Мейзер се измъкна! 5 хил. лева и свобода след близо 2 г. тъмнина

Все още чака решението на съда, може пак да се върне в затвора
Обновена: 25 юни 2018 21:50 | 25 юни 2018 17:32, Камелия Цветанова
73
Мейзер се измъкна! 5 хил. лева и свобода след близо 2 г. тъмнина
Снимка: Булфото, архив

След близо две години в ареста Анита Мейзер излиза от килията срещу 5000 лв. парична гаранция.

Решението е на Варненския апелативен съд,  който приключи делото срещу нея. След два месеца съдиите ще обявят решението си за съдбата на скандалната мисис.

Още по темата
На първа инстанция тя получи осъдителна присъда.

Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения – че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай, а освен това е предложила подкуп на полицейски служител.

Тя получи три години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина за затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай.

Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото.

Окръжен съд - Варна й наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома им във Варна.

Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред съда.

За последно тя смени версията си пред Апелативния съд във Варна.

Тогава заяви, че не е поставяла свински опашки на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал.

Преди това Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една свинска опашка на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Според втората версия мисиската е тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за да купи яйца и кухненска хартия. По това време Николай лежал по очи на масажната маса, като имал само една свинска опашка на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него. Заръчал й да не се бави повече от половин час, за да правят после секс.

Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, тя говорила дълго време с приятел по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса.

В първия момент си помислила, че съпругът й се прави на умрял, както обичал да се шегува. Мейзер седнала върху трупа и след като се уверила, че Николай няма пулс, се паникьосала.

Побягнала към кухнята, за да търси веро и ножици, с които да среже свинските опашки. По думите й няколко пъти "лашкала" тялото, отричайки обаче да се е опитвала да го изнесе със сак на колелца от жилището, както твърдеше по-рано.

Обратът в показанията си Мейзер обясни с уверенията, които получила за условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
10
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
Тази мацка беше избрана за мисис България и представяше страната ни в САЩ.Доста представителна жена за страната ни. Америкаците са си казали: "Като гледам мацете, България трябва да е станата на крокодилите".
57
0
 
7
 
! Отговори
ex преди 5 години
Вчера си купих ''анитамейзерки'' на промоция от Лидл.От как влезе в затвора черни ги произвеждат,по дебели и здрави са, и като стегнат връзка кабели не пускат.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав куркодил!
55
0
 
13
 
! Отговори
Вал преди 5 години
разхубавила се е
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе да дам едни 5 000 и да си стрелям на воля ..а ? Има доста No Sir -чета из гетата 1
53
3
 
5
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Лас Вегас Показваш юридическа неграмотност. Какво общо има министъра с правосъдието? В България малко или много има разделение на властите. Можеш да обвиняваш и Цацаров ако искаш, но и той няма влияние върху съда.Повече от ясно е че жената е невинна и че всичко след смъртта на мъжа си е извършила от глупост и паника. Случаят просто би бил куриозен и смешен ако не беше завършил фатално. Смешно е също обвинението в опит за корупция, особено ако не е имало свидетели или не е записано.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз така и не разбрах, защо беше такъв фурор цялата работа. Ония се навил да правят нещо упасно, прецакал се и умрял.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еваллах, ашколсун! По непредпазливост! Избихте рибата бре!Те това надмина всичко!
50
0
 
32
 
! Отговори
Мина преди 5 години
Добре де, колко версии смени тая... По коя точно я съдиха? Никога не разбрах какво точно се е случило! Извратена к****! Няма такава държава!
49
0
 
8
 
! Отговори
извратеняци преди 5 години
заслужат си всичко
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ще повърна!!!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анита Шмайзер преди 5 години
Скиахте ли?!
46
3
 
30
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Въпросното чудовище гражданин ли е на САЩ и ако е така, задействана ли е процедура за координация с Американското посолство?! Да не скочи на първия полет за Вегас и чао?!
45
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи най-накрая е намерила правилния човек ,който да приеме подкупа й.
44
0
 
22
 
! Отговори
един преди 5 години
Доколкото разбрах ,има решение за освобождаване от ареста под парична гаранция.За оправдателна присъда не се говори.Но ако апелативните са изкукали ,друг въпрос.Не става ясно каква е присъдата,но има и върховен ,нинстанция ,нищо не е окончателно.Обаче да не духне Мейзерката докато се стигне по нагоре?Нищо чудно
43
1
 
36
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ужас на ужасите! За отнемане на човешки живот с или без свински опашки 3,5 години, за подкуп на полицай, който по принцип си е такъв - 4,5 години. Смях в залата съдебна хаха Сълзи в очите на справедливостта! А и няма система, с която да се проследи изплащането на обезщетение...тия тежки присъди ги раздават/летят като салфетки в дискотека.
42
4
 
29
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Значи онова ченге дето не е взело подкупа да му вземеш една тояга чи бой бой.Льольо видя ли кво стана.Направи се на честен а съдията гушна кинтите.Ама много кухо ченге си
41
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябваше изобщо да "лежи" в затвора - оня е искал да го връзва ,да го души и тн извращения - тя какво му е виновна ? Как си го представяте тая женица насила да върже напомпан мъж?
40
3
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Бармалейхитро!...и ВЕРНО!...Тая усърдно бега от панделата..Но цялото гербостадо го прави,така че тя не е изключение..
39
0
 
33
 
! Отговори
Бармалей преди 5 години
А днес Хекимян започна разговора си с правосъдната министерка така:"Цецка Цачева е отново при нас след поредното бягство от затвора..."