Манипулативен социопат... Полфрийман иска пак на свобода!

Бащата на убития Андрей: Законът го позволява!
Обновена: 17 май 2018 08:59 | 17 май 2018 08:50,
65

31-годишният австралийски гражданин Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. в центъра на София, е подал молба за предсрочно освобождаване. Делото се очаква да бъде разгледано днес в Софийския градски съд.

Защитата на Полфрийман посочва, че той е излежал повече от половината от наказанието си, не е наказван за нарушения в затвора и е награждаван за добро поведение.

Още по темата

Според бащата на убития от австралиеца Андрей Монов - психологът Христо Монов, Джок Полфрийман е истински социопат и той никога не е признал какво е извършил през 2007 г.

"Законът е такъв, че такова искане е позволено да се прави. Въпросът е, че според Полфрийман други са виновни за убийството на сина ми. Той е нагъл, освен това е манипулативен. Дори се стигна дотам, че осъди България заради това, че няма добри условия в затвора", категоричен е бащата на убития студент пред Bulgaria ON AIR.

През 2015 г. Българският хелзинкски комитет предложи Полфрийман за "Човек на годината" за това, че в ролята си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР) е защитавал пряко правата на осъдените на лишаване от свобода в България.

Психологът твърди, че не се е интересувал за събитията около Полфрийман, след като съдът през 2011 г. го осъжда на 20 години затвор.

"Ако съдът реши да освободи австралиеца, ще се съобразя с това решение и ще се върна към други кодекси на човешки взаимоотношение - като Стария завет. Око за око, зъб за зъб, нищо, че съм на 60 години. И аз съм служил в специалните части и си спомням някои неща", добави Христо Монов.

Приятелите на убития студент Андрей Монов организират днес (17 май) от 9:30 часа пред Съдeбната палата в София мирен протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Най- вероятно с това, че е ***. Това е непознато явление у нас, защото нямаме крайно леви, но на запад тежките сблъсъци м/у крайно леви и крайно десни са често явление и не рядко завършват със смъртни случаи.
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Пишеш щуротии.Той е нападнал момчетата с нож, те не са го заплашили с нищо. Вярно е, че са имали конфликт с ром, но както правилно отбелязва някой по-долу, така и не разбрахме с какво ги е предизвикал ромът?
54
2
 
6
 
! Отговори
добри делев преди 5 години
До Анонимен 57 "От кога ултрасите и нацистите са хора,че съдят убийците им...дано пуснат момчето и лично ще го ескортирам до летището, за да знам че ще е добре. Да беше избил повече"---------Каквото можал е направил (и сега справедливо си носи последствията). Като ти се иска още кръв , пробвай се ти бе, миши цирей , какво ми се скатаваш зад клавиатурата ?Който вдигне ръка да убива, не може да се сърди за последствията.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога ултрасите и нацистите са хора,че съдят убийците им...дано пуснат момчето и лично ще го ескортирам до летището, за да знам че ще е добре. Да беше избил повече
52
4
 
7
 
! Отговори
Не ми пука. преди 5 години
Ако някой убие МОЯ син и след това го пуснат предсрочно превръщайки го в герой.....няма да ме интересуват последствията !Този който е посегнал на детето ми просто няма да бъде намерен.АБСОЛЮТНО съм солидарен с поведението,,око за око,зъб за зъб"
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 години е прекалено много за самозащита. Трябваше и някой от ултрасите да лежи, все пак те са нападателите.
50
4
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Ако убият твоят син, ти какво ще направиш. Христос е казал да не съдиш. Какъв християнин си ти? Мек Клавиатурен философ?
49
15
 
5
 
! Отговори
Християнин преди 5 години
Този, който е на 60г. и говори за "око за око" явно е скрит убиец, което явно твърди в написаното и е готов и в бъдеще да убива!!! Колко души е убил и колко ще убие за в бъдеще - това е въпрос към прокуратурата, която е длъжна да защити гражданите от убийци, като изолира последните доживот от обществото!!! Нито Бог, нито законът позволява убийство, а също и закана за убийство!!!
48
15
 
