората мразят шефа, ама думата му се следва инстинктивно, по закон.
150
0
 
1
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Аман от поп харитоновци е такива като наще политици са предали ЛЕВСКИ
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига ревахте ние сме приятели със САЩ и улица Козяк вече 30 години те държат България и ни налагат стриктен визов режим какъвто няма в нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство Да даваш по 50 милиона лева годишно и безвъзмездно за визи и такси от джоба на богатия българин за приятелите ни.Да живеят Ам Мариците Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще ви пратят в Рая чрез обеднен уран както в Косово, Новичок или под ножа на Ислямска държава рожбата на САщ
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VEDNAZA DA BADE PREDADEN-SHTOM E NARUSHIL AMERIKANSKITE ZAKONI,ZNACI E NARUSHIL BOGIITE ZAKONI.
147
3
 
2
 
! Отговори
Тонка преди 6 години
Преди време имаше подобен случай - българка, обвинена в контрабанда на лекарства в САЩ. Счетоводителка, Гергана. Слави направи предаване "Няма да дадем Гергана!"
146
1
 
5
 
! Отговори
Вую преди 6 години
От 2013 година работя в една фирма и не знам , нищо не знам ...
145
2
 
10
 
! Отговори
Данесме Колония преди 6 години
Как ще екстрадират Българин от България,екстрадират се Небългари,африканци ,афганистанци и т.н в родните им страни и то НЕ ВИНАГИ-сащ отказаха на турция екстр-та на турчина Гюлен,а Гърция отказа на турция екстр-та на избягалите турски военни,преследвани от турския фюрер.Че то утре Ердо.или Ким Чен,или *** няма да им хареса друг българин за нещо си,или коментарии,алинеите си фабрикуват,и хайде екстрадиране?На Собствени граждани от своята страна?
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва взаимност тук- ако ние екстрадираме към Америка и те да екстрадират у нас като поискаме- ама много ме съмнява, че е възможно. А като няма взаимност не е редно и ние да го правим.
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами сега? Тоя ще си хване самолета за щатите. Не бил знаел...Някой фирмаджия да не знае къде му отиват стоките? ало, без басни.За такива "ангели" не ми пука.
142
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименсобствениците са двама братя араби------------Като гледам и тоя Желяз има някаква арабско-черкезка жилка.
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"компанията" е регистрирана в Америка, но собствениците са двама братя араби. Всичко планирано от самото начало, България - бушон, Дубай за прикритие. Когато са ги гепили властите в Америка, братята са извъртяли нещата и са натопили нашите, назначени нарочно българи и са отървали големия пандиз. Умеят ги арабите тези работи, защото и могат да плащат. Сега нашият късметлия ще трябва да доказва, че няма сетра. Кой знае какво ще се случи още с другите щастливци!
140
5
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Taka treba za Bolgarija.... baj Donco ve navrtil od pozadi i ve raboti li ve raboti.....
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За американците водата и сапунът са химически оръжия срещу микробите. Срещу собствените, домашни сирийски микроби.
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го пратим. Спечелил е безплатна виза и зелена карта. Ще види Статуята на свободата, Ню Йорк, Ню Йорк.... Спечелил е стипендия Фулбрайт или някаква друга, пълна държавна издръжка за 20 години. Само ще лежи.
137
2
 
5
 
! Отговори
бг. полезен идиот преди 6 години
внедрен от Кремъл да работи в САЩ и тайно да продава американска стока на ембаргова страна като Сирия !НЕЗАБАВНО ДА ГО ВЪРНАТ В САЩ ЗА ДА ИЗТЪРПИ НАКАЗАНИЕТО СИ !!!
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"не е знаел ,че Сирия е ембаргова страна !"По времето когато е сключвал сделки между ЕС и Сирия не е имало наложено ембарго.
135
6
 
4
 
! Отговори
горкият преди 6 години
не е знаел ,че Сирия е ембаргова страна !
134
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са така- доказателства не им трябват. Ето бай ви Доньо се готви да запали световна война на база предполагаема химическа атака, при положение че ОЗХО още не са изпратили инспектори да докажат това.
133
5
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Добре е да го оставят в БГ, защото в САЩ престъпниците ги вкарват в затвора.
132
0
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 135: Да се покрие? Направо да отива на екскурзия в Сърбия и оттам да поиска руско гражданство. Руснаците няма да го екстрадират в САЩ - това поне е сигурно.Прилапат ли го американците, и като няма примерно 10 000$ за гаранция, направо влиза в затвора.