Версия за ада на "Тракия": Шум в кормилото на "Рено"-то

Шофьорката се разсеяла и ударила с колата си автобуса ковчег
16 апр 2018 08:10,
61
Версия за ада на "Тракия": Шум в кормилото на "Рено"-то
Снимка: архив, Булфото

Шофьорката на "Рено"-то от касапницата на магистрала "Тракия" чула шум от кормилото, заради което кривнала надясно към автобуса. Това разказват пред "24 часа" разследващи, запознати с обясненията на Цвета Таскова.

От събота 29-годишната жена е подведена под отговорност за катастрофата на "Тракия", при която загинаха шестима, а над 23-ма бяха ранени.

Още по темата

Тя е приела изключително тежко случилото се. С нея е пътувал неин близък, който е свидетел по делото.

Основната теза на обвинението е, че най-вероятно реното на Таскова е ударило предната лява гума на автобуса, заради което той се е завъртял надясно, падайки в канавка.

Как точно е станала катастрофата, ще кажат експерти, които трябва да излязат със заключение до 2 месеца.

Днес прокурор Мирослав Ангелов ще поиска Софийският окръжен съд да задържи за постоянно Таскова.

Разследващите стигат до обвинението на Таскова, след като експертна справка показала, че колата ѝ е технически изправна. Не е готово обаче заключението на вещите лица за автобуса на "Юнион Ивкони".

До неделя бяха разпитани над 30 свидетели. Вземат се показания и от пострадали, които все още лежат по столични болници. Важни за разследването са преки очевидци от 2-3 коли, които са се движили зад рейса и "Рено"-то на Таскова. Те не са спрели и са продължили пътя си.

По делото тепърва предстои вещи лица да установят дали, ако пасажерите са били с колани, е щяло да има загинали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Има закон на Исак Нютон,като умножите теглото на колата по скоростта ще видите с каква маса е ударен автобуса,разбира се,че и автобуса се е движел в същата посока и трябва да се извърши приваждане на скоростите,но това е работа на експертите...
54
2
 
3
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ако канавката на пътя е била обезопасена,автобусът нямало да се обърне и да има тези жертви.
53
6
 
4
 
! Отговори
Gost74 преди 6 години
За мен шофьорът на автобуса е на 100 % виновен. Абсурд е тъпата кифла с Реното да обърне автобуса ....освен ако не му направи таран с 200 км/час напречно.
52
7
 
1
 
! Отговори
ПЕНСИОНИРАН ШОФЬОР преди 6 години
ВИНОВЕН ОСНОВНО Е КОЛЕГАТА ШАФЬОР НА АВТОБУСА ! И НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ГО ЗАЩИТАВАТ !!!!!!!!
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друга експертиза няма да допуснат, освен тази на управляващите . Припомняме Хитрино , Бисер , Аспарухово , Мизия ..... От тези драскотини по автобуса и каруца не би се обърнала .
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИВКОНИ ще спасят кожата в кабинета на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ , както Гинка от Пазарджик !
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
33годишният шофьор на автобуса го е катурнал в канавката.Кой знае къде е блял по пейзажа,зяпал шофьорката от реното ,говорел по телефона или слушал музика.
48
6
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Като автобуса се движи със 100 км/ч, а колата с още повече и го блъсне там където трябва. Те така ще го обърне. А да си чувал ***, че има случаи на паднали самолети след сблъсък с птици, да давам ли пример колко тежи самолет и колко птица.
47
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аде бе ***,как кола с тежина един тон,ще обърне автобус от 20 тона.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следи от удар не се виждат, въпреки че версията за възникването на ПТП-то се променяше... Не са предоставили и видео-запис от кабината... ?!
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турчилята гледат да ни избият бързо...Юнион Ивкони под строга проверка
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнион Ивкони да се разпердушини...дно водачката на Рено-то има пари за адвокати
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете снимката на автобуса, на линка който предлагам. От "удара" на леката кола няма дори следи по страничните ламарини на автобуса. Господи! За каква вина на жената, шофирала "Рено"-то говори прокуратурата!! "Юнион Ивкони" е турска фирма и постоянно нейни автобуси правят катастрофи! Вината на шофьора на автобуса не подлежи на съмнение, ако турците не са прикривани от властите!novinite.bg/articles/158687/Oficialno-Ne-10-a-6-sa-jertvite-na-katastrofata-na-Trakiya
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно Рено-то с дясната си страна от това че е ниско да се поотърка в предното ляво колело на тежък автобус и висок и автобуса да се овърголи в канавката след като има и широка аварийна лента толкова широка колкото и дясната лента за движение в посоката,а дали на местото на катастрофата има две ленти на движение в едната посока е отделен въпрос след като следващите ги коли завили наляво и подминали,а автобуса решили да подмине отдясно рязко и се преобърнал като уплашил колата,че шуми отпред
41
2
 
4
 
! Отговори
dalaverska firma преди 6 години
Brat mi raboti pri tia Ivkoni. Shofiorite ne pochivat dostatychno, ne im plashtat korektno i ne gi osiguriavat na cialata zaplata. Chesto karaha po edin. Sled 1 godina brat mi gi napusna. Az sym imal incident s tia, 2006 godina. Avtobusa spuka predna liava guma na viaduktite na Vitinia posoka Varna. S 90 km ostyrga vytreshnata mantinela. Shofiora ovladia avtobusa. Posle s drug prodyljihme.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% ПОДКРЕПЯМ НОМЕР 17!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ УБЕДИ, ЧЕ ШОФЬОРА НЕ Е ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ПРИ ТАЗИ СИТУАЦИЯ!
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШОФЬОРА НА АВТОБУСА Е ГОЛЯМ ЛЕВАК!!!ПРИ ТАКИВА СИТУАЦИИ НАБИВАШ ЯКО СПИРАЧКАТА!!!!!!!!!!!
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цъкайте минуси-фирмата Юнион Ивкони е на турци, с тях само на простотии съм се нагледала...минавали са през непредвидени маршрути с отклонение повече от 1000 км и заплашваха негодуващите пътници, че ще ги свалят от автобуса. Бях 20 годишна студентка и си траех, а те с въртяха далаверите по магистралните спирки. Това съм го видялч лично и ми станаха ясни що за стока са...Пътували в автобуса ковчег вече разказаха , че е нямало колани...ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ ИЗОБЩО?
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 36-ти явно доста ги разбираш нещата...нали си мъжкар....женската ти е виновна
36
2
 
6
 
! Отговори
Bb6K4 преди 6 години
Какви експерти са само коментиращите тук, направо свят да ти се завие. Да се чуди човек как не са някъде на работа на заплата 5000лв ами седят и дирщят глупости тук.