12
 
! Отговори
До Справедлив преди 5 години
Изгледах клипа и още повече ми се затвърди мнението че е виновен! Просто трябва да четеш между редовете и ти ще го проумееш! Истината е че въпросните 15 човека са псували някакъв цига.нин и Полфрийман е решил да се прави на мъж и им налетял на бой! Той е отишъл при тях с цел да им навреди ,не те при него! Това не е никаква самозащита, и си е напълно виновен!
47
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука явно има последователи и лобисти на БХК ...абе направо и не само "човек на годината" го титулувайте ами и паметник му вдигнете!!!!! То бива простотия ,ама някои не си знаят мярката!!!
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МунчоТипичен коментар на ***!! България страната на Мунчовците ,където такива екземпляри , разбрали недоразбрали защитават един осъден убиец!!!
45
3
 
12
 
! Отговори
кирчо преди 5 години
въпрос на гледна точка-аз ако бях нападнат от ултраси незнам колко на брой-и имам орижие в мен-бих се защитил -това правили ме социопат психопат и незнам си какво-и повярвайте ми-вече нормалните хора са доста въоражени-писна им от мутри,вандали улстраси и депутатски синчета,та няма да е само този случай-те първа започват-полицията е няма никъде-освен по пътищата за глоби,никъде другаде -та по добре 10-15 години в затвора от колкото обезобразен
44
4
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
незнам колко се разхождат с нож-ама аз в колата съм с незаконен пистолет-и редовно детето е с мен-та ако ми се случи като повечето хора да ме засичат мутри и да слизат на саморазправа да ме бият нещо и недай си боже да чаам полицивя да помага-повярвай ми -няма и да се замисля-сле това ще се извинявам на майка му ,а баща му и на цялата му рода-първо мисля за детето!!!та и този джон пол ли е какъв е -улстраси го нападат вади убива един и другите бягат-сега баща му реве на момчето-файда няма
43
6
 
7
 
! Отговори
А бе преди 5 години
В Турция(или Гърция) на тоя как би му се отразил затвора?Да се радва,че е в България,страна без национално достойнство....
42
2
 
11
 
! Отговори
Хилав до 41 преди 5 години
Аз примерно, също ходя с нож. Природата не ме е надарила с впечатляваща физика. МВР-то ни пък някак твърде плахо се грижи за моята сигурност и спокойствие. Та, на въпроса ти, отговор - аз ходя с нож.
41
7
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 5 години
Не беше ли този австралиец, който бе нападнат от 16 човека, всичките здрави и яки хокеисти? От националния ни отбор. Само питам.
40
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не дава Господ да сте на мястото на този почернен баща!! Само тогава можете да разберете какво му е на сърцето на този родител загубил детето си заради някакъв австрарийски навлек решил да се прави на Рамбо! По добре убиеца да си седи в затвора ,така шансовете му за дълъг живот са по -големи!!!!
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България хора се убиват едни други и осакатяват всеки ден. Тук един влиятелен агент си отмъщава отрочето, което е ходело на тумби да СА БИЕ САС ЛО6ИТЕ по центъра на София, само дето уцелил въоражен чужденец, вместо български ***, дето щяха да му изкъртят 15-20 зъба и после ни лук ял, ни лук мирисали в районното за 24 часа. Защо ще му е на този да ходи да напада група от 16 крещящи и ревящи ултраси? А, имал червена звезда на рамото на якето си и го били като "чорбар", това обяснява нещата.
38
14
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Обстоятелствата около "убийството" изобщо не бяха ясни. Напротив, май ставаше дума за сбиване 10 на един, при което "убитият" хулиган беше депутатски син. Да не говорим, че зад решетките Джок е нещо като Анди Дюфрен от Изкуплението Шоушенк. Заради неговите инициативи смениха един от шефовете на затвора, грижи се за попълването на библиотеката, осигурил беше екипи за футболния отбор, защитава правата на осъдените и т.н. Не казвам, че е бил света вода, но смятам, че е друг човек и заслужава свобод
37
5
 
12
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Колко от вас се разхождат с нож- отговорите на този въпрос,тогава го защитавайте