Версия за ада на "Тракия": Шум в кормилото на "Рено"-то

Шофьорката се разсеяла и ударила с колата си автобуса ковчег
16 апр 2018 08:10,
61
Версия за ада на "Тракия": Шум в кормилото на "Рено"-то
Снимка: архив, Булфото

Шофьорката на "Рено"-то от касапницата на магистрала "Тракия" чула шум от кормилото, заради което кривнала надясно към автобуса. Това разказват пред "24 часа" разследващи, запознати с обясненията на Цвета Таскова.

От събота 29-годишната жена е подведена под отговорност за катастрофата на "Тракия", при която загинаха шестима, а над 23-ма бяха ранени.

Още по темата

Тя е приела изключително тежко случилото се. С нея е пътувал неин близък, който е свидетел по делото.

Основната теза на обвинението е, че най-вероятно реното на Таскова е ударило предната лява гума на автобуса, заради което той се е завъртял надясно, падайки в канавка.

Как точно е станала катастрофата, ще кажат експерти, които трябва да излязат със заключение до 2 месеца.

Днес прокурор Мирослав Ангелов ще поиска Софийският окръжен съд да задържи за постоянно Таскова.

Разследващите стигат до обвинението на Таскова, след като експертна справка показала, че колата ѝ е технически изправна. Не е готово обаче заключението на вещите лица за автобуса на "Юнион Ивкони".

До неделя бяха разпитани над 30 свидетели. Вземат се показания и от пострадали, които все още лежат по столични болници. Важни за разследването са преки очевидци от 2-3 коли, които са се движили зад рейса и "Рено"-то на Таскова. Те не са спрели и са продължили пътя си.

По делото тепърва предстои вещи лица да установят дали, ако пасажерите са били с колани, е щяло да има загинали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по права линия шум в кормилото, такава глупост няма... само една женска може да каже това.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Ивконито ще дадат пари където трябва и техният служител ще е невинен. А кой как е въртял волана няма да стане никога ясно. Държава ли бе да го опишеш
33
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много простотии изписахте. Това, че водачът на Рено-то е жена, не значи, че неременно се е гримирала, чатила или блеела...на 35 год съм жена съм нямам никакви ПТП, нито охлузвания предизвикани от мен за 17 години стаж. Шофирам си всеки ден и Европа съм прекосявала сама с колата няколко пъти. Знам обаче, че Ивкони*то са некоректни, фирмата е собственост на турчиля, то и затова толкова се обслужват техните села. Навремето пътувах с тях до Ю.Франция, разнаят пакети наркотици по магистр. спирки
32
8
 
10
 
! Отговори
пътен корифей преди 6 години
Каквото и да правят няма да върнат мъртвите, но таз пуйка трябва да лежи и плати за да дойде ума на много нейни подобия дето цъкат телефоните докато карат автомобил. Че тя била много потресена от случилото се не е никаква основа за оправдание.
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук един (номер 25 в момента) се чуди на тези 2-3 коли продължили пътя си при тази катастрофа. Аз не виждам как могат да спрат и да помогнат без да предизвикат катастрофа. Движат се с 120-140 км/час, няколко секунди, докато осъзнаят какво се случва и ако започнат рязко спиране ще има ново ПТП. Могат да спрат поне на 600-1000 метра след катастрофата, движението на заден ход е забранено и остава пеша да се върнат. След това ще трябва 10-12 години да ходят по съдилища, защото такава ни е системата.
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало е ненадейно стълкновение между две неравностойни превозни средства, при което най-логичното е да пострада повече по-малкото. В случая е точно обратното !Извод: Единия водач си е държал здраво волана, а другия е бил на самообслужване !
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Често пътувам с автобус и шофьорите така въртят геврека, все едно ще дрифтят по завоите. Как не се обръщат сами... На Ивкони съм им виждал автобусите и е имало такива и без огледала дори. Камери трябват - сега 2 месеца докадки на базата на субективните спомени на травмирани и стресирани хора. Една камера да беше заснела катастрофата и всичко става ясно до няколко дни.
28
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дадено:реното губи контрол, завърта се и охлузва автобусаабтобуса се разклаща и отива в канавката където се влачи трийсетина метратърси се:кой е виновенреното, не може да е причина, а по-скоро повод за катастрофатаавтобус.шофера е реагирал първосигнал и е започнал да върти кормилото наляво-надясно, автобуса се заклатил и е влязал в канавкатавиновност:20% за реното80% за шофера на автобуса
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в нета има подобно видео от китай.Мощна кола се удря странично в автобус,по-малък от този.Шофьорът на автобуса се опитва да го овладее,но не успява.Камера дава как пътниците, които са без колани изхвърчат от местата си.Следва гледка от камера която е по посока на движение - удар в мантинелата, и постепенното падане и пързаляне на автобуса по доста гладък асфалт.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правдоподобна версия:Водача на автобуса (нов...сам върви) по невнимание се отклонява в лявото платно, при което чува шум (от съприкосновението с Реното), стряска се и рязко завива надясно - в канавката.Последствията:Сега шофьора на автобуса е доктора, а водача на Реното - ромчето, което доктора утрепа, защото щяло да му открадне манивелата на колата !Извод:Докато практиките НАШ ЧОВЕК съществуват, в България няма да има справедливост !
25
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
До +++Трай там бе, Пуевен!
24
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се как спокойно са продължили пътя си тези 2-3 коли след като са видели страшната катастрофа...Не се чудете, ако никой не откликне, ако всеки един от нас или наш близък припадне или бъде сполетян от някаква злополука...
23
8
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Жокер за разследващите: проверете има ли действия на момата в социалните мрежи в часа на катастрофата.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшни тъпотии! Без думи...
21
7
 
22
 
! Отговори
Бау преди 6 години
"Юнион Ивкони" ще наемат много скъп адвокат и ще раздават рушвети така, че шофьора на автобуса да няма вина. Фирмата ще излезе невинна, жената изцяло виновна. Позната история. Колкото и да нищим какво е станало, резултата ще е същия.
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееех тея телефони. А после - шум в кормилото.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв шум бе, тая е ръчкала радиото и за секунда хоп под лява задна гума подскача задницата на рейса и се обръща,какви експертизи кви пет лева,може и някоя дупка да избегне един от двамата и това е вариант друго няма. 72196
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имала е шум в главата.
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо казаха,че реното е ударило странично автобуса по средата.На кадрите ясно се виждаха следи от боята по средата и съвсем леко огъване при багажното.По всичко личеше,че реното леко е обърсало автобуса.Водачът или е говорил по телефона или е държал волана с два пръста и от съприкосновението се е стреснал и е врътнал волана рязко.И понеже тези факти го правят съучастник веднага промениха версията и съобщиха,че реното ударило гумата му.При това предната дясна част трябва да е смазана.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се държи волана с един пръст - не автобус, но и параход да е, може да се обърне от първото ненадейно съприкосновение !Това не означава, че лекия автомобил няма вина.Този екшън многократно е разиграван в холивудските филми, но такова обръщане се получава само когато участват два почти равностойни леки автомобила и то умишлено предизвикано, и с цялата си мощност.