Мейзер се измъкна! 5 хил. лева и свобода след близо 2 г. тъмнина

Все още чака решението на съда, може пак да се върне в затвора
Обновена: 25 юни 2018 21:50 | 25 юни 2018 17:32, Камелия Цветанова
73
Мейзер се измъкна! 5 хил. лева и свобода след близо 2 г. тъмнина
Снимка: Булфото, архив

След близо две години в ареста Анита Мейзер излиза от килията срещу 5000 лв. парична гаранция.

Решението е на Варненския апелативен съд,  който приключи делото срещу нея. След два месеца съдиите ще обявят решението си за съдбата на скандалната мисис.

Още по темата
На първа инстанция тя получи осъдителна присъда.

Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения – че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай, а освен това е предложила подкуп на полицейски служител.

Тя получи три години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина за затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай.

Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото.

Окръжен съд - Варна й наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома им във Варна.

Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред съда.

За последно тя смени версията си пред Апелативния съд във Варна.

Тогава заяви, че не е поставяла свински опашки на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал.

Преди това Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една свинска опашка на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Според втората версия мисиската е тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за да купи яйца и кухненска хартия. По това време Николай лежал по очи на масажната маса, като имал само една свинска опашка на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него. Заръчал й да не се бави повече от половин час, за да правят после секс.

Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, тя говорила дълго време с приятел по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса.

В първия момент си помислила, че съпругът й се прави на умрял, както обичал да се шегува. Мейзер седнала върху трупа и след като се уверила, че Николай няма пулс, се паникьосала.

Побягнала към кухнята, за да търси веро и ножици, с които да среже свинските опашки. По думите й няколко пъти "лашкала" тялото, отричайки обаче да се е опитвала да го изнесе със сак на колелца от жилището, както твърдеше по-рано.

Обратът в показанията си Мейзер обясни с уверенията, които получила за условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
11
 
! Отговори
бесепар преди 5 години
Видяхте ли сега как Бойко Борисов се застъпи за Мейзер и я пусна на свободаНа тази няма как да и се размине без подкрепа от БойкоТе сигурно са и любовнициЧакай те малко.......любовници ли?А добреВсе едно че не съм го писал този коментар
37
1
 
42
 
! Отговори
хммм преди 5 години
тая има повече гуши и от акордеон
36
3
 
58
 
! Отговори
Лас Вегас преди 5 години
Една ***.тутка се подигра с българското правосъдие! Доказа още един път, че корупцията е на ниво, и дори убийците( по-точно съучастника на убийците), може да подкупят съдии/прокурори и да излезнат на свобода! Интересно с такъв министър на правосъдието и такъв министър-председател, какво положително да се очаква???
35
10
 
9
 
! Отговори
MNENIE преди 5 години
Българския Съд трябва да я вкара обратно в затвора , докато не си е пуснала Брада и Мустаци .Но всъщност Защо ? Тази не е общественоопасна - Убила е Мъжа си за да му вземе парите - това е частен случай .
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно ли, че била най-красивата българка?
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черната вдовица, на свобода!
32
0
 
56
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Господари на ефира могат от сега да дадат Златен скункс на годината, на варненското правосъдие! Да им е честито!!!
31
0
 
19
 
! Отговори
Анускоп преди 5 години
Как може при такова тежко престъпление,в което са замесени хора от международният трафик на дрога ? При убийство на разработвано лице от нашите,и международните служби,свързано с маса народ от европейският,и световен ъндърграунд,съдът да издаде присъда по,,,,,, ВЕРСИЯ.Това значи че убийството не е разкрито,а съдът се произнася с крайно решение.При първата версия,имаше двама непознати на нея,и големи приятели на него/После беше бит от по силни от него хора,и накрая се самоудушил, ....забравен би
30
2
 
22
 
! Отговори
Име преди 5 години
мейзер е черешката на съдебната система на доносниците, рецидивистите- масони и либералите. разбира се, че всеки, който се зарови под черешката в "тортата" ще установи, че това е входът към една велика клоака. създадена от безбожието на масоните.
29
1
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен"Това нещо на снимката е участвало в, и печелило конкурс за женска красота???!+..........................,!
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подвеждащо заглавие. Не се е измъкнала от присъдата, а са я пуснали под гаранция от ареста. С такива писания се манипулира общественото мнение.
27
4
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
абе нещо много гнило лъха от тая история..Или ни я представят изкривена..Значи:-Тая е пусната от АРЕСТА,НЕ от панделата?..Пита се в задачката:-Ако наистина е имало осъдително решение,тая би трябвало да я експортират в затвора и от там да обжалва,а НЕ да я върнат в ареста,където НЕ МОГАТ да я държат повече от разрешеното време!!!!Що за сага са разиграли?!...Може би все пак ПОДКУПА е свършил работа?
26
3
 
38
 
! Отговори
Тогата преди 5 години
Кога ще изгоним тия,дето се кичат с тоги и смазват всичко хубаво в държавата ни? Всичко ,което спъва България да се движи напред е т.н. съдебна система. Това е абсолютно корумпирана и безхаберна система ,която пази престъпниците(срещу много пари) и съсипва усилията на народа за справедливост!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОлеЧе то това си е било спомагане на самоубийство! Кой нормален мъж би си легнал с тая? Просто е решил да се самоубие по усобено жесток начин ........
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нещо на снимката е участвало в, и печелило конкурс за женска красота???!
23
0
 
16
 
! Отговори
На къде ли преди 5 години
Още един, който ще отпътува при братя Галеви. Там да далеч от българското правосъдие!!!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеска нещо женските Огрета ги пускат от затвора........ Иванчева , Мейзер , КОРнелия .......опс таа още май не са я вкарали де
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОлеБраво много точен коментар!!!НАЧИ ОТ ПОЛИЦИЯТА КАЗВАТ, ЧЕ СИ ГИ ЗАПЛАШИЛ ИЛИ СИ ИМ ПРЕДЛОЖИЛ ПОДКУП И ТЕ ВКАРВАТ ВЪВ ЗАТВОРА ХА ХА ХА :D БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА!НО ЗА НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО СЕ ПОЛУЧАВА УСЛОВНА :D
20
0
 
42
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Позор за българското правосъдие!!!
19
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
страхотни очила!..И кореспондират с превръзката й....Изобщо,изискана дама....Цвъки веднага да я привлече в "партията" си!