Съдът реши: Кметът на Трън не блъснал дете, то... само се ударило в джипа

Не по негова вина детето е с половин черен дроб и без далак
21 май 2018 15:30,
239
Съдът реши: Кметът на Трън не блъснал дете, то... само се ударило в джипа
Снимка: архив Bulphoto

Бившият кмет на Трън Станислав Николов не е блъснал с джипа си първокласник през 2015 г. и не по негова вина момчето е с половин черен дроб и без далак, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това реши съдът на първа инстанция. Катастрофата стана на кръстовище край училището в града. При опит да премине зад автобус, момчето бе пометено от джипа на кмета.

Според обвинението скоростта на кмета била 25 км/ч. Прокурорите са на мнение, че Николов не е бил внимателен въпреки предупредителния знак "Деца" край училището.

Още по темата

Обвинението поиска година и половина затвор за Николов. Защо обаче той е оправдан, ще стане ясно от мотивите на съда, които все още не са публикувани.

Делото срещу него първоначално беше прекратено с мотива, че Ивайло сам се е блъснал в джипа. След проверка главният прокурор Сотир Цацаров иззе случая от разследващите в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник.

Там обвинителите намериха улики срещу Николов и му повдигнаха обвинение.

Припомняме ви, че през 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат от кметското возило край училището в Трън. Веднага след това бившият вече градоначалник Станислав Николов се отърва от Темида, защото делото бе прекратено с мотива, че детето само се е блъснало в кметския джип.

Три години по-късно момченцето е добре, но цял живот ще трябва да спазва диета и да внимава с физическите натоварвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски е виновен. ГЕРБ са невинни. Най-невинен е Боко Тиквата - портиерът на Европа, станал за присмех на всички по време на така шумно пропагандиранато ЕвропредЦедателство. Всички ни видяха колко струваме.
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До: AleksТой и велосипедиста в София не е карал с повече от 25 и е нанесъл по-малки щети на блъснатото дете ама понеже не е гербетаст го осъдиха!
123
1
 
9
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
До Hafen die Wahrheit///Я да кажа едно неолибелно "уау-у-у"Ама как ще им огласят имената,нали това е целна на упражнението да са "независими",демек от тях нищо да не зависи,а да зависи само размера на възнаграждението
122
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AleksНе бе пич, детето се е движило с 25 километра в час и направо е помляло джипа на герберона. Са да плати ремонта нали
121
8
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Защото г-н Стефанов, става дума за малко градче.Не става въпрос за журналист от малко градче. Може да бъде разследващ журналист от национална медия. Има досъдебни справки, чрез които може да се изисква подобна информация. Но всичко, нали разбирате, че е безсмислено, когато делото стигне на последна инстанция, някой мастит недосегаем червен съдия оправдае подсъдимия.
120
2
 
23
 
! Отговори
хахахахахах преди 5 години
Е сефте. Московски да не би да е подведен под отговорност. Не все още си е министър. А със суджуците ко стана? Ще се окаже че били не компютри, а компоти и не ни ги били кубипи, а ни ги били върнали. А нещо по въпроса с Кумгейт Хасково? За останалите безбройни знайни и не знайни далавери и престъпления не се и говори даже
119
37
 
0
 
! Отговори
Aleks преди 5 години
Вие сте ненормани. Евала на съда, че го е оправдал. Карал е с 25км според обвинението. С колко да кара ? Може би трябва да лази понеже някакви родители не са со научили детето как се пресича и са го пуснали на илицата на 7г. Родителите са за затвора.
118
3
 
17
 
! Отговори
До 119 швабата преди 5 години
Висшият съдебе съвет след 199 година се доминираше напълно от Сините, т.е. от СДС. После се намеси и ГЕРБ и сега не е ясно на кого повече слугуват, дали на ГЕРБ или на СДС. По-скоро сега слугуват на ГЕРБ.
117
0
 
24
 
! Отговори
Mihail Ivanov преди 5 години
Тази гад Задължително в Затвора !
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия съдии се уляха...
115
8
 
17
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Защо неуважаемите журналисти не пишат имената на съдиите?Защото висшия съдебен съвет, ръководи парада, а болшинството в него са комунисти и имат болшинство при гласуването. Плюс това няма кой да наложи тази мярка, защото в България съдебната власт е единствената независима. Дори правителството е по-зависимо от нея. И така гарван, гарвано око не вади.
114
3
 
19
 
! Отговори
Журнале преди 5 години
До СтефановЗащото г-н Стефанов, става дума за малко градче. Защото журналиста, който се осмели да напише името на съдията, ще бъде подложен на чудовищни репресии. Такива, които и в кошмарите си не можете да си представите. Впрочем, един журналист в среден областен град получава чисто 500 лева месечно. Ако не знаете.
113
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми съдебни заседатели и всенародни философи - щом има знак - "Внимание деца", какво общество сме? Детето се било ударило само.Когато си на подвижна машина, си длъжен винаги да внимаваш, не само когато има внимание знак - деца. този знак е сложен именно там, защото децата са непредвидими в поведението си. Тук не става дума за някой си, който решил да се хвърля под влак.
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Съда не е на Борисов, а на който е на власт.
111
1
 
13
 
! Отговори
Народен Съд преди 5 години
Цацата е същото зло,като Цвъки и Бъки!Янис най-голямото бедствие за България е овчият продажен на евтино НЕ народ а мър......
110
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако беше детето да е ром, нямаше да го има джипа, няколко минути след удара щеше да е на вторични, кмета щеше да лежи още в пирогов сурвакан с брадви и колове от бритчедите на шофиора на кулилото и всичко щеше да е точно защото кмета прави кекс кекс кекс"ами да ромите май имат по-развито гражданско общество от нас
109
3
 
12
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
Айде, излейте си всичко тук, и до 3 дни да го забравите. .. Да го ду*ат бедните.
108
1
 
21
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
На този кмет му пожелавам всичките си пари за лекарства да даде.
107
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, само се ударило в джипа и така десетина пъти. Не знам вече каква е тая правосъдна система.
106
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли изненадани - поредният престъпник, оправдан от корумпирания герберастки съд, който вместо да съди, изпълнява личните прищевки на Боко Тиквата, портиера на Европа.