Катастрофа, смърт, бягство... шофьор получи 3 г. затвор

Съдът в Стара Загора му забрани да кара и кола за 5 г.
21 юни 2018 11:45, Анисия Иванова
7
Катастрофа, смърт, бягство... шофьор получи 3 г. затвор
Архив: Булфото

Старозагорският окръжен съд наложи 3 години затвор на шофьор, причинил и избягал от катастрофа, при която е загинал човек, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал на 11 декември миналата година в Стара Загора. 44-годишният мъж нарушил правилата за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на 31-годишен мъж. Шофьорът се уплашил и избягал от местопроизшествието.

Съдът в Стара Загора го осъди на 3 години затвор при първоначален "общ" режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

Съдебното производство е проведено по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства по обвинението и се е ползвал от законовата възможност наказанието му да бъде намалено с една трета.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички, които искат по-тежки присъди за подобни случаи във всеки един момент може да са в същото положение със своите близки, но на подсъдимата скамейка... Така, че внимавайте да не ви сполети и вас такава участ...Всеки може да сгреши фатално! Въпрос на късмет...
4
4
 
14
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
Аз пак призовавам за референдум за или против съществуването на ДПС и за промяна в НК за убийците на пътя.Имам чувсвото ,че НК е направен за убитите не за убийците.БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е СУВЕРЕНА,КОЙТО РЕШАВА И ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ И СУБСИДИИТЕ.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното доказателство, че на съдебната система не може да се доверява човек за справедливо наказание. Затова, в такива случаи, хората сами трябва да накажат виновника.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простите ни съдии даже " много" са му дали! Ама нищо, той като излезе ще има ВЕНДЕТА, каквато заслужават всички като него!
1
2
 
17
 
! Отговори
Смях преди 5 години
3г за убииство...