Пилотът, излетял на ралито в Шумен, търсен от МВР

Изтеглил от чужда сметка близо $80 хил. с менте документи
24
Пилотът, излетял на ралито в Шумен, търсен от МВР
Снимка: Булфото, архив

Варненецът Николай Христов Георгиев, който загуби управление над колата си на рали в Шумен и рани петима зрители, се оказа издирван от 5 години от родното правосъдие.

През 2013-а година му е влязла в сила 3-годишна присъда за документна измама за 79 500 долара. Той сам се е предал на властите, пише "24 часа".

Още по темата

45-годишният варненец е бил признат за виновен за документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай от Варненския окръжен съд. В периода от 23 септември до 24 септември 1999 г. чрез използване на фалшиви документи изтеглил без правно основание сумата от 79 500 щатски долара.

Ефективната присъда на Георгиев влиза в сила през 2013 г.

Наказателното производство срещу него и съучастника му Петър Петров, улеснил Георгиев в извършване на документната измама, е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е привлечен задочно към наказателна отговорност.

Окръжната прокуратура във Варна издала ЕЗА на 23 май 2008 г. Георгиев е обявен и на международно издирване в страните – членки на ЕС. На 3 октомври 2008 г. Интерпол – Мадрид уведомява български съдебни власти, че лице с идентични отпечатъци е засечено от испанските власти във връзка с трафик на наркотици на национално ниво. Лицето се представяло под името Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 г. в Прищина, Югославия.

Преди това Георгиев е локализиран в Северен Лондон, Кралство Великобритания, по сведения също на Интерпол. С истинските си имена той открил банкова сметка в Лондон на 1 октомври 2007 г. и извършил три парични превода към своя сметка в България. Издирваният превел на 23 октомври 2007 г. 5450 британски лири, на 23 ноември същата година – 5400 лири, а на 26 ноември 2007 г. – 7000 британски лири. Тъй като нямал трудов договор, нито видими източници на доходи, банката наложила запор на сумата.

От 9 юли 2013 г. започнал да тече давностният срок за привеждане в изпълнение на присъдата на Георгиев. На 7 август 2013 г. той бил обявен за издирване за изпълнение на ефективното наказание от 3 години лишаване от свобода.

Окръжната прокуратура във Варна издава втора европейска заповед за арест на 17 октомври 2014 г.

Издирваният от съдебните власти в България излиза на светло едва преди няколко дни, когато като автомобилен състезател по време на провеждането на рали "Мемориал Валери Великов" автомобилът му се врязва в публиката, като ранява петима, като двама от пострадалите са със средни телесни повреди.

Така в Районната прокуратура в Шумен по инцидента е образувано досъдебно производство срещу Николай Георгиев за причиняване на средна телесна повреда на повече от едно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеш $80 000 и влизаш за 3 години в затвора. Това са по 3500лв на месец. Чисто - без данъци! Заслужава си. Made in BG!
20
0
 
3
 
! Отговори
MMM преди 6 години
Явно звънят по телефона и за по-лесно го пускат в Интерпол. Там някой може да им свърши работа. Човекът си е живял съвсем нормален живот.Сега пък ще го съдят, че изпуснал колата на рали. А организаторите на ралито? Може пък да са го засекли с превишена скорост, нали са в акция... После, материалът бил малко. А, не бе, ще стоим да ви гледаме кражбите и безхаберието...
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде може да се провери, дали си издирван, че знае ли човек...
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Пука им само колкото да следят кой какво пише във Фейсбук, Вайбър и Месинджър, Ушевото Заптие неграмотно не може да си пише името, но му дали достъп до пароли и акаунти, рови, слухти, пърди и чака превилегии, 20 заплати и ранно пенсиониране....
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той не се криеше, ама те го търсеха.
16
0
 
25
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
По -интересно щеше да стане ако издирвания беше спечелил ралито и се беше изпълнил по телевизии и вестници. Пак никой нямаше да го разпознае.
15
2
 
24
 
! Отговори
TT преди 6 години
Такава полиция няма и в Западно Замбези...Погледнете датата от която го издирват.Минали са 10 години...През това време на този човек са му издавани лична карта и шофиорска книжка защото те нямат по-голяма валидност!!! И полицията която ги издава не е разбрала че човекът е издирван от самата нея???? Думи нямам...
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като не може да шофира добре ще го хванат.
13
0
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Сигурно и онези двама дето избягаха през парадия вход на затвора са участвали в ралито в Шумен . Ама понеже не са катастрофирали няма как да се установи това.
12
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Поне с търсачи сме случили. Няма да е лошо да им вдигнат още малко заплатите
11
0
 
23
 
! Отговори
шматка преди 6 години
ХехеНали за да участва в ралито трябва да се регистрира.Как никой от властта не го е видял.Как го търсите при положение че той дори не се е крил.Цирк
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голямо търсене ще да е паднало
9
0
 
33
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Разбита държава, ей!
8
0
 
35
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
АБСУРДИСТАНСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!
7
0
 
52
 
! Отговори
bonto преди 6 години
Не знам да рева ли да се смея ли?Ако това е истина просто сме една държава, която не работи. Сума ти заповеди, хиляди ненужни полицай, следователи и т.н а тоя младеж си тегли пари от банки и си кара колата и то на официално състезание.Браво на всички юнаци в системата за добре свършената работа.Сега ще се окаже, че тоя има 5 коли на свое име, редовна работа и т.н.После малко им били парите на всички, много работа. Тя работата и да е два пъти по-малко то все тая като никаква не вършите.
6
2
 
38
 
! Отговори
AБСУРДИСТАН преди 6 години
Нема такава държава! Смех до козирката! Еврогейската либералност ще ни излезе през главнята! Народеца ни тъне в говнята,а Боце оправя комшята! СМЕХ,В АБСУРДИСТАН!
5
0
 
54
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
А можеше и директор на полицейско управление да е назначен !
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българска работа.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На съдът са му тртябвали само 14 години да го осъди, ми той човека сигурно вече е забравил за какво го съдят и не вижда смисъл да се предава.......... а може и изобщо да не са му казали че има да лежи. :) После още 5 години са го търсили на адреса му от преди ч4 години............. абе цялата държава е един огромен цирк!
2
1
 
50
 
! Отговори
Eгати държавата преди 6 години
В Лондон и Мадрид го откриват, а тук и на рали отива. Че нали и границата е минал. Това просто не е държава. Да идват турци ли, руснаци, американци но да се приключва вече. Просто няма смисъл. Вече не