Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз ли съм ви виновен че давате подкупи бе? Катаджията си иска, ако му дадеш - и ти си като него, ако не му дадеш: 1. или те пуска без глоба (като види че няма да изкара пари от теб), 2. или ти пише каквото е по закон. Голямо геройство е да се снимаш как покупваш полицай.
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТаджиите че са подкупни - това е ясно на всеки, но нягляра плюска докато шофира и иска да се размине само с акт за 50 лева. Малко са го глобили. Другия път пак ще шофира с дюнер в ръце и ще се чувства недосегаем, защото пак ще иска да записва тайно с телефона.
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива ***- и даващия и вземащия сме на този хал.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
разкатаха ме КАТ и НАП да тичам да имоправям простотиите цяла седмица, сигурно и отпуска трябваше да взема заради 1 платена през миналия февруари глоба, която обаче за гадовете била неплатена...
93
6
 
7
 
! Отговори
такси 2млн. км. преди 5 години
Пример : минаваш на кръстовище в колона -- в средата вече си на жълто --излизаш на мръсно червено след кръстовището те чакат двама уставняци от сигма или охранителна и ти обясняват че няма жълт цвят има позволен и не позволен сигнал след това ти ставаш пешеходец и безработен,ако с това си вадиш хляба...те това са ти законите ...примери мога да ви давам една година...ама най ме е яд ,че ни разбиват къщите, колите, бойща ,а тези са ги сложили да глобяват по кръстовищата.
92
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Аха ясно, начи ония пернишки мутри кьдето прекачват хората насила в трошките си те да извозват пьтниците вместо дьржавните редовните автобуси, има голема вероятност да са (комбина) с рушвет катаждията на видеозаписа!
91
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tрябва да има корупция по ниските ешалони на властта. Това е единственото спасение за обикновения човек - да дадеш някой лев, да отървеш акт или тежка глоба. А какво правят хулиганите отгоре - мачкат корупцията на дребно ниво, хващат нас кокошкарите, а горе те крадат милиони. Рибата се вмирисва винаги от главата.
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително много знаци и маркировки по пътищата на България са така сложени, че да си в нарушение. В случая няма къде да се паркира/спре за 2 минути и всеки, който иска да го направи, неизбежно влиза в нарушение. На това също се казва хранилка за глоби на КАТ.
89
1
 
11
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Подкупността на КАТ е малкият проблем. Големият проблем е, че изобщо не се стига до КАТ. По мои груби сметки в България средно на ден се извършват над 200 милиона нарушения на ЗДвП, като само при 2000-3000 случаи има санкция и горе-долу при още толкова има подкуп. Проблемът са тези над 200 милиона ненаказани нарушения. По света работят на принципа "за всяко нарушение неизбежно да има санкция" или поне в това са убедени шофьорите и не правят нарушения.
88
8
 
7
 
! Отговори
такси 2 млн. км. преди 5 години
Тука има много пишещи срещу корупцията по пътищата , но от самолет се вижда ,че това са ,,велосипедисти ,и пешеходци ,абсолютни лаици и т.н.т. Когато глобите са възможни за плащане има някакъв шанс да не предложиш пари ,ама при заплати от по чисти 600 лв ти да плащащ хиляда акт ....който е постоянно на пътя знае за колко дена ще му изчезне книжката ,законите са създадени така ,че да не можеш да ги изпълниш ,а да те глобяват.С нещо да намаляха катастрофите а,а,а,а???
87
3
 
12
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
А нима забравихте за изнудването със СУДЖУКА в Добрич? / Лично бил за Бойко Борисов /
86
0
 
8
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Интересна би била една статистика, в колко процента от нарушенията катаджията си иска подкуп, в колко санкиционура нарушителя и в колко процента няма катаджия или техническо средство и на нарушителя му се разминава. Аз залагам на следните приблизителни проценти:99,998% - на нарушителя му се разминава, катаджия няма, техническо средство за автоматично регистриране на нарушението също няма0,001% - нарушителя е санкциониран по ЗДвП0,001% - подкуп и няма санкция
85
4
 
8
 
! Отговори
Вземете пример преди 5 години
Браво на момчето, искара му наяве кирливите ризи.
84
3
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А този нарушителя без талон за технически преглед и неплатен фиш за неправилно паркиране ще бъде ли санкциониран съгласно правилата и СЪДЕН за ПОДКУП на длъжностно лице. Когато си научим правата и задълженията няма да има подкупи, но нали сме си *** народ, трябва да бутнем все някъде нещо, така сме си научени от едно време....
83
1
 
11
 
! Отговори
Teo преди 5 години
Ако има закони в БГ -полицая уволнен,нарушителя с акт какъвто му се полага за съответното нарушение.Другия път полицая няма да иска и нарушителя няма да предлага.
82
4
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Така се работи при управлението на ГЕРБ.
81
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това е единственото решение : Пускат десетина ( или по-вече) доброволци под прикритие ( може и да не са полицаи) със скрити камери, които заснемат всичките тези милиционерски простотии! Гепнат ли го, да му се отнемат годините за пенсия!!!
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, за катаджии не важат нарушенията. Много ви моля. Те са орган.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А според Вас, ако всичко беше наред В държавата щеше ли да ги има и двата субекта? Т.е нямаше да се спира в центъра за дюнер, нямаше да търси пари полицая и нямаше да е ежедневие това! Ние сами сме си виновни, а парите са главния фактор
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, от 2 до 5 лева е нормално да дадеш на катаджия(ако е нещно дребно), ама те много вдигнаха мизата, и ще се обидят.