Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Иванчева беше корумпирана като останалите кметове, с които мафията няма проблеми, сега нямаше да я обвиняват и щеше да си кметува спокойно.
96
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да наеме Марковски, значи има пари и спокойно ще му плаща.
95
14
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
Ако не беше наемала Марковски, щях да повярвам, че е невинна. Но с него... Бая пари трябва да има, за да си го позволи. Защо не и направите една проверка, откъде са и парите да го наеме? Вижте и само стайлинга от протестите до момента на арестуването. Сега пак си извади старите дрехи.
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е раздвоение на личността- хем иска да вземе, хем така да й ги дадат отзад в колата, че все едно не знаела... Е как не е знаела... Поведението си е укоримо и ако така се връзваме на тия глупости дето говори не може нищо да се хване като корупция.
93
6
 
12
 
! Отговори
Вакли Гинки преди 5 години
как е, ще гласуваме ли за Борисов 4
92
3
 
21
 
! Отговори
фрог нюз преди 5 години
Според Софиянски,Фандъкова е можела да придвижи преписката в Младост.Не го е направила,защото не това е целта на заниманието,а сваляне на кметицата,да не пречи
91
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марковски да не е луд да каже: Ами тя кметицата си призна пред мен, че е взела подкупа, но аз ще докажа, че е невинна. Човекът ще намери колай на обвинението, защото винаги ще има някой пропуск и ще я измъкне.
90
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНИТЕ ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ФАНДЪКОВА!!!ЩО НЕИЗГОДНИ ДОГОВОРИ СКЛЮЧЕНИ ОСОБЕНО ЗА СПИРКИТЕ ОТ ПЛЕКСИГЛАС В СОФИЯ С МЪЖА И ИЛИ БРАТ И ИЛИ БРАТОВЧЕДА И БЕШЕ ВЕЧЕ НЕ ПОМНЯ!!ВСИЧКО СЕ ЗАМЕТЕ!!!И ТАЗИ АКО БЕШЕ ОТ ГЕРБ ЩЕШЕ ДА Я ПРЕДУПРЕДЯТ АМА ЩОТО НЕ Е СЕГА СИ ПАТИ :D
89
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поблазнила се е явно, много пари са това. Бая прически трябва да направи иначе, че да ги събере.Но я удариха, защото няма гръб. Я да разследват Фъндъкова, Московски, Доган или някой от другите. Смеят ли?
88
2
 
12
 
! Отговори
Найвен преди 5 години
ми пич почни и ти да се пречкаш на тикви и яйца и може и милион да намериш в колата си. Ама им се радвай бързо, че не е даром, ще ти го вземат после.
87
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО БЕШЕ ТОЛКОВА НЕВИННА ДОСЕГА СЛАВИ ДА Я Е ЗАЩИТИЛ ТОЙ ТРУПА ТОЧКИ ЗА ИЗБОРИТЕ!!А СЛАВИ МЪЛЧИ :D
86
5
 
10
 
! Отговори
Невинен преди 5 години
Ах как искам да ми сложат в колата 100 бона,ама по 500? и да си бия пръта за някоя офшорна зона!*** нищът,ни от БОП,ни от лотарията!?Как все на такива лелки им завират насила пачките по колите и под полите?!А пък те толкова невинни,та чак жал да ти стане?
85
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много съмнителна история/истерия
84
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОДКРЕПИХ 79 КОМЕНТАР!! МНОГО НЕКАДЪРНОСТ ИМАМЕ В ПРОКУРАТУРАТА НАЙ-ВЕЧЕ ЩОТО ТЯ ИЗДАВА ЗАПОВЕДИТЕ А МВР САМО ИЗПЪЛНЯВА!НО ТОВА Е И ПОЛИТИЧЕСКО ДЕЛО!!ВИДЯХТЕ КАК ПРЕСТЪПНИКА ЦЕЦО БЕШЕ ОНЕВИНЕН ПО НЯКОЛКО ПРЕСТЪПНИ ОБВИНЕНИЯ ЩОТО БУДА МУ Е ГОСПОДАР И ГО ПАЗИ!!!ТЪЙ, ЧЕ НАРЕДИ ЛИ БУДА И ДА Е НЕВИННА ОТИВА В ЗАТВОРА!
83
6
 
18
 
! Отговори
сдг преди 5 години
Виждам че,едни хора веднага вярват на Марковски?А не ви ли идва на якъла,че това му е тактиката,да внушава на обществото че прокуратура и полиция,имат пропуски в обвиненията.Все пак човека за това получава пари!
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванчева не става за кметица!Сумаати кметове краднаха по 2-3мандата и не можаха да ги хванат,най-много ,да заведът дело с/у някой ,което само ,да изчисти съмненията за грабеж/ кмета на Сливен/и той да излезе чист ,като ангел!Да беше Десито си останала фризьорка сега нямаше ,да бере ядове!Да крадеш в големи размери се иска акъл,това не е работа за аматьори!
81
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 68Я НЕ СЕ ОБАЖДАЙ С ТВОЯТА ВЪРЛА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!!! ОБЩИНАТА ПРАЩА ДО ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ ДОКУМЕНТИТЕ ТЯ НЕ ГО Е ПРАВИЛА!!!КМЕТИЦАТА Е ПРЕСТЪПНИЦА И ПРЕСТЪПНИЦА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ТЯ Е СЪУЧАСТНИК НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ РЕДОМ С ГЕРБ!!!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж бяха посредници за сумата 70000,а сега централна фигура за сумата 500000,а въобше за сумата 100000 както казаха какво ли централизирано лице стои,че всички тези подред лица се появили за срещи по служба-решение с общ. кметица за разговори по сделка на тема и тя заядливо отказвала разговори,срещи,посещения служебни и на место да расте цената на сделката служебна кат на пазара за сделка зелка,а те напук е намалявали кат на сделка за среща на кафе и не седнали до следващата спирка,и за доставка.
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние още сме социалистическа държава. След като една кметица дето не и е работа може да ти спре незаконно проекта да строиш на собствената си земя одобрен от всички инстанциии. Дет се вика царя дава пъдаря не дава. Българска дивотия.
78
1
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО БОРИСОВ? преди 5 години
Акцията е замислена 100% не от Борисов.Има новосформирана служба ,която трябва да се доказва(КНОПИ).ЗАщо има "различни твърдения" между разследващи, прокуратура и Ваклин относно "къде са парите'.(гледали сте филми,където се пазят с години пари,пистолети и накрая се оказва,че са "изчезнали' от полиц. управление ;с тях е изв. престъпление.Въпроси много.Може би след няколко години (или много скоро)ще разберем ролята на Ваклин и "специалния статут" на Дюлгеров( появил се "ОТНИКЪДЕ' според В.непоз