Арестантите без присъда в килиите – двойно повече от осъдените

348 бандити са успели да духнат от затвора за 4 години
3
Арестантите без присъда в килиите – двойно повече от осъдените
Снимка: Булфото, архив

Арестантите, които са задържани в килиите, докато тече разследването срещу тях, са двойно повече от осъдените. Това показват данните от доклада на Министерство на правосъдието за 2017 г., цитирани от "Монитор".

Още по темата

Според статистика зад решетките годишно у нас престояват близо 22 000 души.

Две трети от тях лежат в килиите без присъди, тъй като разследванията срещу тях все още са висящи, но за по-голямата част от задържаните съдът е решил, че е опасно да стоят на свобода, докато се чака да стартира дело срещу тях.

Причините за това са две – първата и най-прозаичната е, че могат да се опитат да избягат или да извършат друго престъпление, докато са на свобода.

Втората е, че извън решетките често разследваните успяват да "убедят“ свидетели срещу тях да замълчат, както и това, че могат да "спомогнат“ да потънат уличаващи ги доказателства.

От доклада на правосъдното министерство става ясно, че през 2017 година у нас в следствените арести са били заключени малко над 14 000 души. Те са излежали общо 380 821 човекодни. Това прави над 10 века за една година в килиите, показват още данните на ведомството.

Това означава, че средно един арестант е изкарвал по 27 дни зад решетките. В същото време от статистиката става ясно и друга тенденция – за последните 4 години броят на задържаните лица е намалял с над 2000 души за година, а в същото време се увеличава престоят им зад решетките.

348 бандити пък са успели да духнат, избягвайки решетките преди да чуят осъдителната присъда срещу тях

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То така и така няма да ги осъдят или в добрия случай ще е условно, нека поне малко си подлежат.Даже ако питате мен следствието зверски бързо работи. Трябва за убийство раследването да е най-малко 20 години за да си постои убиеца в дранголника
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да Ви имам и правосъдието - средно всеки 4-ти е избягал. Да ги закриват тия и да се приключва с тоя цирк. В БГ няма работещо праводъдие! Режете го тоя тумор до кокал - всички работещи в тая система за никакъв х...й не стават
1
0
 
8
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
И ТЯХ ГИ УДАРИ КРИЗАТА ,ЗАЩОТО АКО БЯХА БОГАТИ ЩЕШЕ ДА СЕ ОТКУПЯТ ОТ КОРУМПИРАНИТЕ МАГИСТРАТИ !!