Възможно е в BG: 1,5 години в затвора, заради хранителна добавка

Грешна експертиза оставя художник зад решетките
23 юни 2018 11:45, Петя Славова
89
Възможно е в BG: 1,5 години в затвора, заради хранителна добавка
Снимка: Кадър, Нова тв

Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказва… хранителна добавка. Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин, съобщава Нова тв.

Мариян не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил пиян. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат.

Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Мариян купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София.

Когато е задържан, у Мариян е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно.

Освен това, магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Мариян си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак да го арестуват "за една торба цимент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кокаин , Хероин и Марихуана ???Този трябва да лежи до живот в Затвора . Тровят Децата ни . Държавата и Съда трябва да го вкарат в Затвора където му е Мястото .
27
23
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Така трябва да бъде, и за най-малкото количество наркотик в затвора.
26
2
 
29
 
! Отговори
Mda преди 5 години
Предлагам всички да влезнат в затвора. Той за тревата,ония от лабораторията за грешния тест и служебния адвокат за претупване на работата си. Туко виж като излезнат да започнат да си вършат задълженията.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Има как теста да се "сбърка"- като се подмени. Или като се подхвърли нещо "друго". Какво се преструваш, че не знаеш какви неща се вършат, за да се отчита разкриваемост?
24
15
 
12
 
! Отговори
Тт преди 5 години
Тея наркомани по принцип говорят на жаргон. Примерно ако ги чуете да говорят че искат да си купят като вашите гуми значи са ви набелязали за крадене. Така и с всичко останало думите при тях са с двойно значение наркотик=добавка че даже ще ви посочи от коя аптека и сам ще си повярва.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След като прочетеш статията- трябва да си луд, ако го мислиш за невинен"Че има някаква вина, не споря. Но присъдата е несъизмерима с задържанията за 72 часа на престъпници рецидивисти.
22
10
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
След като прочетеш статията- трябва да си луд, ако го мислиш за невинен
21
4
 
36
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
При такива случаи, ако наистина човека е невинен ония лаборанти, които са изследвали веществото трябва да лежат в затвора колкото е лежал този човек! А и трябва да му платят за нанесени материални и морални щети! Не може заради немърливост на някои държавни служители да се съди държавата и пак да излиза от джоба на народа! Всеки трябва да си понесе вината!
20
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво доказва че го е взел от аптеката и че намереното у него е идентично. Пилян залян не помни, марихуана пуши, да го съжалиш, а хапчетата били купени от аптека или са използвали същата боя и форма за зблуда.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Когато обществото провали някого, то обществото има дълг към него. Важи и отшбратнктк - Ако извършил престъпление, плащаш глоби, обезщетения и лежиш в затвора.Нашата задача е, не да не плащаме за такива случаи, а да ги ограничим.
18
3
 
16
 
! Отговори
не съм му адвокат, преди 5 години
ама:Лежал за прахчетата, обаче сега щели да го съдят и за треватаЗащо не го осъдихте поотделно за кока, амфетамини и т.н.?Инъче за убийство на двама присъдата не се сумира(както е в САЩ например)
17
1
 
32
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 950 кг амфетамини (Да, точно така 1 тон амфетамини), екипировка за произвеждане на наркотици, както и офюръжие, вкараха човек в затвора за 9 месеца.После същия си запази цялото имущество. Доколкото чух, амфетамините, след като били "унищожени" заминали за Слънчев Бряг.А тука нашия, за една шепипка някакво сбъркано вещество и 0.2 грама марихуана, щеюлвжи година и половина. Къде е логиката и кой ги взима тея решения ?1
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като осъди България, ще плащат същите тези, които го плюят (и не само). При това 2 пъти - един път заплати на полицаи, следователи, прокурори и съдии, втори път за простотиите, които преждеспоменатите правят. Трайте си, трайте си.
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да могат да се завеждат дела лично срещу конкретни служебни лица допуснали грешка.Така ще се повиши качеството на работа.
13
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиян бил, имал марихуана, но си бил купил хранителна добавка от аптеката :D Ако не друго се е опитвал с всички сили да живее здравословно!
12
0
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
До АнонименМоже и да не е сбъркан, а само подменен !
11
14
 
14
 
! Отговори
художник? преди 5 години
Защо не показват творбите му за да преценим какъв талант гине в затвора.Той рисувал ли е в затвора?Това че си е купил билет за Англия прави ли го нещо по-горен от останалите?Значителна част от българския народ работи зад граница.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Адвокатът доказа че формулата е сбъркана. Невежество от ввсякъде.
9
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как теста да се сбърка. То се оцветява при определени химикали ползвани в наркотиците. Шанса е малък да стане грешка.