Дюлгеров – в ареста, взел пари за очите си, за тв предаване...

Бившият кмет на "Младост" е обвинен, че е помагал на Десислава Иванчева
12 юни 2018 15:50,
12
Дюлгеров – в ареста, взел пари за очите си, за тв предаване...
Снимка: Bulfoto, архив

Апелативният специализиран съд остави в ареста Петко Дюлгеров. Бившият кмет на столичния район "Младост" е обвинен в помагачество при взимане на подкупа, за който е подсъдим заедно с временно отстраненият от длъжност кмет на района Десислава Иванчева, съобщи "Дарик".

Конкретно - Дюлгеров е участвал в искането и получаването на парите от бизнесмена Александър Ваклин. "Взел е 14 хил. евро от общо 70 хил. евро рушвет, за да спонсорира тв предаване, каза прокурорка пред Апелативния специализиран съд.

Че парите били за спонсорство, ставало ясно от обясненията на бившия кмет, който признава за корупцията в община "Младост". Той твърди също, че част от тях щели да отидат за лечение на едното му око.

Още по темата

Адвокатката на Дюлгеров Марияна Тодорова поиска съдът да отмени задържането му с аргумента, че му предстои трансплантация на роговица, която ако се забави, той може да ослепее: "Позволете на Дюлгеров да вижда света, децата си и жена си и да бъде пълноценен гражданин".

Съдът обаче се позова на медицинска експертиза, от която ставало ясно, че операцията на Дюлгеров не е спешна и не е насрочена. Това бе и един от мотивите магистратите да не го пуснат от ареста. Другият е, че той е с "висока степен на обществена опасност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е помагал , а е главен организатор и инициатор на подкупа и натопяването на кметицата
11
1
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, като е бил кмет дали е взимал рушвети и той ли е открехнал г-жа Иванчева за корупционите схеми?
10
6
 
21
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
"A Александър Ваклин ? Колкото е незаконно да взимаш, толкова е незаконно и да даваш. Но понеже пред името му има "бизнесмен", такова животно нЕма нали ?" Именно, затова ги е предал на полицията, за да бележат парите предназначени за бандитката-рекетьорка Иванчева, още преди да бъдат предадени и да ги вземе. Браво, че се е сетил. Така се прави!!!
9
7
 
15
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
"Ваклин с толкова големи предложения от 500 хиляди евро,че и нагоре до 1 милион евра не е попаднал на ало измамниците да им ги занесе със собствен транспорт,а може и зад граница или най-малкото да ги носи по разни места до некои места или просто да ги хвърли от балкона заради боренето на корупцията както би трябвало да обявят от алото,а попаднал на общинари за такива пари." Ами защото вашата любима кметица Иванчева му ги е поискала и е изпреварила ало измамниците.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък всичкото пресъъпник в тая държава е болен от нещо сериозно и нелечимо без операция и домашен престой
7
14
 
22
 
! Отговори
Aman преди 5 години
A Александър Ваклин ? Колкото е незаконно да взимаш, толкова е незаконно и да даваш. Но понеже пред името му има "бизнесмен", такова животно нЕма нали ?
6
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно не е ясно как Ваклин с толкова големи предложения от 500 хиляди евро,че и нагоре до 1 милион евра не е попаднал на ало измамниците да им ги занесе със собствен транспорт,а може и зад граница или най-малкото да ги носи по разни места до некои места или просто да ги хвърли от балкона заради боренето на корупцията както би трябвало да обявят от алото,а попаднал на общинари за такива пари.
5
4
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Смях от сърце....
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо на този Дюлгеров не се публикуват снимки окован в белезници а на фризьорките не се пропуска?
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво щял да спонсорира? Огромното шоу по задържането на кметицата ли? Всяко нещо си има цена!
2
1
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Обаче заглавието кърти:))
1
1
 
35
 
! Отговори
Ами той преди 5 години
ще ги вижда, но през решетките