Надзирателите - без контрол, слабо обучени...

Голяма част работят и на други места, а законът го забранява
Обновена: 22 май 2018 22:02 | 22 май 2018 21:07, Камелия Цветанова
2

2768 гледания   |  Още видео
След изготвения от Министерство на правосъдието анализ за състоянието на затворите в България се установиха множество неща, които не могат да ни радват, но са предизвикателство за работа занапред. Липсва контрол над служителите, обучението също е недостатъчно.
Още по темата
Така зам.-правосъдният министър проф. Николай Проданов коментира в студиото на "Денят ON AIR" тежкото състояние на затворите в България и какво трябва да се промени, че нещата в сферата да се подобрят.

"Обществена тайна е, че голяма част от надзирателите в затворите работят и на други места, въпреки че законът го забранява. Проблемът в сферата не са само заплатите. Отношението на обществото към системата е много лошо", подчерта зам.-министърът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му на системата липсват 700 души, но никой не може да гарантира, че ако хората бъдат набавени, "всичко ще върже и цъфне в затворите".

Проданов коментира и темата с избягалия от Софийския затвор Владимир Пелoв, който изпрати писмо до президента, омбудсмана и медиите. В него той обяснява мотивите си за бягството и твърди , че е бил осъден без вина.

"Рано е да се правят прибързани изводи. В писмото има тежки обвинения - както по отношение на разследващите, прокуратурата и съда. Той може да цели различни неща - да отвлече вниманието на обществото в различна посока. Може да иска да извърши друго престъпление", допълни още той.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
адвокат преди 7 месеца
състоянието на затворите ще се подобри, когато министри, кметове и прокурори започнат да ги посещават...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Положението при надзирателите е,като това в Армията,Полицията,Здравеопазването и Образованието.Уж имаме нещо,ама това нещо за нищо не става!
Или както имаше навремето един виц: какво е туй нещо-Черно,голямо,а пък не рита? Ами Ббългарска машина за ритане!