За убийството на Нягол: 31 години и 4 месеца затвор

Тримата охранители се признаха за виновни, съкратиха присъдите
22
За убийството на Нягол: 31 години и 4  месеца затвор
Снимка: Булфото, архив

Тримата охранители от варненския мол, които пребиха до смърт психичноболния Нягол преди 3 години, се разминаха с по-леки присъди за престъплението си, след като поискаха делото им да се гледа по съкратената процедура.

Още по темата

Варненският окръжен съд за втори път ги прати зад решетките, но сега наказанията им са редуцирани с една трета заради съкратено съдебно следствие, съобщиха от пресцентъра на съда.

Ангел Николов получи 11,4 години затвор, а Красимир Димитров и Цветан Маринов – по 10 години.

Делото за убийството на Нягол започна от нулата и бе върнато отново на първа инстанция на друг съдебен състав, след като прокуратурата и подсъдимите бяха недоволни от първото решение. Държавното обвинение поиска по-големи наказания, а обвиняемите - да им бъдат намалени присъдите, или да бъдат признати за невинни.

Миналото лято тримата охранители получиха общо 49 години затвор. Този път те се възползваха от така нареченото съкратено съдебно производство, при което признават фактите и обстоятелствата, изнесени в обвинителния акт, отказват се от разпити на свидетели, а съдът е задължен от закона да намали наказанието им с една трета.

Според разширения петчленен съдебен състав, убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Тримата мъже ще изтърпят наказанията при първоначален строг режим, като времето, в което са били задържани под стража, ще им бъде зачетено.

Делото за убийството, извършено преди три години, се гледа от нов съдебен състав на Варненския окръжен съд, след като бе върнато от въззивната инстанция за ново разглеждане в края на януари т.г., припомнят от пресслужбата.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Viliana преди 1 година
Затвор за такава ***.
22
1
 
2
 
! Отговори
Миделиева преди 1 година
Ужасно трудно е Аз извинявай. приятен ден! В мола днес отива в уби майка и сестра ми непознати хората ви! Братовчедките нейните. Дрехи ново купи си в магазинчета! Не ме интересуването не ме интересува не ме интересуване от Нягол-Нягулчето смъртна
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако жертвата беше дете на съдия ...друго щеше да е. Даже не бих се учудил ако убийците мистериозно изчезнат по пътя за затвора и ги самоубият.Примамили болния човек /предумишлено/ и го убили . Сега ЩОТО СЕ ПРИЗНАЛИ ЩЕ ЛЕЖАТ 3 ГОДИНИ И СА ВЪН! Иначе размахват днес че УЖ хванали "голям " корумпиран чиновник .Е.ал съм ти и държавата!
20
4
 
26
 
! Отговори
Чочо падарина преди 6 години
Десет години и като работят ще станат на пет. Две вече са излежали, значи след 3 години са свободни да убиват отново. Е нема такава държава.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Ами твоята логика да бяха спряли поне .. не да се гаврят с него !!!!*** !
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора,бъдете човечни и като видите някаде ,че някой има нужда от помощ ,не се обръщайте ,ако просяк ви помоли за къшей хляб, помогнете му ,хора ,Каде сте ,хора?Защо се случват подобни ужаси ?Каде сте бе ХОРА?
17
2
 
27
 
! Отговори
още по-анонимен преди 6 години
До АнонименА това, че е извършено по "по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост" не се ли брои? Присъдите са твърде леки!
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Това е проблема на цивилизованите държави - сам си се докарал до положение че да не носиш отговорност за действията си, при това умишлено а след това НЕ-предумишлено си извършил убийство. Да дадем друг пример - трезвената и не употребила наркотици дама от Плевен убива 6 души без да иска (като се опитва да помогне на пострадали), пияния и надрусан кИлеш блъска дете на пешеходна пътека и лежи 2 години (отново пример от България)Това ли е правилното според тебе?
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметицата се накметува!!!
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е въпрос до коментар11
13
4
 
22
 
! Отговори
Mars преди 6 години
Приятел, ти наясно ли си какво значи непредумшлено убийство или просто си говориш да не заспиш.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в кръчмата дойде някой накъркан с компания 5 души, и каже какво ме гледаш лошо след което те пребият от бой, и в последствие ти починеш,( класика за източна европа и северозападна българия ) се води НЕПРЕДУМИШЛЕНО убийство. ТАКЪВ Е ЗАКОНА ВЪВ ВСИЧКИ цивилизовани страни.
11
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е повече от адекватна присъда за НЕПРЕДУМИШЛЕНО убийство. Очевидно , не са планирали да му отнемат живота, както са нямали и мотив да го убият а само да го пребият по врачански. Няма съд на планетата който да ги обвини в предумишлено убийство. В САЩ (и почти всички държави на света) за непредумишлено дават 2-10г.
10
2
 
32
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 1,И ще убият следващия. Това е напълно възможно, понеже убийците на НЯГУЛ, са комплексирани, страхливи и биха посегнали към друг беззащититен човек. Защо не пребият някой ММА спортист?
9
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживот без замяна е адекватна присъда, това е предумишлено деяние. Не може доктора разстрелял плъха да го грозят 15-20 години а трима *** убили от бой човек който по никакъв начин не ги е предизвикал или нападнал да лежат по 10 (3-4 за добро поведение).
8
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Това в България хората се избиват взаимно като мухи ... знаят, че няма нито закони, нито държава.
7
7
 
44
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Такааам ... сега отиват на Апелативен Съд, плащат си на "когото трябва", делото се преразглежда, изваждат се (фабрикувани) "смекчаващи вината обстоятелства", присъдите се намаляват на по 6-7 години, и тия хубавци до 2-3 години са на свобода... а дотогава ще си излизат в отпуска както и когато си платят. Да - ТОВА е българското правосъдие!
6
5
 
39
 
! Отговори
Mars преди 6 години
За мен, за доказани убийци има само едно наказание - смърт. Нищо друго!
5
5
 
57
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Нягулчето, беше "мека" душа. Много кротък и добродушен. Събираше фасове да пуши, но никога не би направил някому лошо! Какво е това съкратено производство? Нима като си признаят вината (при неопровержими доказателства), ще го съживят. Толкова жестокост към един благ човек е необеснима и според мен присъдите са неоснователно занижени!
4
3
 
33
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Е това му се вика съкратено производство - 3 години. Пък и обжалвали но пак съкратено и се признали. К'во става вука ве, кой ги е приел тия недомислици? Нали затова трябва да е съкратено - признаваш, не жалиш и получаваш по малка присъда.