Подсъдими бият свидетели! Цацаров иска засилена охрана

Заради грозни сцени той ще настоява за още камери пред спецсъда
23
Подсъдими бият свидетели! Цацаров иска засилена охрана
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага да се засили охраната, така че да се гарантират правата на магистратите и гражданите, които посещават специализирания съд и прокуратура.

Темата ще бъде дискутирана на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет утре.
Една от мерките, които вероятно ще се обсъди, е разполагането на повече камери.

Още по темата

Конкретният повод за предложението е грозния екшън, който се разигра пред очите на граждани пред входа на специализирания съд на ул. "Черковна" 90 на 26 април, припомня "24 часа".

Тогава, излизайки от сградата, подсъдимият за разпространение на марихуана, хашиш, кокаин и хероин Венцислав Дамянов-Боксьора заби няколко удара в лицето на свидетел по делото срещу него.

"Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш", изкрещя Дамянов срещу Теодор Томов и започна да го удря. След като му заби 2-3 юмрука и докато пострадалият повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов избяга по улицата. Грозната сцена се разигра пред очите на десетки граждани, включително и журналисти, които бяха в съда заради друго дело.

Венци Божксьора бе арестуван на 4 май 2015 година в София при спецакция прокуратурата и ГДБОП. Бандата действала от януари 2014 г.

В жилища и автомобили на задържаните са открити различни наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин.

Освен Боксьора подсъдими са още лидерът на групата Ивайло Стойнов-Турчина, Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев и Петко Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам тези, които разубеждават младите да напуснат тази cмpад и обясняват как били предатели и как имало много възможности за развитие тук, да прочетат тази статия и много други подобни и пак да коментират! Или пък на тях такива неща им се струват напълно нормални?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 18Затова ли не можаха да я обвинят и сега са скалъпили ново обвинение,само за да я разиграват и забавят връщането и на работа?
18
10
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
На Иванчева никой нищо не у е слагал.Има толкова доказателства, че трябва да си пън, за да не се убедиш, че е виновна.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и на него да са му сложили нещо в колата като на Иванчева и затова да е ядосан.
16
2
 
18
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Поредният цирк на правосъдието : -Ела да свидетелстваш, ще ти опростим някой грях. Да, ама не! Дилърът е запознат с корупцията ни, и си прави каквото си поиска! После как да вярваш в правосъдие, как да вярваш в светли бъднини? Българийо, Българийо, за теб ли те умряха?
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне разрешете на хората да притежават шот-гън/помпа,в къщи.И това не е малко.То страх,страх от тоя изтормозен народ,че чак сън не ви хваща вас управляващите.Дайте права на хората.Не съм виждал до сега невъоръжен съдия и прокурор.С какво сте повече хора от нас ? Заради вашето ,,право/криво-съдие'' е всичката тази престъпност.Искаме си гражданските права !!!
14
1
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
4 май 2015г. арестуван -делото 2018 тепърва ще започва ....(ако този свидетел си спомни нещо след толкова време ще е чиста лъжа)...Браво на съдебната система...
13
0
 
15
 
! Отговори
JJ преди 5 години
Той избягал ама никой не го търси......Защо не е арестуван още?
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте малко, така не нарушаваме ли правата на подсъдимите? Ами те хората са имат нужди, да бият, убиват и т.н., това са си основни човешки права, ще ни съдят така в гейсъда в Страсбург! Най ми харесва, че подсъдимия е избягал по улицата, така се прави, никакъв арест за тези изтерзани душици, да си седят по домовете, това им е наказанието на тях, вярно тежко е, но се търпи някак.
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали я реформирахте тая проКУРатура бе? Какво правят подсъдимите на свобода, особенно с такива обвинения? Ето още един пример на реформите на ГРОБ!
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закана за убийство - 5-10 години затвор. След като има свидетели няма причина да не ги излежи.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държава управлявана от мафията е така. Това учудва ли някой?
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема такава държава!! Това е заплаха за убийство, да се задържи този съди по това обвинение. Избягал, като по филмите. Пародия на държава, разкапана отвсякъде.
7
1
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Ами не, не съм бил, само водех хронология на събитията, такива случаи имаше тогава...
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи те имат власт и свидетели, а той ще лежи в затвора! Бой по кратуните! Малко справедливост!
5
1
 
27
 
! Отговори
gio преди 5 години
по-проблематично е изтичането на информация за свидетели още докато трае разследването и колко свидетели по-дела се отказаха от първоначалните си показания. Колко дела през годините на прехода "заспаха".
4
1
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
До АнонименА ти, сигурно си бил от отворковците, които са крадяли на останалите парите?Големия мъж...който наказва, уж предателя.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацарконосвен да иска дарени апартаменти на името на дъщеря си в Пловдив за друго не се е борил в живота си. Ненаяли се.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седим и чакаме нещо да се случи за да вземем мерки, някой да ни побутне, някой да убие някого,някой да протестира. Hищо не можем да свършим предварително пред сградата дори няма охрана, а храним стотици хиляди куки. Живеем в недържава.
1
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като Томов не ги обичаха и в училище и ги биеха по същия начин, ако ги издънят на ръководството.