Симеонов до Цацаров: Нарушения в Министерството на туризма

На плажа в Слънчев бряг-юг има незаконни строежи, твърди той
6 юни 2018 18:47, Анисия Иванова
9
Симеонов до Цацаров: Нарушения в Министерството на туризма
Снимка: Facebook

Вицепремиерът Валери Симеонов е изпратил сигнал до главния прокурор за извършени евентуални престъпления от длъжностни лица в Министерството на туризма. В профила си във Facebook той съобщава:

"Изпратих сигнал до Главния Прокурор г-н Сотир Цацаров относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг Юг"

Симеонов е качил и текста на самия сигнал, в който пише, че върху плажа на Слънчев бряг-юг, който е изключително държавна собственост, са изградени и се използват три незаконни строежа.

Вчера той написа в профила си, че министърката е поискала от МРРБ да извади 20 дка от плажа от регистъра на изключителната държавна собственост и да ги прекатегоризира като частна. Така според него се подготвяла продажба на държавни парцели. Текстът бе придружен от снимки и карта на хотела и плажната ивица.

А в понеделник Симеонов се обяви и за събарянето на 3 от емблематичните заведения на Слънчев бряг, като мотив за това е, че са незаконни. Вчера министър Николина Ангелкова отговори, че заведенията са законни и са в одобрените схеми на Министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Да му мисли Ангелкова. Да се готви Лапчев, кмет на община Царево, че неговите далавери, край нямат.
7
0
 
1
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Още двама-трима като Симеонов и нещата ще тръгнат на добре.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мразя го Симеонов но този път евалата му правя беше си изнервен по телевизията и не му пука от мутрите ,само не знам защо Тиквата не каже нещо а се ослушва,или той ги е сложил да си въртят бизнес мафията или го е страх да не го гръмнат.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка пръччч такъв ,дала си на мутрите да си правят каквото си искат в тая държава вече,не става така кон такъв оставка ,хората почват да се усещат че навсякъде е шуробаджанащина и ДС и вие глупациии не се усещате още и ще ви се стовари много тежко народа много скоро ,така че по добре бягайте от бг с милионите иначе ще свършите като Пелов.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой от властта си играе на опозиция, надушвам избори
3
0
 
22
 
! Отговори
гого преди 5 години
Валерката не ми е мн приятен, но пък тука таз кака я нацели в десятката. Не знаете ли че Ангелкова е от туристическия бранш преди да стане министър. Тя знае че не е вечна и работи за бъдещето си. Байко ако иска да дигне рейтинг да я пригвиква на сутрешна закуска да и приеме оставката, таз не е незаменима...
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aнгелкова да си подаде оставката
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова да си подава оставката, *** скапана... А на Симеонов браво, заинати се яко да въвъде някакъв ред, да взимат пример от него другите в правителството.