Оставиха в ареста Валентин, обвинен за блудство в училище

Адвокатът му: Бил задържан заради нелепо стечение на обстоятелствата
20 май 2018 16:18, Красимир Ангелов
17
Оставиха в ареста Валентин, обвинен за блудство в училище
Снимка: Булфото

Валентин Асенов, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд на заседание при закрити врата.

Още по темата
За мярката съобщи пред журналисти адвокатът на обвиняемия.

Обвинението срещу мъжа е за престъпление по чл. 149, ал. 5, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 20 години. Градският прокурор на София Емилия Русинова вчера посочи, че досъдебното производство е образувано в петък.

"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия. Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен.

По думите на адвоката обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята".

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.

Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" ще бъде на 29 май от 10.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хан КрумЧул те Господ, хане.Ти даваш много добро предложение!
14
1
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
До стига лицемериеГну.сен лай.нар - ако някакъм гад.ен ***.нгал направеше нещо такова със твоята дъщеря, пак ли така щеше да говориш? Хъхряка трябва да се скопи за да се прекъсне престъпната му генетична линия. Впрочем всички *** трябва да се кастрират и чак тогава да получават социални помощи.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, така прочетена историята е за 20 години :(
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига лицемериеТе са в първи клас, бре!
11
0
 
7
 
! Отговори
Преди няколко часа преди 5 години
Обобщих какви ще са изявленията на който и да е адвокат, пратен от БХК, за да защитава този.Обаче текстът ми изчезна!Такъв адвокат ще иска родителите на децата да платят обезщетение на В.Асенов заради тормоза, на който е бил подложен той от момиченцата, после той да осъди България в Страсбург и да вземе още едно обезщетение - задето го арестуват и петнят името му, а накрая ТЕЛК да реши, че трябва да му се даде пенсия по болест, защото врявата около този случай сериозно е увредила здравето му.
10
16
 
4
 
! Отговори
стига лицемерие преди 5 години
Кой ги знае ония мити "малолетни" колко пъти са правили секс за последния месец, ама тях няма кой да ги съди, щото са "малолетни". Масово малките пикли се правят на скъпоплатени труженички, после защо някой им го вадил в ***, защо ли???
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От малцинството е тоя. Сега има да го порят като риба. Като агне да го тъпчат.
8
0
 
7
 
! Отговори
Кашкавала преди 5 години
за квесторите на КТБ подписка,за Цветан Василев хотел в Белград, за юрисконсулта от Подуяне подписка, а за този младеж 5г затвор
7
2
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
***,***...
6
3
 
14
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
Пуснете го за да се изкефи на някоя магистратска щерка !!
5
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
edno e prav ako se otnasq6e za edin etnos tqx nikoi ne gi zaka4a tam masovo vazrastni pravqt sex s maloletni a 6tom se otnasq za balgarin vednaga go sadqt daje i ni6to da ne e napravil
4
3
 
10
 
! Отговори
Глас от затвора преди 5 години
Ще го интегрираме най успешно на задна прашка.
3
2
 
8
 
! Отговори
ll преди 5 години
Поздравления за фотографа!
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е от твърдия електорат на "Атака"
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще спрат помощите и майчинските на 12 годишните родилки а забременилите ги ще влязат в затвора за 20 години?