Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали има микрофон катаджията Включен ли е ? Камерите в колата им включени ли са ? Кой ги проверява тия записи после ?Слагайте си камери в колите Имате пълно право по закон да снимате на видео всеки път като ви спрат Полицай не може да ви забранява да го снимате Пише го в закона за МВР - чл 3 т4 - те работят в условия на публичност и отчетност Ако искате да няма корупция , снимайте ЯВНО всеки път Дори в диктаторска страна като Русия , хората винаги снимат катаджиите ,гледайте в ютюб
156
0
 
1
 
! Отговори
Пример преди 5 години
До Анонимен 156Да те питам, така ли работят в Европа? там няма шофьори които не са изрядни ли? Та твоята логика нещо не сработва, защото подозирма така ти е по лесно, и следваш стадния принцип с клишета и нежелание да промениш нещо, мнението то е деформирано от родната картинка и не е решение, знаеш го чуедесно. Така, че бих казал докато има хора с твоето мислене ще е проблем за обществото!
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AMG Studio! Всички тук веднага разбраха, че имаш празна глава. А дали имаш големи ръце, никой тук не го интересува!
154
0
 
1
 
! Отговори
О Юродеее преди 5 години
Защо за нещо, което е публична НЕтайна има амнайсе декади коментари брRя ?
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ, БЪЛГАРИЯ НЕ Е КОРУМПИРАНА НА 100%.
152
4
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Че кой носи в джоба си 100 лв. Аз повече от 20 лв. не нося. Ще му ги изпратя със запис , ама на куково лято.Интересно ако някой му изпраска един як шамор , да падне , дали ще се оплаче?
151
4
 
17
 
! Отговори
Путкин преди 5 години
пУмияри, немога да ги понасям, един такъв ме спря и почна да търси за какво да ме глоби и като намери почна с оня лаф и ко прайм ся? Еее така ме отврати тоя кУндуктур, че не издържах и му викам, ти просиш ли бе а просиш ли бе кУндуктур, ама то дебелокожо и каза ми така ши миниш по ефтину, казах му пиши и да се махам щото ми се повръща от такива!
150
4
 
24
 
! Отговори
... преди 5 години
Чудя се, кое е по-обидно в България. Да те нерекат полицай или съдия ?Със сигурност тея две професии, като престиж са много зад "чистачка на тоалетна" например.Там поне жената с честен труд си изкарва парите, което е за уважение.Мен лично би ме било срам да ме нарекат полицай/прокурор или съдия.Това значи да си най-долната отайка на българското общество.
149
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в крайна сметка защо е дал пари? Защото е бил без преглед, защото е спрял на забранено. Докато ги има такива, ще ги има и подкупите. Сега катаджията му бил виновен. Не е луд тоя който яде зелника, а който му го дава.
148
2
 
6
 
! Отговори
инструктор преди 5 години
абе кога най-сетне ще има камери на рамото на полицая?.................тая полиция и съдии кога ще ги разпуснат............
147
3
 
10
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
Сега като го видите в новините какво мазно ... е тоя, ще ви стане ясно. Нямал преглед, спрял на спирка, ама се бил притеснил и затова дал пари. Не оправдавам полицая, ама смешна работа. Воайор. Снима и комшийката как си сменя гащите сигурно. По-точно комшията.
146
0
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 5 години
Пак не сте разбрали нещо ейййй.Кой човека му ги е дал назаем вие веднага корупция подкуп хаха
145
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ и рушвети? Няма такова нещо, рушвети само в община Младост се искат! Питайте спецпрокуратурата.
144
3
 
23
 
! Отговори
Мхм... преди 5 години
Хайде сега и водача и служителя, двамцата - с бодра стъпка към затвора !Подкупът има две страни! Един дето взема и един дето дава! И двамата извършват престъпление. В една нормална държава и двамата трябва да понесат наказание.
143
3
 
15
 
! Отговори
Гнилоч преди 5 години
Гнилоч в тази държава има навсякъде където има власт. Всеки се прави на велик и гледа да открадне колкото се може повече. Блато сме, последни в Европа по всичко.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря:)
141
0
 
4
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
Зависи. Ако е контролирана операция - не. При останалите случаи - да. Изобщо - прав сте - темата е много интересна - зависи как ще се интерпретира. Мир Вам.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря, аз обаче питам друго - според НПК, този, който е дал, ще бъде ли преследван?Темата, която засягаш, също е интересна, но там има много интерпретации и според мен зависи колко и за какво е поискан/взет подкуп.
139
2
 
6
 
! Отговори
водач на МПС преди 5 години
до питащия - първо се започва с промяна на нагласата, след което- и с промяната на НПК.Според мен по - правилно би било на вземащия подкуп не да му се съсипва живота, а оттам и здравето, а да му се отнеме прослуженото време, съответно парите за прослуженото до този момент време. Ако му е първо нарушение,, разбира се !
138
3
 
3
 
! Отговори
До 145 преди 5 години
Пич, и ти не пишеш правилно. Ако не си намериш грешките, пиши пак, за да ти гипосоча :)