Район "Младост" пита: Сготвена ли беше Иванчева? Неудобна ли беше?

От общината смята, че ареста й е сценарии за компрометиране
Обновена: 18 апр 2018 07:26 | 17 апр 2018 18:00, Златко Желев
302

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Сготвена" ли беше Иванчева? Неудобна ли беше?, Няма ли вероятност да е "поръчана"? Всеки може да ти сложи в колата сак с пари и да те причака на пътя с полиция... – това са само част от коментарите в страницата на задържаната кметица Десислава Иванчева.

Както знаете днес тя бе зрелищно арестувана пред Спортната палата, като по първоначална информация Иванчева е заловена с подкуп от €70 000, като тя е поискала доста по-голяма сума - €250 000, за да уреди разрешително за строеж.

Още по темата

"Как мислите? Не ви ли прилича на класически филмов сценарий за компрометиране на честен политик, който има куража и доблестта да се бори заедно с екипа си срещу всички "кротки и корумпирани управляващи?" Ето днес още веднъж разбираме, че честните и почтени хора нямат място в управляващата ни шайка, наричащи себе си политици! Ако не си част от нея, ти намират бързо и лесно "цаката" – донос, куфарче в багажника и публичен арест.

Искаме категорично да заявим от името на ръководството на район "Младост", по повод днешния показен арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, че това е добре скалъпен поръчков сценарий, поради многото интереси на крупни инвеститори и олигарси, които не можаха да осъществят целите си. Ето така в държавата ни се решават проблемите с неудобните и честни хора, които защитават гражданите... Както е известно Иванчева спря десетки строежи в "Младост" и спря плановете на инвеститори за милиони", пишат от администрацията на района във Facebook профила на арестуваната кметица.

Подчинените й питат дали е случайно показното й задържане, на ключово кръстовище в центъра на София, точно един ден преди насрочена пресконференция за обявяване на битката на кемитаца с параграф 28 от новия ЗУЗСО, който позволява да се отнема статута на конкретни имоти като "озеленени площи за широко обществено ползване" и да се преотреждат за други дейности, които впоследствие да бъдат застрояване със жилищни или офисни сгради, при заобикаляне на закона.

"Питаме защо година и половина ще отстоява интересите на обществото, ще я бутат в калта по разни строежи през нощта, ще спре десетки строежи и точно днес ще мине на страната на беззаконието, с което се бори ежедневно", завършват поста си служителите на общината.


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера срещу две жени беше задвижена олигархия, олигархомедии, олигархотролове и олигархопартия. Ролята на разследващите може би е добросъвестна в целия пропагандно-показен водевил.
Защо им е да светват като сто полицая могат да ги задържат в момента на получаване на подкупа или на разделянето му, ако е вярна тезата че е за двете.
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прекрасно свършена работа е, ако полиция и прокуратура са събирали всички доказателства както тези които подкрепят обвинението, така и тези подкрепящи защитата. Недопускането на адвокат до задържан показва обвинителен уклон. Защо се бавят делата срещу гробапите? Каква беше тая смешна оставка на Добрев.
262
2
 
1
 
! Отговори
@ преди 8 месеца
До всички глупаци, които написаха вчера какви ли не щуротий за да защитят " невинната жена "
Мислете преди да пишете.....
Видяхте ли, че е изумително корумпирана госпожата. Сега се замислете дали пък на вас някой не ви е промил мозъците и затова реагирате така първично и плюете всички!!!
Още веднъж поздравления на полицията и службите за прекрасно свършената работа с Гжа. Кметицата и дано това да е урок на всички корумпирани служители в общините..
261
4
 
2
 
! Отговори
да преди 8 месеца
само й забележете физиономията по време на ареста - не е изненадана от случващото се като невинен човек, а е бясна, че смятайки се за недосегаема са я хванали
260
4
 
2
 
! Отговори
да преди 8 месеца
"всеки може да ти остави в колата сак с пари " :))))))
не думай..ми в моята що няма :)))))))
не било проблем видиш ли, че върши престъпление, а че хванали нея милата..а само по защитниците и можете да разберете колко народ е щял да се облажи от тия пари,но..не и тоя път !!!!
259
1
 
8
 
! Отговори
111111 преди 8 месеца
До Анонимен258
Че е сготвена, и на слепите стана ясно! От 25 кмета, само тя ли е взела подкуп (ако изобщо го е взела)??? И на най-забутаните общини кметовете преядоха с безгранична власт и пари, сега един и общинската болница е обявил за продан... Ама нищо не му се случва, нали!?
258
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно момче в системата на горите, честно момче му пратиха Ахчиева, която обясни че са отрязани 10!!!!!!!!! бора ама не от кого и го уволниха. Много са важни десет бора а 8 милиона декара гора нямат никакво значение.
257
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредния кьорфишек. Вместо да се обърне сериозно внимание на поредните вдигания на цената на водата и тока. Ни разсейват с еднодневки. От 15 години живеем с проблемите на Младост, Центъра, Манастирски ливади и Витоша. В София има още много квартали, на които никой не обръща внимание, а проблемите са им много по-сериозни?????
256
0
 
