Снимаш секса с гаджето, споделяш го в нета и... белезници

95 наши "актьори" в порнофилми задържани за година
Обновена: 8 юни 2018 09:31 | 8 юни 2018 09:30,
48
Снимаш секса с гаджето, споделяш го в нета и... белезници
Снимка: Flickr

95 родни порноактьори, повечето от които са аматьори, се оказват с белезници и в ареста заради заснети секссцени с приятелките си или със случайни бройки, които са качили после в интернет. При първото оплакване те получават обвинение по член 159 от Наказателния кодекс. В най-строгата си част той предвижда до 3 години престой зад решетките. Повечето обвинения обаче са едва за година затвор.

Статистиката показва, че за изминалата година с присъди от тези арестувани вече са се сдобили 45 души. Те обаче са получили условни наказания заради закачките си в интернет.

Причината – при признаване доброволно на обстоятелствата и сключване на споразумение с прокуратурата присъдата е обществено порицание и минимална глоба, рядко надвишаваща 1000 лева.

Последното постановено наказание е от варненския съд, който издал условна присъда за 50-годишен фотограф, снимал и разпространявал порнографски материали. Николай Георгиев се разминал с решетките, но се бръкнал с 1500 лева глоба. Освен това бил включен в пробационна програма за обществено въздействие.

Николай снимал само актова фотография в продължение на 10 години. Чрез различни сайтове, където се публикували обяви за фотомодели, той се свързвал с пълнолетни момичета и жени, като им предлагал срещу определен хонорар да заснемат еротични сесии.

Самите снимки и клипове се заснемали на плажната ивица и трябвало да изглеждат като случайни кадри, направени от воайор. Впоследствие качвал снимките и клипчетата в интернет сайт, където се провеждало класиране, а според натрупания рейтинг той получавал заплащане. Хонорарът на моделите му бил 150-200 лева, разказва "Монитор".

В средата на юни 2016 г. в дома на фотографа било извършено претърсване и изземване. От назначената визуално-художествена експертиза на намерените видеофайлове и снимки по делото било установено, че материалите представят „открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи в предизвикателни пози, мастурбация, фелацио и полово сношение“, пише в обвинението срещу него.

Фотографът досега не е бил осъждан, с висше образование е и е съдействал за разкриване на обективната истина.

Съдебните актове мълчат за случаи, в които се касае за изтипосване на бившата половинка в интернет, тъй като голяма част от делата за закрити, за да не се нарушат правата на жертвите, които са претърпели големи вреди от личен характер, включително и с пускането на голите им видеа в интернет.

Класация от преди две години на "Индипендънт" пък поставя българите на седмо място в Европейския съюз по брой порнографски канали, които се излъчват по телевизията. В същото време обаче според законите това е напълно забранено в България. Ние сме една от двете страни в Европа, в които е забранено порнографското съдържание. Наказателният кодекс обаче го гони, ако то е пуснато в интернет. Телевизионните канали успяват да заобиколят закона и необезпокоявано да го излъчват.

По един сексизнудвач седмично пада в капана

Всяка седмица полицията в страната залавя по един човек, който изнудва някого със секскомпромати. Това са основно снимки и клипчета, с които се цели някой да бъде дискредитиран, уволнен от работа или да плати немалка сума пари. Това показва статистиката на МВР за задържаните хора за този тип престъпления. Само за година те са над 60, като повечето от тях са мъже. Едва пет жени са заловени за изнудване.

В повечето случаи те отговарят по чл. 213 и 214 от Наказателния кодекс, но в зависимост от типа на изнудването съдът ги санкционира по различни точки. Най-тежкото наказанието може да достигне дори до доживотен затвор, ако от изнудването е последвала смърт. Най-лекото обаче е 2 години, като това е и основната санкция, която понасят изнудвачите.

Присъдите обаче рядко са ефективни, тъй като престъпниците признават вината си и така минават в рамките на условното наказание.

Една от най-показателните истории се разиграва в Ихтиман, където криминално проявен мъж се оказва в затвора след изнудване. Работата по случая започнала, след като 42-годишна жена сигнализирала в полицията, че е обект на изнудване.

Тя споделила, че чрез системни заплахи е шантажирана да плати значителна сума, за да не бъдат публикувани нейни лични снимки в социалните мрежи. Жената сама била изпратила фотосите на интимната си половинка, но по думите й била "предразположена" да направи това.

Непосредствено след това той започнал да я изнудва, че ще ги разпространи публично на профилите на нейни познати в социалните мрежи, ако не му даде 2 хил. лева в точно определен срок. Жертвата обаче се обадила в полицията и така изнудвачът бил заловен, а по-късно пратен в затвора, тъй като имал и други подобни провинения и условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари