3 г. и 4 месеца затвор за Лазар Влайков за смъртта във Виноградец

Той не предприел мерките за безопасност при боравене с оръжие
30 май 2018 15:37,
7
3 г. и 4 месеца затвор за Лазар Влайков за смъртта във Виноградец
Снимка: Архив, dnes.bg

Районният съд в Пазарджик осъди на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков, съобщава "Фокус".

Още по темата

Съдът го призна за виновен за това, че не е предприел необходимите мерки за безопасност при боравенето с оръжие, а също, че е предоставил пистолета си на други лица, в резултат, на което е настъпила смъртта на Наско Тонкев от село Виноградец.

Освен това съдът посочи, че Влайков е боравил с оръжието след употреба на алкохол и го е внесъл в увеселително заведение в нарушение на законовите изисквания.

Съдът определи наказанието да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това да бъдат приспаднати дните на задържане на Влайков под стража и времето, през което той е бил под домашен арест.

Лазар Влайков е осъден да заплати и направените разноски по делото в размер на 7 001 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок, считано от днес пред Окръжен съд-Пазарджик.

Нелепият инцидент със смъртта на ресторантьора Наско Тонкев се разигра миналата година. В случая бе замесено и 6-годишно дете, за което се смята, че е взело пистолета на Влайков и е произвело неволно изстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това, че кравата Пенка премина границата смърт, а за убиец - 3 години? Пенке, да беше убила човек по-добре
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за друго, но това, в което съм убедена, е че правосъдната система в България има нужда от сериозна реформа. Как за грабеж ти дават например 5г., а за убийство 3? Не са случайни и зачестили убийства напоследък. За 2г. затвор хората са готови да си разчистят сметките. Именно поради липсата на наказателен апарат, всеки прави каквото си поиска.
5
0
 
18
 
! Отговори
До кога преди 5 години
Само 3 год и 4 месеца??? Ромката от Варна, и тя получи толкова почти! Толкова ли е наказанието за убийство? Имаме ли въобще някаква правосъдна система, или метърът за наказание е според извършителят??? И после защо хората напускат БГ...
4
0
 
19
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Съдът оцени човешкия живот в България на 3 години и 4 месеца...Така е в територията,когато убиецът е член на Герб,защото не вярвам,че убиецът е 6 годишното дете,което е нямало никаква работа там по това време и при наличието на толкова овце,пардон свидетели...За изнасилване присъдата е по-голяма,отколкото тази за това убийство. Бих посъветвал близките на убития да обжалват и при същия резултат на по-горна инстанция, после в Страсбург.
3
0
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А можеше да е условно ! Докато застреля и някой друг !
2
2
 
23
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
До година и половина е навън, а дотогава ще излиза в отпуска когато си поръча и плати. Това е реалността в днешна България, изповядваща ценнностите на Западната Неолиберална Демокрация!
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния цирк на гнилите ябълки сега най-вероятно разбирате защо ще гледаме Европата през крив макарон.