21
 
! Отговори
Pilot преди 8 месеца
Когато се разрешава на корумпираните да си създават и назначават разследващи служби , така става !
Какво стана със случая Брендо , кеде е той сега , кой отвлече сина му, как така му го върнаха, как го пуснаха и изчезна ?
Случая с кметицата е сътворен от същите хора !!!!
Без думи съм Т.иквата се изложи много. Дано това му е краят!!! Аз лично никога няма да гласувам за Гроб !!!
255
0
 
40
 
! Отговори
gogo преди 8 месеца
Абсолютен водевил сътвори властта с новообразуваната комисия за борба с корупцията. Оглавена от прокурора, който покри случая "Мишо Бирата", комисията удари по единствения районен кмет в София, който не е подчинен на ГЕРБ.
Останалите 23 са или гербери (19) или коалиционери на ГЕРБ (4). Герберка е и Фандъкова - знамето на ГЕРБ в местната власт.
Единствено в Младост кметицата не е герберка, след като народът се вдигна на бунт и изгони старата герберка, заради презастрояването на градинки и площад
254
3
 
36
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Честните хора могат да бъдат само роби в държавата на мафията и този арест го доказа за пореден път.
253
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СГОТВЕНА БИЛА ЖЕНАТА, А МАНГИТЕ В АНТУБИЛЯ, КОЙ ГИ СЛОЖИ- БРАВО НА ПОЛИЦИЯТА- И ЗА НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ХИЧ НИКОЙ НЕ ИМ ВЕРВА- ВСИЧКИ ПОМНИМ БОРЦИТЕ ВИ, ИЗБЕГАХА АМА НЕ НА ИЗТОК А ДО ЕДИН НА ЗАПАД, ПОМНИМ И ЕДНО ДЖУРНАЛЕ ДЕТУ ИЗЕДИ КОФА ФИКАЛИИ ЗА ДА СТАНЕ ЕВРОДЕПУТАТ, СВАЛЕТО ГИ ТИЯ ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ ББ ЗАЩОТО КАКВОТО Е КАЗАЛ ГО Е НАПРАВИЛ А ВИЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ ЗА КОПЕЙКИТЕ.
252
43
 
6
 
! Отговори
@ преди 8 месеца
Май тук са писали много комуняги!!! Браво на полицията и службите. Такива хора, трябва да ги заключват за да са пример за всички останали корумпирани държавни служители . За жалост те са много в Софийските общини.
251
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бедния вземал а богатия не вземал - дрън дрън. Богатия не взема, той направо на едро граби, за него мащабите на корупцията са други. Из ЧЕЗ ни троле гърбав!
250
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как подкупът е един, пък са арестувани трима? Да речем че е виновен един, а другите двама защо не ги пускат? Досега винаги за един подкуп се арестува един човек. Много специален тоя случай, обединил политици от три партии да плюят по жената.
249
3
 
15
 
! Отговори
Вредители преди 8 месеца
Треа са ловят плъхове в капана .
Не може всички да са корумпирани .
Затова тре са ловят и мишките .
248
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Всеки може да ти сложи в колата сак с пари и да те причака на пътя с полиция"...........
Тея у ред ли са? Защо точно пари ще слагат, че и цял сак? Могат да сложат други доста по - евтини и ефективни нещица. Тая си е за затвора. Като повечето гербери и всички общински служители и изборни длъжности. Когато и да ги удариш, все няма да сбъркаш. Винаги има за какво.
247
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Политрейд кънстръкшън” на Петър Христов е работила по договори с държавата и общините за над 50 млн. лв. в последните 5 г.

Всички знаете кво се случи с този човек ...
246
5
 
34
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
До опа 151
2010-та Цветанов чете СРС-та в парламента и обвини двама лекари от Горна Оряховица в убийство на бебе, след 3 години досъдебното производство ги оневини, а Цвъцко им се изсвини.
Та вече има прецедент и за това.
245
5
 
41
 
! Отговори
Замислете се преди 8 месеца
Хора по добре е така .В тая държава ако искат някой да го смажат му пускат журналистите с критичните коментари,понеже не успяха напънаха и мвр и готово обвинение съд това онова и тя е вън от играта, но жива .Иначе ако беше докарала нещата докрай мислите ли че щеше да оцелее...Смо за хората от Младост ми е малко жал.