Украинецът, убил семейството на "Тракия", през сълзи: Съжалявам!

28-годишният Станислав Пислар остава в ареста
58
Украинецът, убил семейството на "Тракия", през сълзи: Съжалявам!
Снимка: архив, БулФото

Тираджията, който помете на АМ "Тракия" бременната Северина Коралска и мъжа й Ивайло Минчев, остава в ареста.

"Много съжалявам. Много ми е тежко заради загиналите хора. Ако имаше възможност, щях да си дам моя живот", заяви в Пловдивския окръжен съд 28-годишният украинец Станислав Пислар, като се разплака.

Той поиска по-лека мярка за неотклонение, предаде "24 часа".

Съдия Весела Евстакиева обаче го остави в ареста с мотива, че има опасност шофьорът да се укрие.

Още по темата
Адвокатката на Пислар подчерта, че пътните знаци за ремонт на магистрала "Тракия" са били поставени едва на 200-300 м от участъка, по който са се извършвали строителни работи.

"Абсурдно е водач на такъв тежък камион да може да реагира адекватно при такава ситуация - отстоянието е било твърде малко", каза адвокат Витанова.

Прокурор Димитър Махмудиев каза, че Пислар е карал зад друг ТИР във фаталния ден и вероятно е разчитал на него. Първият камион обаче е свил рязко наляво, тъй като водачът му вече е бил видял знака за каране в най-бързата лента на магистралата.

В тази ситуация украинецът се е оказал пред количка на пътните служби, която е прегазил, след това е преминал през мантинелата и се е оказал в насрещното. Там е последвал ударът с "Ауди"-то, в което е пътувало семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Значи не са виновни толкова знаците,колкото факта,че не спазвал дистанция.Жалко за момчето-само на 28г.И още по-жалко за починалите и техните близки.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така карат. Залепени един за друг.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че този е от тези руснаци, на които им викат украинци! Ако беше от "москалите", досега да имаше 550 поста! Щяха да бъдат излияния, ругатни, псувни, КГБ, В.В.П., алкаши, ва-тенkи и всичко, което може да нахлуе в тупите глави! А този си е виновен! 200 м! Да не става дума за изтребител! Малко му били 200 м! Айс!
48
2
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Прав си - след 1989 г турските тираджии се развилняха по пътищата ни и загробиха много свят - сякаш нарочно! Като видя турски тир и ми се повръща..
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да сте чули някой от турските убийци по пътищата да съжалява?
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено не е искал и едва ли някога ще може да живее нормално. Бог да прости семейството
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир на праха на жертвите! Не защитавам шофьора на камиона,но сигнализацията по пътищата ни не само в случаи на ремонт и дори косене е абсолютно под всякаква критика!!! Пълни безхаберници слагат временни знаци дори подпрени с камъни по пътното платно по тяхна преценка! Това е пълна лудост,липса на контрол и предпоставка за такива инциденти,което веднъж завинаги трябва да спре! И не на последно място, защо платната не са разделени с бетонни блокове, а с евтина метална мантинела?
44
2
 
47
 
! Отговори
Бат Петьо преди 5 години
Пълно разследване и подвеждане под отговорност Пътно Упранление за некадърната сигнализация при ремонта!Престъпното им поведение е основна причина за трагедията!И защо вместо мантинели от китайска ламарина няма бетонни разделителни блокове?Няма ли някой наистина мислещ логично за безопасността на движението,който да разчисти престъпните глупости и прдприеме решителни ефективни реформи!!!
43
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се чудя що не ги проверят изпълнителите на ремонта , защото "жулят" по 13- 14 часа шофьорите и отгоре на това са доста претоварени за нищо не стават Тея от правителството и Тея дето гласуват за тях. Не им пожелавам да срещнат някой преуморен.
42
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са глупави доводи, даже смешни. Всеки е длъжен да внимава, особено шофер на ТИР. Стига глупости. Като се шофира се гледа и се внимава. Знаци, глупости. Знаците са си знаци, обаче си требе и акъл. Винаги се внимава, независимо от знаците. Движиш машина на колела и си длъжен да се съобразяваш с всичко. Да не си у кръчма с певачка та да хвърляш петдесетачки без да мислиш.
41
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК С ТИР!ТОКОВА ЛИ Е БИЛ НЕКАДЪРЕН ШОФЬОРА НА КОЛАТА!! УДАРИЛ ГИ Е ПРАВО ОТПРЕД!!! ТОВА НЕ Е БИТКА НА НЕРВИ! КАТО ВИДИШ, ЧЕ ИДВА СРЕЩУ ТЕБ ПОНЕ ОТБИЙ В СТРАНИ!
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕДСТАВЯМ СИ КАКЪВ ВОЙ ЩЕШЕ ДА Е АКО БЕШЕ РУСНАК. Най-малко 500 коментара.
39
4
 
4
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
До 37 Някой ми е откраднал името и сега ще го сменям.Така,че ако срещнеш някъде гурбетчия,то не съм аз.Слагай си минуси и плюсове на воля.
38
4
 
30
 
! Отговори
anon преди 5 години
300 метра е малко за тир да спре три пъти на място? тази да не идва от бдж-то дето спират с километри? аман от нагли адвокати ей... а шофьора - жалко за него. изглежда свестно момче. каквото и да му се случи- живота му е затрит...
37
2
 
16
 
! Отговори
vipg(h)ost преди 5 години
на пътя нама БОГОВЕ! това, маймуни, ще го запомните ли поне за вечерта, която предстои?... за украинецът. вярвам му за съжелението, което не връща времето назад.
36
3
 
33
 
! Отговори
до гурбетчията преди 5 години
това е единственното твое изказване за което те подкрепям и ти сложих плюсче , вярно е , в германия за ремонт в края на платното има сигнализации със стрелки от 5 км поне и то светещи , просто тук е пародия на държава
35
5
 
69
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Не украинеца е убил семейството,а пътното управление на България.Живея в чужбина, тук от километри започват да те предупреждават, че има участък от пътя в ремонт,а за самия участък се грижат още хора със светлоотразителни жилетки.Така,че жалко за младото семейство и нероденото им дете, жалко и за шофьора.
34
4
 
30
 
! Отговори
гого преди 5 години
невинен е тоз украинец, да хващат тез дето са редили табелите за ремонта, ще се измъкнат по терлички а отнеха два живота и още ефин на момчето опропастен. Е накрая Порошенко ще се намеси през американското посолство и ще си го пуснем...
33
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26, това не е било аварирало МПС, а кола в активната лента, поне километър преди това трябва да се предупреди и няколко знака да се сложат на 500,400,300 метра, така е в цивилизованите държави.
32
11
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До СократисСВЕТЛООТРАЗИТЕЛЕН ТРИЪГЪЛНИК се слага на 50 м. при авария на шосе и на 100 м.- при магистрала.Знак, поставен на 200 м. преди препятствие, е на достатъчно разстояние, за да спре камион на магистрала. А тук става въпрос не за спиране, а като видиш знака в далечината, да се престроиш в другата лента. Въпросния тираджия нито е спрял, нито се е престроил, както всички други преди него.Причината е, че е карал без видимост плътно зад друг ТИР. Първия ТИР се е престроил без проблем.