Павлови с присъда! 3 г. условна и 5 г. без зъболечение

Същата присъда за жена му Венета Павлова и д-р Йоанна Филипова
2 май 2018 09:10, Златко Желев
24
Павлови с присъда! 3 г. условна и 5 г. без зъболечение
Семейство Павлови. Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд даде 3 години условна присъда на бившия кандидат за депутат от РБ и зъболекар д-р Валентин Павлов за смъртта на дете в клиниката му "ЕО Дент".

Същата присъда получиха съпругата му Венета Павлова и д-р Йоанна Филипова. Те нямат право и да упражняват професията си 5 години, пише "Труд".

Трагедията с 14-годишния Алекс се случи на 14 юни 2016 г. Той бил приет за операция на киста на долната челюст, която била направена под пълна упойка от д-р Павлов.

Още по темата

Състоянието на детето обаче рязко се влошило, било преместено в "Пирогов", но починало.

Според обвинението клиниката не разполагала с логистична и материална обезпеченост, в случай че възникне усложнение и д-р Павлов е знаел за това.

Детето получило тахикардия, затруднено дишане и други симптоми, за които предупреждава листовката на използваната от доктора упойка.

В същото указание пише, че в подобни случаи трябва незабавно на пациента да се бие венозна инжекция от донтролен натрий.

Фатални били 15-20 минути, но повече от час детето не получило този медикамент, който не бил наличен в клиниката, твърдят още от прокуратурата.

Според д-р Павлов обаче причината за смъртта на Алекс е генетично заболяване, а не лекарски грешки.

Той твърди, че е направил всички необходими изследвания - скенери, панорамни снимки, но появата на малигнена хирептермия е била шокираща за тях.

По отношение на решението за приложената упойка, довела до фаталния край от извършената операция, докторът обясни, че то е взето със съгласието на родителите, като майката е подписала информирано съгласие.

"Най-жалкото е, че детето го няма. Най-жалкото е, че ние направихме всичко възможно да го спасим", коментира преди време Павлов.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Факт е, че не е имал право да извършва тази операция. Дори и да има генетични заболявания ако е в специализирана клиника, където може са се реагира детето щеше да е живо.
17
0
 
14
 
! Отговори
Клара преди 8 месеца
Жалко за детето! Не трябва ли , след като правят такива манипулации, да са по-подготвени откъм реанимация и медикаменти? Кой знае как са получили разрешително да упражняват тези медицински дейности? Много ми е интересно какво щеше да стане, ако това се беше случило със Сталоун? И да престанат да се оправдават с генетични аномалии! Всеки човек е отделна Вселена и е жалко да загубиш живота си, заради липсваща инжекция.
16
0
 
11
 
! Отговори
до последния преди 8 месеца
Общедството се разболява непрекъснато, защото примерите на алчни зъболекари-депутати са болестотворни. Ниска квалификация, самозабравяне, самообожесдтвяване, неспазване на елементарни правила на медицината - какво би трябвало да се каже за този "човек"? През цялото време го прикриваха "отговорни" фактори, той самоят даде безброй интервюта с тлъсти лъжи.
Той е по-лош от Менгеле? И знаеш ли защо? ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ ПОЗНАВАТ ИСТИНСКОТО МУ ЛИЦЕ, ПРИКРИТО ЗАД МНОГО ЛЪЖИ, ПИ-АР, "БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ" И.
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че обществото е болно, болно е. С голяма лекота се нахвърляме върху всеки. От едно озлобяло общество нищо хубаво не може да се очаква. Според коментарите, този човек едва ли не е доктор Менгеле. Ама лошото е, че масово се мисли така за лекарите.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В тази верига е така, за един забобол отидох при тях, защото здравния ми застрохавател работеше с тях, откриха ми 4 кариеса. Отказах да ги лекувам, изчаках да се освободи час при един познат зъболекар. Погледна човека, каза че такива микропукнатини в емайла не трябва да се лекуват, а да се поддържат чисти, може и да не се развият. А зъбобола е бил от подут венец заради настинка.
13
0
 
12
 
! Отговори
проф. Ан преди 8 месеца
За убийство от немърливост какво е условието? Да напише 100 пъти в тетрадка "Аз повече така няма да правя" ? Родителите няма какво да губят - ръцете на дръвника и да прави операции с ушите си!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно от най-тъпите заглавия, писани някога :(
11
0
 
18
 
! Отговори
Ганев преди 8 месеца
Този " стоматологичен бандит - ЖИВ ЛИ Е ОЩЕ.....
10
0
 
28
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
Алчноста убива.
Защо клиниката не е затворена след като там се правят незаконни операции.
9
1
 
35
 
! Отговори
Popova преди 8 месеца
Жалко за детето! Още по- жалко е, че клиниката продължава да работи с пълна сила и да упоява децата! Още по- лошото е, че си измислят несъществуеащи кариеси и лекуват здрави зъби на децата. Оказа се, че въпреки жалбите ми, и доказателствата, които предостваих д-р Живкова, която работи там продължава да лъже и да пломбира здрави зъби на деца само и само да вземе някой лев!!!
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След като в такива случаи трябва да се инжектира препарат, а препаратът не е наличен в клиниката, то тогава за какви генетични заболявания говори доктора?!?! Има предписание за действия при усложнение, което просто не е спазено по една или друга причина- в случая клиниката не разполага с необходимия препарат. Как тогава казват, че са направили всичко възможно? Както и да го погледнеш си е лекарска грешка. Непреднамерено, но детето си отиде. Присъдата несъответства.
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Детето имало генетично заболяване- звучи, като удобно оправдание за лекарска греша
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доктори от частна клиника са осъдени, а всички случаи на масова некадърност от държавните болници минават като "странични реакции"... Жалко за детето, жалко за здравеопазването ни, жалко за правосъдието...
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ИЗВОДА Е, ЧЕ ДОКТОРА НЕ Е ПРОЧЕЛ УПЪТВАНЕТО НА ЛИСТОВКАТА ЗА ИНЖЕКЦИЯТА!!!

ДЕТЕТО ЩЕШЕ ДА Е ЖИВО!!!

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТОВА НЕПРЕДУМИШЛЕНО КЪМ ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО ДОКТОРА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА НО ЯВНО СИ Е ПЛАТИЛ !!

ИЛИ ОЩЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА НЕ СА МУ ПОВДИГНАЛИ ОБВИНЕНИЕ В НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО!!!

НАЙ ПРЕСТЪПНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ Е ПРОКУРАТУРАТА!!!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пълно е с подобни некадърни и безотговорни печелбари,, които са уж лекари. Страдала съм от грешни диагнози и " лечения ", които ми докараха други здравословни проблеми.
3
2
 
30
 
! Отговори
Мария преди 8 месеца
Жалко за детето! Осъден е доктора, но не виждам клиниката му да е затворена. Ще продължи живота си както досега. От друга страна пак добре, че присъдата е осъдителна. Можеше и изобщо да не го осъдят.
2
1
 
19
 
! Отговори
Колега преди 8 месеца
Ми че то 5 години има кой да им работи....... Няма да умрат от глад. Сталоун да му мисли......
1
4
 
26
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 8 месеца
Жалко, затова ходете на време на зъболекар, защото много хора от страх и оправдание че нямат пари , чакат да ги заболи и пият хапчета, после се подуват и пият антибиотици, и един кариес за 40 лв става проблем и понякога с големи усложнения.