5 000 лева гаранция и шофьорката от "Тракия" – свободна

Според съда тя няма да се укрие и да извърши друго престъпление
24 апр 2018 11:52, Красимир Ангелов
54
5 000 лева гаранция и шофьорката от "Тракия" – свободна
Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд освободи под парична гаранция Цвета Таскова, която е обвинена за катастрофата с автобус на магистрала "Тракия", при която загинаха 6 души, а 26 бяха ранени.

Още по темата

Съдът й наложи парична гаранция от 5000 лв.

С определението си втората инстанция отменя постоянния арест на Таскова, наложен от Софийски окръжен съд.

Според съдебния състав не са изпълнени трите предпоставки, от които следва да се вземе поисканата от прокуратурата най-тежка мярка "задържане под стража". Съдът не откри данни за реална опасност от укриване на Таскова, както и вероятност да извърши престъпление. Също така отбеляза, че обвиняемата за инцидента няма други криминални или противообществени прояви.

Другият довод за налагането на парична гаранция на съда е, че разследването на катастрофата, както и автотехническите експертизи, се очаква да отнемат изключително продължителен период от време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Марци преди 5 години
Това е една добра новина.
50
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да, бе ...той Бойко Борисов й е държал ръцете на момата докато кара, та затова...Смешни сте като започнете да политизирате всичко...И разбира се,че водачът на автобуса е виновен, че не е реагирал адекватно на създадената от момата, но пък без да иска ситуация..тя- горката,а той- на клада..
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистЕ не е истина - стига с тоя ГЕРБ бе жалки сте. И тук ли ????????????
48
1
 
3
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
До АнтисоциалистСпоред теб само на тези, които сме избирали ли показват лицата??? Че танцьорката не сме я избирали, а и показаха лицето, че даже се подиграваха с външността и сравнявайки фейсбук профила и с тази от арестта.
47
0
 
3
 
! Отговори
Ева преди 5 години
До антисоциалистЖалко, че не разбирате написаното от мен. Точно затова казвам, че в единия случай няма жертви, а гаранцията е 20000, а в другия случай има жертви загинали, ранени и срещу 5000 лв. Цвета е вън. Трезва казах, че е била в момента, вече е хващана с алкохол и то не малко. Надявам се да съм Ви разяснила това, което не сте разбрали.
46
2
 
1
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
До перекендеПисанието Ви е за случай в квартал "Младдост" с 10 автомобила, а темата е за случай на магистрала "Тракия"с 1 кола и 1 авртобус.Браво!Точен Ви е псевдонима.
45
1
 
1
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
До Аз съм си азКато питате - отговарям.Няма причина да се публикува портрет на жена, неволно участвала в катастрофа. Никой за нищо не я я е избирал. Има причина да се публикува портретът на злоупотребила с изборът на гражданите, избрали я - да знаят кому са се предоверили, че да не избират нея и ней подобни, а и господарите им, на които служи и с които безусловно дели подкупите.Боли, нали...
44
3
 
1
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
До ЕваГоспожо, бъркате слуачаите.Пишете за този случай, а доводите Ви са за друг случай - с пияна, 10 коли и с малко жертви. Този е с една кола, автобус, трезва и много жертви.Кое не е трезво в писанието Ви?Отговорът е очевиден:- Вие.
43
2
 
4
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Интересно ми е защо на тази така и не и видяхме муцуната, а танцьорката я държаха с белезници, показаха и веднага лицето че и фейсбука. Каква ли е мизата тук??? Колко ли по 5000 са дадени под масата??? И това ако е правосъдие.. Не знам какво ни чака. Всички, които я оправдавате ми отговорете ако в колата наместо кифла със скрито лице, бяха показали не много рус братчед от махалата, пак ли щяхте да пищите, сакън братчеда не е виновен, пуснете го вкъщи, че има много деца, гладни и боси???
42
1
 
7
 
! Отговори
Ева преди 5 години
С една дума пияна блъска 10 автомобила, няма жертви - 10 000,трезва в момента(кинжката и вече е отнемана за алкохол)поради чиято вина се обръща автобус и има 6 жертви и ранени, дава 5 000 и е вън. Имала тясна връзка с родителите си, добър довод да не бъде подведена под отговорност.. Е всички имаме тесни връзки с родителите си, хайде сега да излизаме и да трепем наред и ще ни пуснат. Ще плачем и ще казваме, че съжаляваме на близките, щом това е достатъчно.
41
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнтисоциалистС една дума, според законите на физиката, центъра на тежестта е много високо, което способствува за обръщането на автобуса при рязка промяна на посоката.
40
3
 
3
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, причина за катострофата е неустойчивостта на автобуса заради лоша конструкция. Разположението на масите в автобусите за междуградски превози е лошо - най - високо е тежката климатична инсталация, под нея - пътниците, най-ниско е най-лекото - багажа. Затова автобусите са неустойчиви - клатят и при ниска скорост, може да ги преобърне и порив на вятър.В случая ударът е слаб - малки са ъгълът на сблъсък и разликата в скоростите.Виновни са производителите, не шофьорите.
39
2
 
4
 
! Отговори
Реджеп преди 5 години
Ако бе мирно стояло, не би чудо видяло!
38
2
 
7
 
! Отговори
До реалист преди 5 години
Напълно сте прав, тя е чукнала буса но водача му се е стреснал и рязко навил волана надясно. От там буса пада в канавката. Не миже кола с тежест около 1.200 кг да обърне автобус с тежест от 14 до 16 тона! Нема как да стане! Ако е имало мантинела, буса е щял да се плъзне по нея и спре. Но е нямало за съжаление!
37
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
По това, което се публикува в медиите излиза, че шофьора на автобуса го е обърнал с неправилните си действия, а не шофьорката на реното. Как така някои вече я осъдиха, че тя е виновна не знам. Може би са от мафията на ГЕРБ, знам ли... Според мен шофьора на автобуса е повече за арест, от тази с реното, но ... българско МВР и съд подчинени на ГЕРБ.
36
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Хубаво, де...вярно,че на всеки може да се случи и никой не е застрахован, НО това не значи, че след като на нея се е случило е невинна? Както беше писал някой да не сме в детската градина- извинявай, взех ти играчката, без да искам, повече няма да правя така..., възрастният човек затова е възрастен, за да може да носи отговорност за грешките си и последиците от тях...Това са човешки животи, човешки съдби...и не можеш само да кажеш: "съжалявам, извинявам се на близките на загиналите''
35
2
 
6
 
! Отговори
Просто питам? преди 5 години
Каква е била реакцията на водача на автобуса? Че Реното го е ударило, така е. Но къде точно, как и дали то е обърнало автобуса тепърва ще се доказва!
34
3
 
9
 
! Отговори
перекенде преди 5 години
Пияна удряш 10 коли на паркинг гаранция 20 000 лв. предизвикваш ПТП с 6 жертви и над 20 ранени гаранция 5 000 лв. Какви са тези диспропорции, къде е правдата, да не приказваме за кмета на " Младост" С ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВИНА.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 - Звучи добре, ако си на 7 години. Ти на 7 годинки ли си, а ?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има причина, да имаме съдедна система, а не да бием с пръчки, всеки път, когато нещо ни се стори накриво.