Командосът, убил ченгето с нож, се разкая в съда, но...

Красимир Елдъров цитира заканите на мъртвия полицай към клиента си
23 май 2018 14:52,
51
Командосът, убил ченгето с нож, се разкая в съда, но...
Снимка: podtepeto.com

Младши сержант Ангел Желязков от 68 бpигада Специални сили влезе в съда, след като е в ареста от неделя за умишлено убийство на полицая Добpомиp Лазаpов.

Военният пробол полицая след разправия заради Люба Алексова - дознателка в РУ Карлово. От болницата "Св Георги", където беше настанен 45-годишния Лазаров, по-късно съобщиха, че е починал.

Днес се очаква Пловдивският военен съд, който се ангажира със случая, да обяви решението за командоса.

Адвокатът на подсъдимия Красимир Елдъров обяви в съдебната зала, че полицаят Лазаров не за първи път се заканвал на командоса Желязков.

Една от заканите била: "Педерастче малко, ще те убия!".

Той добави, че в неделя вечерта също е имало обаждания от страна на полицая до командоса, в които той му е казал, че ще дойде да се разберат.

Още по темата

"Недей идвай, не желая да имаме конфликти", отвърнал Желязков. В крайна сметка обаче в 23:30 часа в неделя полицаят отишъл пред блока му на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив.

"Той се е подготвял да го нападне, защо иначе е бил толкова път от Сопот до Пловдив", попита адвокат Елдъров.

По думите му командосът е извадил нож, за да защити не само своя живот, но и този на дознателката Люба Алексова, която до този момент е била с него.

Защитникът посочи, че след като е намушкан полицая, командосът му е оказал помощ, съдействал е да бъде качен в линейката.

"Какво направи, бе човек?" - били думите на полицая. Командосът му отвърнал: "Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота".

Адвокат Елдъров попита в залата и защо разследващите не дават информация къде е оръжието на полицая. Той изказа съмнение, че служителят на реда не е отишъл пред блока на военния невъоръжен.

От своя страна прокурорът Ангел Узунов посочи, че във фаталната нощ командосът е носил в себе си два ножа. Единият е бил джобен, сгъваем, с надпис "Гербер" и сувенирен.

С втория нож е пробол съперника си. Обвинителят подчерта, че до момента има само едно категорично доказателство за отправена закана за убийство от страна на полицая към военния. "Това е станало на 17 или 18 май, а не в деня на инцидента", уточни прокурорът, цитиран от "24 часа".

Самият командос се разкая пред военния съд: "Не съм имал намерение за конфронтация. Всячески се опитах да избегна конфликта, но не успях. Защитавах се. Действах при самозащита. Моля за по-лека мярка за неотклонение. Съжалявам за случилото се", заяви Ангел Желязков.

Очаква се Пловдивският военен съд да обяви решението в 15:30 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
17
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Само простите хора решават проблемите си с груба сила. Този командос след като не е искал да го убива, защо не си е тръгнал ами вади нож? Явно и на тримата им лопа дъската и щом е убил да си понесе отговорността!
26
0
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Носил си ти бил, на *** цигулката... ***
25
7
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
В България още имало мъже!На времето, когато отидох да си взема изгората от друг град си носех и бая нож, но за късмет не се наложи да го ползвам.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой от двамата не е искал да убива другия,просто са искали да поскачат като петли за да впечатлят кокошката.Обаче военният е изпаднал в афект и е станала белята.Който е изпадал в афект от гняв знае за какво става въпрос,не си даваш сметка, какво правиш,мозъкът блокира и те водят емоциите.Ченгето е реагирал така,защото заради колежката си е напуснал жената с която е живял,а после и колежката се е отметнала и той е останал с празни ръце.Бил е много огорчен и е решил да даде отдушник на гневът си
23
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли сега заради една обрулена слива такива неща...Ценете си живота бе, хора!Двама човека зян - единия в гроба, другия в затвора...и за какво...за нищо...все едно свършиха жените...
22
1
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Заради една "непостоянна" сега ще го лежи ,защото е милиционер ,ще има по-сериозна присъда ,аве пичове ,сменяйте ги такива с други подобни ,вместо да се опитвате да ги задържате и контролирате ;) !!!
21
2
 
16
 
! Отговори
Де Гол преди 5 години
До: Любовния биткаджия. Приятел , твоята ако тръгне да шава някъде, ти ще си на същото място, или на полицая или на военния.
20
1
 
37
 
! Отговори
Тази Люба преди 5 години
дознателката е заблуждавала и двамата едновременно.
19
1
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Аз му викам Недей ела!, то пак ела!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
p5yo преди 5 години
Този колко прилича на Джеръми Кларксън...
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какво направи, бе човек?" - били думите на полицая. Командосът му отвърнал: "Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота".И това кой го потвърждава? Може би умрелия полицай. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
16
0
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
По-смешно разказана трагедия, не бях чел :-)
15
38
 
8
 
! Отговори
Любовен биткаджия преди 5 години
Момчета, казвате, че за жена не трябвало да се биеме, ама има жени и жени! Има такива ,които така те омайват, така се рендосват, че ти омекват колената, влизат ти под кожата и за нея си готов на всички!За моето момиче съм готов да се бия до последен дъх!
14
7
 
37
 
! Отговори
от тълпата преди 5 години
Свобода за Командоса!
13
5
 
33
 
! Отговори
user преди 5 години
вместо да направят тройка , те взели да се бият и да се колят. а можеха да пият по едно голямо и да се радват на живота.
12
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе каква самоотбрана,бе? Командос не може да ошамари 45 годишен полицай и трябва да го ръга с нож? Полицая не е вадил нито нож,нито друго оръжие. Тоя е бил пиян и го е наръгал без да мисли.
11
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кукате е тръгнала да се прави на мъж на войник. Единият обучен да задържа, другият да елиминира. Това което си направиш сам, никой не може да ти го направи. Животинския инстинкт дреме във всеки, но като нямаш преценка на обстановката плащаш скъпо.
10
0
 
89
 
! Отговори
Гого преди 5 години
А полицая какво прави пред блока на военния, "каквото търсил....намерил", слушайте момчета на 57 съм имал съм доста гаджета на младини , ако разбера ,че е тръгнала някъде другаде, питам с кой си? И и пожелавам ,"бъди шастлива". Обуздайте си егото и ще бъдете живи и щастливи. Жалко за два мъжки живота, тя вече си намерила друг.
9
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е нормално големи хора да се държат като пъпчасали тинйджъри. Тръгнали да колят и трепят заради жена.
8
35
 
16
 
! Отговори
Няма съд преди 5 години
Накрая драги зрители ще се окаже че ченгето сам се е подхлъзнал на ножа. Много е лесно той каза когато единия го няма и се изслушва само едната страна.Няма съд, няма управия в тази скапана държава.