Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...

Веселин Георгиев ги е натрупал от 2015 г. и ги е платил всичките
30 апр 2018 11:45,
117
Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса, който на 13 април се обърна в тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има 6 глоби на пътя. При  жестокия инцидент тогава загинаха 6 пътници, а над 20 бяха ранени.

За трагедията бе обвинена 29-годишната шофьорка на лек автомобил "Рено Меган", която според обвинението е блъснала автобуса.

Шофьорът на рейса, Веселин Георгиев, не успял да го овладее, той се обърна в канавката на магистралата, затискайки част от пътниците.

Още по темата

Водачката на колата Цвета Таскова бе задържана, а после пусната под гаранция от 5000 лева. Тя призна вината си и обяви, че съжалява за жертвите. Цвета има едно нарушение като шофьор за 10 години – засечена е да шофира с 0,9 промила алкохол в кръвта през 2016 година.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил, пише "Телеграф".

"Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.", уточняват от полицията.

През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева.

През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението. Отделно го спипали пак без колан.

Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от "Юнион Ивкони" е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията на "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
22
 
! Отговори
ДНД преди 5 години
Интересно ,защо тази информация е публична? Тези фишове и актове нямат нищо общо с инцидента.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наемат лесно за шофьори на автобуси понеже повечето хора искат да карат такси или тир и не им се занимава с градския или междуградския транспорт.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36...Личи си, че си шофьор без практика и стаж, опасен си за пътя, а и нямаш хал-хабер от физика ! Как една кола един тон ще преобърне 20-тонен автобус бе умник, при това когато идва зад него и само му одрасква тенекиите ! 33 г. карам 25-тонни камиони и гарантирам, че този автобусния *** не е бил адекватен когато колата го е застигнала и одраскала,водачката на лекият автомобил е била по-голям шофьор от него щом не е пострадала,а на този ше'бек документът за шофьор явно е купен или е връзкар
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е бил "идеалния" кандидат шофьорът и са го наели от фирмата.Редно е да се проучат и другите и да се види дали имат
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие, журналята, ****ти ли сте, вече не знам? Щото аз не познавам щофьор, който наистина си кара колата и няма акт или фиш за колан, скорост или фарове.Тежки мършояди сте станали!
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стреснал се е удара на Реното и инстинктивно е завъртял волана рязко надясно, така буса е отишъл в канафката.
34
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравил да включи фарове и не залепил хартийка, при вече сключена застраховка или платена винетка-въобще няма какво да се броят..автобусът се е обърнал, защото е бил блъснат, не защото преди 3 години шофьорът му не бил включил фар с друга кола на друго място
33
1
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
От къде черпите тая информация?За да я имате има два варианта.Ако не ги е плащал,те стоят и можете да вземете справка.Ама ако си е платил фишовете,те трябва да отпаднат и да са изтрити от системата.Ако пък ги е платил защо стоят още там?На какво смърди тука?Пак повтарям не говоря за ПТП, а фишове за скорост и колан!!
32
3
 
3
 
! Отговори
До ROSEN преди 5 години
До ROSEN С удоволствие!!!Но за тези магистрали плащам аз , а не политиците.А и на социално слаби , като теб плащам аз, така че млъкни.
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил,"Каква ще е следващата новина? Шофьорът многократно е сядал пиян... на маса с приятели вкъщи?
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях катаджия, тази сутрин щях да глобя поне стотина водачи за 5 мин на кръговото при лудницата. Масово хората не спазват предимството и карат агресивно - сами си създават проблеми
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорът е разпитан два пъти и няма вина! Тогава защо смотаният днес беге продължава да бълва кухи новини, не означаващи абсолютно нищо?!
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил,"Това какво общо има с катастрофата с АВТОБУСА?
27
0
 
5
 
! Отговори
Rosen преди 5 години
До ЕкспертАми карайте си по старите пътища. Никой не Ви кара на сила.
26
8
 
1
 
! Отговори
Неготин преди 5 години
Нищо няма да разберат тези псевдо експерти.Преди време леко бутнах една баба в нашето село, след два дни почина и никой неразбра, че някога е удряна с кола.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво доказва това, че е имал глоби като водач на личния си автомобил. Да ви уринирам в човките!
24
3
 
23
 
! Отговори
Глоби преди 5 години
Защо се отдава такова значение на глобите. Това,че преди е глобяван,не значи,че автоматично е виновен. Малко са редовните шофьори без глоби!
23
10
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ВЪПРОСЪТ е ***- щеше ли да се случи тази трагедия, ако водачът на автобуса държеше волана здраво с две ръце?
22
4
 
16
 
! Отговори
Az преди 5 години
Защо предните гуми на автобуса са навити , на пълен десен ,а шофьорът обясняваше , че е завъртял волана на ляво ,преди сблъсъка ,а иначе всеки има глоби , но това не ни прави убийци , нито пък лоши шофьори.
21
10
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ШОФЬОРЪТ на автобуса е длъжен да държи волана здраво с две ръце.Тогава няма как лека кола, която се движи успоредно на автобуса и го удря под ъгъл от 10 градуса да го измести от пътя.На шофьорските курсове и на изпита за шофьор всички държат волана с две ръце, защото така е правилно. Мускулите на ръцете взаимно си противодействат и така не е възможно воланът да бъде изпуснат от контрол.Ако можеше да се кара с една ръка, щяха да сложат ръчка вместо волан.Но вижте шофьорите на автобуси как карат