След рамото от властта: Желяз благодари и събира пари за US-адвокат

Въпреки добрите новини близките на младия мъж се готвят за най-лошото
Обновена: 26 апр 2018 13:31 | 26 апр 2018 11:00,
66

Желяз Андреев, един от българите, заплашени от екстрадиция в САЩ, благодари на българските институции за подкрепата. Въпреки позитивните новини обаче той и близките му се готвят за най-лошото и търсят пари за американски адвокат. А нужният на първо време минимум е 50 000 долара.

След совалки между българските и американски институции главният прокурор Сотир Цацаров съобщи вчера, че Желяз и останалите българи няма да бъдат задържани или екстрадирани.

Те са обвинени от САЩ, че работейки в клон на американска компания в София са нарушили ембаргото със Сирия като са продавали авиочасти на сирийските военни.

Още по темата

"Определено новината от вчера бе позитивна, но все още това не е окончателният резултат и нищо не е приключило. Беше завършена първата фаза от тези преговори, в която българските институции са се договорили с американските останалите обвиняеми да не бъдат задържани. Българската държава и институциите застанаха зад мен и аз благодаря", каза Желяз Андреев пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че в момента се търсят средства, с които да бъде заплатено на адвокат в Съединените щати, който да го представлява там, но затова се изискват минимум 50 хил. долара.

"Надяваме се на дипломатическо ниво да отпаднат всички обвинения. Дори случаят да завърши благополучно, животът ни няма да се върне към нормалното дълго време. В момента се занимаваме изцяло с процеса. Искам да се върна на работа, но все още съм възпрепятстван", сподели Желяз.

Той посъветва всички хора, работещи в международни компании, да изискват от своите работодатели детайлна информация с какво се занимават точно и дали това погазва някакви закони.

Приятелката на Желяз - Милена Здравкова, отбеляза, че всички близки на обвиняемия са готови за най-лошото, а именно екстрадицията му в Щатите.

"Нямаме информация какъв е статутът на Желяз в САЩ. Следим дипломатическите разговори и се надяваме. Ако решим да пледираме "невинен", разноските по делото ще скочат много", добави Здравкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
фак...ти преди 5 години
Желязко е взимал яки железни доларс от арабите!Сега си осигуриха и безплатни билети цялата сооl arab company зa USA.
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ви чета коментарите разбирам защо България е в това състояние...
57
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
айде на бас че ше оглави некоя от листите на поредните народни гласове, и ще приказва по добро настроение и тумбак на кафенце при гала, като свърши олелията. а американския депутат ше му даде е-класа като обезщетение.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да застане държавата ни/мафиотска/ зад Желяз-значи бая влиятелни хора са правили далаверата, имало е и руски агенти. Ся момчето да събира пари за адвокат и вазелин и да казва кои са баш тарторите...
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тц, американците ще се направят на добри колонизатори и предполагам, че по дипломатически път ще бъде позволено българите да си останат на наша територия. Да се види, че и нашите власти имат право на глас и не сме просто една колония. В крайна сметка става дума за няколко младежи, не е нищо особено. А пък политическите дивиденти ще са забележителни.
54
7
 
3
 
! Отговори
Браво ! преди 5 години
стига сме робували на АМЕРИКАНСКИТЕ Г***АДОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Анонимензащото знае,че е мюре, ако не е знаел - сега вече е разбрал!
52
3
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Желязко си е продвал дупето на банда мазни араби (Али, Марджан, някакъв Араш и прочие) , които са се занимавали с контрабанда и се прави на света вода ненапита. Ако е невинен защо е целия тоя шум? Как не разбра за какво иде реч, като повечето документи са минавали също така и през него? ето обвиненията goo.gl/xsLDRf <-(копи/пейст)
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тато, ако не се разбере с янките, това го чака - джиткане между държави, с които САЩ нямат споразумение за екстрадиция.
50
3
 
3
 
! Отговори
тато преди 5 години
Това момче е много сбъркано, тряваше още като надуши, че го търсят за тази далавера, да си вземе шапката и да отиде на курорт в Сочи, от там никой не може го екстрадира, още повече в САЩ. Сега да си готви за екстрадация,никой няма да го спаси, само на инат обаче ще го изпратят , за назидание и да се знае кой командва в БГ (американците).Честито на ***!
49
2
 
11
 
! Отговори
моряк преди 5 години
Когато капитана ми разбра, че ще караме желязо и амониева силитра от Русия за Сирия им пожела "добър път" и слезе в Турция...
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не ми е интересен желез
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един път управляващите подписали чисто продажен договор , после го били защитили? Робски манталитет!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътЗащото те са пращали имейли или има записани техни разговори с фирмиге под ембарго.
45
2
 
7
 
! Отговори
МДА преди 5 години
Приятелката му е много красиво момиче. Пожелавам им да имат хубаво семейство.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедо Ванго, има доста логика в това, което казваш.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете обвинението има го в интернет - 40 страници лесен текст. Желяз е никой и няма и да го озъдят ако го привикат, обаче има една дама българка която е подписала декларация в САЩ че няма да изнася самолетните части извън страната. Там вече ситуацията е много дебела...Медиите защо сте такива страхливи бе, намерете и останалите обвинени, вижте обвинението, идете при един читав адвокат международен, един адвокат да ви обясни споразумението и напишете един свестен материал?!
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвам се, че не го екстрадираха. А за парите - да си ги събира.
41
3
 
3
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 5 години
До Анонимен38ами щото на определена политическа сила не и се получиха легендите с героя от донбас, дето би хора на магистралата, с ловеца на емигранти дето май е некв кърджалия, закачен на бело, и сега имаме мъченик в борбата със страната, в която бият ***. и така докато върже новия матросов. слави, курумбашев, оня с носа и дилов вече са за пенсия.
40
0
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
...оставям в страни факта, че "американските адвокати" искат горе доле колко един чисто нов рейндж ровър в задунайская.