Спецсъдът върна дело за 9 млн. срещу Румен Овчаров

Съдиите се съгласиха, че има много неясноти в обвинението
25 апр 2018 16:15,
43
Спецсъдът върна дело за 9 млн. срещу Румен Овчаров
Снимка: архив "Булфото"

Специализираният съд върна на прокуратурата делото за безстопанственост срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров.

Той е обвинен, че в периода 2006-2007 година не е положил достатъчно контрол по отношение на Мини "Бобов дол" и от това е довело до щети за 9 млн. лв.

Още по темата

Дружеството и енергийното ведомство не изпратиха свои представители на днешното заседание. А Министерството на финансите не предявява претенция към Овчаров. Така нито една институция не прояви интерес към това да предяви иск, съобщи БТА.

Защитата на Овчаров, Васил Василев, припомни тезата си, че прокурори от градската прокуратура нямат право да участват на дело в спецсъда, още повече с нарочна заповед на главния прокурор.

Защитата поиска делото да бъде върнато на прокуратурата, защото в обвинителния акт имало редица пороци и така не можело да се гради защита.

Съдът се съгласи, че има неясноти в обвинителния акт и така Овчаров нямало как да разбере в какво точно е обвинен. А за да се организира адекватна защита трябва да се уточнят редица дати в обвинителния акт. Това не може да се случи в хода на процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧовекът е обвиняван несправедливо.Абсолютно е невинен.Той е един честен човек.ЕЙ, ЗАДАРИ ТАКИВА "ЧЕСТНИ" ХОРИЦА СЕ СДОБИХМЕ С ХУБАВИЯ ДЪЛГ, ЗА КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО РЕВЕТЕ - капка по капка вир прави. ОК
33
1
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
НАП с 16млрд несъбрани??? Защо никой не говори за големите пари? Защо ни баламосват с изсмукани от пръстите истории от преди 15 години, които явно имат политическа цел.
32
0
 
7
 
! Отговори
Комуниста преди 5 години
Този наглец, е една от основните пиявици, източили милиони съвместно бивши директори на "АЕЦ Козлодуй", а именно БСП фигури!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с КТБ?Къде са парите?Не ни баламосвайте с Овчаров!
30
1
 
1
 
! Отговори
има ли все още... преди 5 години
някой, който да иска да е българин?
29
1
 
3
 
! Отговори
ДВОЙНИ СТАНДАРТИ преди 5 години
Сумата за която съдят Овчаров е 67 пъти над сумата на Иванчева, даже и с 20 те процента на посредника. Въпрос - някой да е чувал на Овч. ДА СА МУ СЛАГАНИ БЕЛЕЗНИЦИ, ДА Е ЛЕЖАЛ И МИНУТА В АРЕСТА. сЕГА ДЕЛОТО СЕ ВРЪЩА, БОРЕМЕ СЕ ЗА ДАВНОСТНИЯ СРОК.
28
1
 
1
 
! Отговори
не преди 5 години
,,американски политик осъден,, ,,правосъдие,, хахаха хм
27
1
 
1
 
! Отговори
и те незнаят преди 5 години
да не забравяме обвиненията срещу съдебната система ,,домино,, хм
26
1
 
6
 
! Отговори
www преди 5 години
ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ.....
25
2
 
3
 
! Отговори
ама не преди 5 години
ефекта на доминото в бг чакаме сред корумпираните крадци лъжци на ни лук ял ни лук мирисал то не бяха аец то не бяха крадене ние незнаем банковата ни сметка знае на комунисти бг загрижени за баби и дедовци в бг не
24
1
 
6
 
! Отговори
Хайде бе,докога да.. преди 5 години
...чакаме!Този в затвора веднага!След него и Костов,Плевнелиев,Софиянски и всички други измамници!Бойко,ако този и другите ги вкараш в пандиза,пак ще гласувам за теб,обещавам!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Какво неясно има относно Овчаров?
22
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Да живее българската съдебна система! Все няма доказателства, не е ясно обвинението, няма свидетели, няма кой да предяви обвинения и т.н. Общо взето 30 години все едно и също гледаме. Евала на всики!
21
2
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
За другите съм съгласен,но Весела Лечева е спортист и си е изкарала парите честно,поне така аз мисля,а останалите са крадци милионери,като Боко милиардера.
20
1
 
8
 
! Отговори
Овч. преди 5 години
Разбира се че ще го върнат нали трябва да ме оневинят изцяло!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е обвиняван несправедливо.Абсолютно е невинен.Той е един честен човек.
18
2
 
12
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кво стаа с делото за 3 млрд на бмб?Днес по тв цял ден го кълнат инвалидите,че им взима инвалидните пенсии и ги праща на релсите,та да спази евроатлантическите директиви и да има за ромите.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито и да са обвиненията няма да издържат. "Незавсимия" съд е прибрал едно от 9те милиончета, ще му дадат най много 2 месеца условно, с 3 дена изпитателен срок. Даже и адвокат не му трябва, ама да има там някакъв да стане дело.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ням да я облече. Чилякът служеше вярно на *** и затова процесът с радост ще дочака...