Имотни измами и... мъж с отнето имущество за 300 бона

Продавал един и същи апартамент на различни хора
3 май 2018 17:00, Василия Пейчева
10
Имотни измами и... мъж с отнето имущество за 300 бона
Снимка: Архив, Булфото

С определение на Върховния касационен съд Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) конфискува собственост на стойност 306 536 лева от Валери Господинов и Красимира Господинова.

Валери Господинов е осъждан с влезли в сила присъди за извършване на имотни измами, от които са причинени вреди в големи размери, пише "Правен свят"

При условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, той е измамил няколко лица, че притежава учредено право на строеж върху имот в местността "Св. Никола" в град Варна. Също така е твърдял, че подготвя необходимите документи за построяване на жилищна сграда в имота.

По този начин няколко варненци са станали жертва на строителната пирамида "Евробилд" ООД, чрез която Валери Господинов е продавал един и същи апартамент на различни хора.

Отнетото имущество се състои от недвижим имот в село Лазарци, община Елена, суми по банкови сметки, суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност, както и номиналната стойност на акции и дружествени дялове.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Купува се чрез регистрирана брокерска фирма. Те знаят кое как се прави и проверява. Не мога да се хвана на сделка без подобен посредник от утвърдените вече.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Също така, за препоръчване е, след като харесате недвижим имот, да поискате още една среща със собственика, на която да отидете придружени от строителен инженер. Той знае какви въпроси да задава.Важно е да питате дали продаващият има планове на имота.Ако няма, потърсете ги в Общината и идете там с инженера.Местени ли са стени? Състоянието на противоземетръсните шайби, на инсталациите и още много други неща. Това може да доведе до допълнително коментиране на цената, а може и изобщо да се откажете
5
4
 
5
 
! Отговори
Не само за неплатени преди 11 месеца
сметки, проверява се за тежести изобщо. Например, този който ви продава апартамента може да дължи издръжка на някого и да не я е плащал, което дава право на онзи, за когото е издръжката или на неговия настойник, също да предяви права. Може да има и ипотека върху продавания недвижим имот.
Затова, по-добре да платите хонорар на опитен адвокат или брокер, вместо да се окажете в приключение.
За такава сериозна сделка, не се доверявайте на самозвани брокери, а на солидни брокерски къщи.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За такава сума, армия от сираци ще оставя, ако ме измамят.
3
0
 
15
 
! Отговори
За стария трик преди 11 месеца
Моята позната веднага отишла в полицията. Заловиха мошеника почти веднага, на границата, напускал България!
Във връзка с този случай научих, че при покупка на недвижим имот проверка се прави в службата по вписванията и за неплатени сметки, но и в Общината.Моята позната не била направила проверката в Общината. Затова, или ползвайте услугите на
адвокат-специалист в тази сфера, или купувайте чрез реномираните брокерски фирми, те имат опитни брокери и юристи, които поемат отговорността за проверките
2
0
 
9
 
! Отговори
Много стар трик преди 11 месеца
Още преди десетина или малко повече години моя позната съвсем законно си купи апартамент. След приключването на сделката, жената получила ключовете от продаващия и отишла в новото жилище. Установила, че ключалката е сменена, а вътре се чува шум. Позвънила. Отворил непознат мъж. Попитала го "Вие кой сте?" Той отговорил "Аз съм новият собственик, днес купих жилището." Оказало се, че предишният собственик същия ден сутринта е продал апартамента на този мъж, а следобед - на моята позната.
1
2
 
17
 
! Отговори
Anon преди 11 месеца
Браво. Сега почвайте всеки които има заплата 2000 лева и 3-4 апартамента и/ или лъскава кола.