Възможно е в BG: 1,5 години в затвора, заради хранителна добавка

Грешна експертиза оставя художник зад решетките
23 юни 2018 11:45, Петя Славова
89
Възможно е в BG: 1,5 години в затвора, заради хранителна добавка
Снимка: Кадър, Нова тв

Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказва… хранителна добавка. Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин, съобщава Нова тв.

Мариян не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил пиян. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат.

Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Мариян купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София.

Когато е задържан, у Мариян е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно.

Освен това, магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Мариян си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак да го арестуват "за една торба цимент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Тъп преди 5 години
И хранителните добавки ги продават в аптеките в опаковкиЗащо неговите са били в найлонови пликчета и стрити на прахПросто си е купил наркотик и като са го видели колко е пиян са му продали нещо подобно на наркотик което обаче при полеви наркотест реагира като наркотик.За пореден път съм разочарован от журналистите в България не отразяват истината а я изопачават. Ще ви питам този ако пак засее марихуана за тези пари и я продаде на децата ви дали така ще пишете.
67
0
 
2
 
! Отговори
Умен преди 5 години
Страшна държава сме. Този художник е съден за отглеждане на марихуана на стойност 110 000 лева. Демек засял два декара марихуана и след като са го хванали съдът му дал само две години и половина като отложил наказанието за четири години изпитателен срок. Именно в този срок пак е хванат с наркотици естествено че ще бъде задържан. Само да кажа че срока на присъдата му изтича през 2020 година и дано до тогава не го хванат пак че доста че му се насъбере на лъжите които говори.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или човека вече е намерил правилният адвокат, който срещу $$ ще му осигури експертиза която да гарантира че той е имал хранителна добавка вместо всичко друго.
65
0
 
0
 
! Отговори
Б.Б преди 5 години
Борим се, градивно
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дайте адреса на аптеката да си напазарим и ние.
63
0
 
18
 
! Отговори
nina преди 5 години
Мда,за една тревица-затвор,а Ковачев,който източи 10 мил евро-на свобода.И Брендо,Мендо и Пендо...
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен .......:Маджо ..... те обаче са на свобода ....... И Буда - Тиквата е на свобода ..... и Тиквата ....
61
8
 
7
 
! Отговори
Точка преди 5 години
Този така невинен гражданин - художник има, преди това осъждане за марихуаната, цели три влезли в сила присъди и то пак за наркотици. Няма как на четири пъти да си осъждан за наркотици - с това последното за малкото количество марихуана и да не си в затвора. Ей това е, нестига, че не е в затвора ами и плюе. Дано скоро пак не го задържат за наркотици и да видим каква песен ще запее. Може и експертизата да е била грешна ама щом държиш и отглеждаш наркотици не са за навън.
60
4
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
Най ме кефи българофобията на телевизиите. НАЦИОНАЛНИ ефирни телевизии бълват гнусни лъжи - как България е най гадното място на света. Що се не пробва някой в Турция/Гърция/сърбия да говори така против държавата си - ще ометат улиците с него. Кой и защо ПЛАЩА за да се очерня България.
59
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Българската държава е проекция на средния българин. Ако не я харесвате значи не харесвате себе си. АААА забравих. 98% от българите се имат за нещо много повече от Средния българин. Не е много логично ама си е верно. Тоя *** и той не харесва държавата. Той жива *** ама щял да емигрира - демек плаши ни.. Бегай бързо и хич не се обръщай.
58
6
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не плюйте по българската държава - ако сте кадърни - променете я. Ако пък не сте трайте си. Интересно е че 90% от българите не харесват държавата - ми променете я бе нали сте мнозинство. Плюенето е лесно - реалността ви куца.
57
2
 
6
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
Е ТОВА Е СМЕШНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА !!!
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредната красива българска история, живота ти съсипан заради 0.2 грама марихуана.
55
0
 
0
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Моля някой ако знае кой е господин Савянов от Силистра да ми каже.Аз така и не разбрах.Моля който знае какъв е бил съпруга на бившата шефка на Закрила на детето ,а сега шеф в Община Силистра за осиновяване я да ми каже.Аз така и не разбрах дали са от Герб или Б сп. Искам да знам цялата ИСТИНА!
54
3
 
13
 
! Отговори
БайХай преди 5 години
Нямат пари да оправят училища и детски градини и да стимулират родителите в отглеждането на децата си, но продължават да харчат парите на данъкоплатеца за безмислени дела и издържане на псевдо криминали като този. Хиляди алкохолици си живеят свободно и пребиват жените си но нормални хора отиват в затвор за наркотици като канабис и хранителни добавки... време е да се въведат допустими лимити за собствена употреба и да се оставят хората на мира.
53
2
 
7
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
В БГ затворите един богат и влиятелен няма,само роми и ***. Ето защо сме Сомалията на Европа. Немаш ли пари тук си загинал и никой не го грижа за теб. Парата е цар и господар на полиция ,съд и прокуратура.Парата диктува демокрацията ни,и колкото повече парата по-демократично живее богатия. Обикновения човек е труп тука нищо не значи. Закривай и по-добре да влезем в провинция Анадлоа,там нормалните живеят по-качествено!!
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето поправката "Севлиевски" напълни затворите с осемнайсетгодишни деца, хванати с по една цигара марихуана. Ами така е, когато ДС /ДАНС/ си развява байрака като едно време и действа със старите ченгеджийски похвати. ДС още си живее в комунизма.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очите, Маргините, Галеви, Пашата, Маджо... те обаче са на свобода.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На калпавия комунист България му пречи.
49
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 5 години
А какво е "BG"?За някакъв град, село или област в чужбина ли става въпрос, понеже виждам, че НЕ е написано (незнайно защо) на български?