Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите почти винаги са в нарушение на ЗДвП, но няма глобен полицай.
76
0
 
6
 
! Отговори
кирил преди 5 години
До ЧиновникКато е в нарушение да го глобява, а не да иска подкуп!!!!
75
2
 
8
 
! Отговори
Любител преди 5 години
Добре че се манах от тая ***.
74
2
 
6
 
! Отговори
niki преди 5 години
Неслучайно ни наричат тъмни балкански субекти...
73
0
 
1
 
! Отговори
такси 2 млн. км. преди 5 години
Старши от малките г-на нищо не става ,това не сме ние ,тея са да ги хванеш па да ги ....
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде, където са назначени на ръководни места хората на ГЕРБ и на Сините, има корупция в особено големи размери. Тя рибата се вмирисва откъм главата.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Румъния искаха да се приеме закон за корупцията и да се узакони.И тука трябва да се помисли по този въпрос. Нашето общество си обича корупцията и би трябвало да се легализира и стига толкова щуротии по въпроса.Това е.
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много такива спирания на забранено място в София а по кафе или баничка, правят полицаите и тези от Центъра за градска мобилност. Никъде в ЗДвП не пише, че полицаите може да спират за по "2 минути", всъщност половин час, на забранени за паркиране места. Лошото е, че на тези никой не им налага глоби, а близо 1/3 такива нарушения в София са техни.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква КОРУПЦИЯ ?КОРУПЦИЯ НЯМА ТО Е САМО УСЕЩАНЕ.:)
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление подобни неща се случват десетки, ако не и стотици пъти всеки ден.
67
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция има на всички нива, където на ръководни постове са хората на Нинова. Затова постоянно им щракат белезниците всеки ден.
66
1
 
9
 
! Отговори
Toni Makedoneca преди 5 години
да се занимват с корупцията на високите етажи ... в Търново всеки знае,че шефа на икономическа иска рушвети, но никой нищо не прави!
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62Един колега го спират за говорене по джиесема и престрояване без мигач. Катаджията му вика дежурното ко праим сега?=="- Каквото трябва! Покажете си полицейският номер, чин и трите имена, както е по закон!"
64
1
 
8
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
На границата схемата е далеч по - изпипана. Граничарят вика - черпиш по кафе. Отиваш да му вземеш кафе, а кафеджията вика - 50 кинта ще ти струва кайвето ! И не можеш да разбереш за кого на практика е рушвета - за граничаря или за кафеджията! Освен ако не са се договорили предварително.
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не си отиде старото, комунистическо поколение България няма да се оправи ...Старото комунистическо поколение е свикнало на мръсотия, корупция, лъжи и родоотстъпничество ... на това учат и децата си !Надеждата е в младите.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и непрокопсаници, трябва да се разтури незабавно. И на нейно място, да се изгради полиция.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в чужбина номера на колата ката го снима камерата нямал гражданска винетка и квото и да е в компютъра като щракне и си получаваш фиша по пощата никой не те спира да ти иска пари
60
1
 
5
 
! Отговори
Grajdanin na bg. преди 5 години
To se znae ot godini,mrsnite podkypni 4engeta.Vlastvat nad zakona.I nikoi nesi mrdna prsta da napravi nehto
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един колега го спират за говорене по джиесема и престрояване без мигач. Катаджията му вика дежурното ко праим сега? А колегата има само 4 кинта в джоба(бяхме пред заплати) вади ги и му вика имам 4 кинта ей ти два. И катаджията ги прибира и го пуска да си ходи по живо по здраво без друга глоба. Справедливи си иначе, ха-ха-ха...
58
5
 
6
 
! Отговори
Подкупен преди 5 години
Стига сте се напъвали лицемерни "светии" и "борци" против корупцията - не осъзнахте ли, че колкото по-изрядни платци сте, толкова повече ви гърби бандитската държава с данъци, глоби и такси. Мафията-държава затова е поставила рекетьорските си институции, които ви тормозят точно като муутра от 90-те години да си плащате всичко, за да може ония хулигани от горе да крадат милиони от вашите пари.Евала на полицая, че си е поискал. Евала на шофьора, че му е дал. Само не е трябвало да го изпява.